Suomi
Gamereactor
arviot
Assassin's Creed III

Assassin's Creed III - The Tyranny of King Washington

Assassiini Ratonhnhaké:ton joutuu historiankirjat kääntävään seikkailuun, joka pistää myös pelien tuttuja kaavoja sekaisin niin hyvässä kuin pahassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kevään mittaan julkaistu The Tyranny of King Washington -lisäosa tarjoilee episodimaisen elämyksen tuoden rohkeasti uusia ajatuksia ja muutoksia Assassin's Creedin maailmaan. Ensimmäiseksi uusi rohkea suunta nousee esiin tarinassa, kun Ratonhnhaké:ton herää yllättäen maailmasta, jossa hänen äitinsä on elossa ja ihmiset ovat hädissään. Ympärillä riehuu mielipuoleksi muuttuneen miehen sota, ja keinot asian korjaamiseen ovat vähissä. Ratonhnhaké:ton ottaa velvollisuudekseen eliminoida "Hulluksi Kuninkaaksi" kutsutun miehen, George Washingtonin.

Tarina on mielenkiintoinen ja mukaansatempaava, mikä johtuu otteessaan pitävästä sekopäisestä asetelmasta kuin myös ihmetyksestä, miten tämä kaikki on voinut tapahtua. Pääsankari on yhtä pihalla tapahtumista kuin pelaajakin, joten tilanteeseen voi samaistua.

Kolmeen 10 euron hintaiseen jaksoon jakautuva tarina osaa noudattaa kiusoittelevaa tv-sarjojen tarinan kerrontaa, joten seuraavaa osaa jäi aina odottelemaan innolla. Tarinan loppu jättää kuitenkin hieman tulkinnanvaraa siinä, mitä oikeastaan tarinassa tapahtui, mutta sisältää myös opettavaisen sanoman. Tunne lopusta herättää ristiriitaa, mutta samalla hyvää mieltä ja halun jäädä pohtimaan jäljelle jääneitä kysymyksiä.

Pelillisesti Kuningas Washingtonin Tyrannia esittelee pelaajalle uusia taikavoimia, jotka antavat pelihahmolle suden näkymättömyyden, kotkan lentokyvyn sekä karhun voimat. Toisaalta voimat tuovat uuden mielenkiintoisen näkemyksen hiiviskelyyn ja taisteluun, mutta tuntuvat ylitehoisilta pelin muihin ominaisuuksiin suhteutettuna. Esimerkiksi näkymättömyydellä pelaaja voi kuristaa lauman vierekkäin seisovia vihollisia ilman kiinnijäämisen pelkoa. Jotain hienosäätöä olisi tarvittu ja rajoitteita olisi voitu miettiä tarkemmin, sillä nyt pelaaminen tuntuu liian helpolta läpihuutojutulta.

Tämä on mainos:
Assassin's Creed III

Voimien käyttö myös aiheuttaa kömpelyyttä nopeissa reaktiotilanteissa. Kun tarvitsee käyttää jousta, pistoolia tai muuta työkalua, taikavoimat tuntuvat olevan aina tiellä. Kyvyt tuntuvatkin pelin päälle liimatuilta ominaisuuksilta, jotka eivät sulaudu pohjaansa kupruitta. Tunnetta voi aavistuksen helpottaa pikanappien käytöllä, kun voimat ja työkalut on aseteltu tarkkaan, mutta silti tärkeitä valintoja on liikaa ja pikavalikko jää ahtaaksi. Pikavalikkoa olisi voitu helposti laajentaa, ja tällöin asia olisi ratkaistu kokonaan.

Oman vivahteensa peliin tuo erittäin tarkkanäköinen ja hyvää haastetta tarjoava uusi vihollistyyppi: vahtikoirat. Uusia vihollisia olisi kuitenkin toivonut enemmän, ja kuninkaan hulluus oli myös saanut näkyä sotilasjoukoissa pähkähulluina ilmentyminä.

Erilainen tarina olisi kaivannut tuekseen jotain uutta ja rohkeaa, mutta esimerkiksi musiikki on vain pääpelin kaltaista persoonattomaksi jäävää sinfoniaa. Kolmen episodin seitsemän tunnin yhteiskestoon voi olla kuitenkin tyytyväinen. Yhteishintaa pelillä 30 euroa, mikä ei ole sietämätön hinta varsin mukavan mittaisesta toiminnasta. Lisäpelattavaakin löytyy, jos tykkää ja jaksaa pelata sivutehtäviä, mutta mitään pääpeliä parempaa ei tällä saralla kannata odottaa. Hienosäädön puute johtaa hukattuun potentiaaliin, mutta paketti on joka tapauksessa mielenkiintoinen ja Ubisoftille voi nostaa hattua rohkeasta ideasta.

Tämä on mainos:
Assassin's Creed III
Assassin's Creed III
Assassin's Creed III
Assassin's Creed III
Assassin's Creed III
Assassin's Creed III
Assassin's Creed III
Assassin's Creed III
Assassin's Creed III
Assassin's Creed III
Assassin's Creed III
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Tarina, vahtikoirat, kokonaispituus, hinta
-
Ylitehoiset taikavoimat, hiomaton käytettävyys, liian vähän muuta uutta, persoonaton musiikki persoonallisessa lisäosassa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

 • veikkah
  Assassin's Creed III on pelisarjansa viides peli, ja se sijoittuu Amerikan sisällissodan aikoihin. Pelissä seikkailee uusi hahmo joka on puoliksi... 9/10
 • ropsu67
  Assassin's Creed III on sarjansa viides peli ja kolmas joka aloittaa uuden tarinan. Tällä kertaa peli sijoittuu Amerikkaan, mutta alkaa... 9/10
 • modernipoika
  Assassin's Creed III (PS3): Game of... the year? Vähän saattaa spoilereita olla, mutta yritän välttää niitä. Tämä vuosi oli Ubisoftin... 9/10
 • mambo7
  Ubisoft on julkaissut Assassins creed pelejä kovaa tahtia vuodesta 2007. Assassins creed 3 on jo sarjan viides peli, joten herää kysymys onko se... 9/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Assassin's Creed IIIScore

Assassin's Creed III

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Mitä pidemmäksi jokin sarja käy, sitä vaikeampaa sen on vastata yleisönsä vaatimuksiin.Ladataan seuraavaa sisältöä