Suomi
Gamereactor
arviot
Assassin's Creed: Recollection

Assassin's Creed: Recollection

Assassin's Creedin nimeä kantava iPad-uutuus tutustuttaa sarjan fanit hivenen rauhallisempaan pelityyppiin, korttistrategian merkeissä. Vaikka tuttu hahmovetoinen seikkailu on saanut väistyä, toimii kokonaisuus etenkin moninpelinä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Menestyvän pelisarjan tunnistaa viimeistään siitä, että se alkaa poikia erilaisia sivutuotoksia. Nämä voivat olla joko mukavia lisiä varsinaiseen pääsarjaan tai tarpeetonta rahastusta. Assassin's Creed: Recollection on ytimeltään reaaliaikainen, strategisia elementtejä sisältävä korttipeli. Hintaansa nähden sisältöä peli tarjoaa runsaasti, ja kortteja läiskiessä vierähtää helposti tunti jos toinenkin.

Ensimmäisellä käynnistyskerralla ruutuun iskeytyvät varsin monipuoliset ja selkeät alkuohjeet siitä, miten peliä pelataan. Se tuleekin tarpeeseen, sillä ensikertalaiselle peliruutu on aluksi täyttä hepreaa. Pelimekaniikka on eheä kokonaisuus, joka koostuu ajan kulumisesta, pisteiden keräämisestä, korttien asettelusta ruudulle ja vastustajan liikkeiden ennakoimisesta. Varsin monimutkaiselta vaikuttava kaava kuitenkin aukeaa pelaajalle nopeasti. Muutaman pelin pelattuaan huomaa siirtelevänsä strategisia kortteja kuin vettä vaan.

Assassin's Creed: RecollectionAssassin's Creed: Recollection

Assassins Creed: Recollectionin tarinassa käydään läpi poliittisia valtataisteluja pitkin Eurooppaa, muun muassa Espanjassa ja Italiassa. Tarkoituksena on ottaa haltuunsa maakuntia, joista korttipeleissä tapellaankin. Tarinaa pelaa ihan mielellään, joskin pienimuotoinen yksitoikkoisuus saattaa muutaman tunnin jälkeen iskeä. Yksinpelin vastapainona Versus-pelimuodossa pääsee naputtamaan internetin välityksellä muita strategianeroja vastaan. Muutaman testisession perusteella Versus on varsin hauskaa ja koukuttavaa tykittämistä ja selkeästi yksi pelin parhaimmista ominaisuuksista.

Tämä on mainos:

Jos ja kun pelkkä korttien läiskintä rupea kyllästyttämään, kannattaa kurkata pelin omaan kauppaan. Siellä tarjolla on parempien korttipakkojen lisäksi hirveä määrä konseptitaidetta kaikista tähänastisista Assassin's Creed -peleistä. Sekä uusia korttipakkoja että konseptitaidetta voi ostaa lisää animus-krediiteillä, joita kerätään eri tavoilla: joko pelaamalla yksin- tai moninpeliä avaten palkintoja tai kuluttamalla oikeaa rahaa krediittien ostoon. Käytti oikeaa tuohta tai ei, uusia korttipakkoja pelin edetessä kannattaa ostaa, tai muuten huomaa saavansa kuonoonsa jokaisessa kohtaamisessa.

Assassin's Creed: RecollectionAssassin's Creed: Recollection

Korttipakkoja on mahdollista muokata Sequence Managerissa. Kuitenkaan pelaajalle ei selvästi kerrota, millaisen pakan voi muodostaa. On melko lailla tuurista kiinni, saako muokattua pakan, jonka voi tallentaa. Ainakin osa ongelmista on huomattu myös kehittäjätiimi Ubisoft Montrealilla. Se on luvannut julkaista tulevaisuudessa muutaman ison peliä parantavan päivityksen. Yksinpeliin on tiedossa lisää pelattavaa ja itse strategisista mittelöistä pyritään tekemään vieläkin intensiivisempiä. Lisäksi vielä tuntematon Auction House tullaan lisäämään.

Assassin's Creed: Recollection on silti nykyiselläänkin katsastamisen arvoinen tapaus - varsinkin jos pitää strategisista korttipeleistä, ja on tunnustautunut sarjan faniksi. Pelkän pelailun ohella kulttuurinnälkäänsä voi ruokkia isolla kasalla konseptitaidetta, ja kun varsin mainio lyhytelokuvakin on ängetty mukaan, on paketti valmis. Talouden romahtamista ei ainakaan tarvitse pelätä, sillä peli maksaa App Storessa mitättömät 80 senttiä.

Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Korttipeli on varsin koukuttava, faneille mukana lyhytelokuva ja iso määrä konseptitaidetta, mitättömän pieni hinta, moninpeli
-
Yksinpeli nykymuodossaan tylsää, Sequence Manager on epäselvä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Assassin's Creed: RecollectionScore

Assassin's Creed: Recollection

ARVIO. Kirjoittaja Joni Eriksson

Assassin's Creedin nimeä kantava iPad-uutuus tutustuttaa fanit hivenen rauhallisempaan pelityyppiin, korttistrategian merkeissä.



Ladataan seuraavaa sisältöä