Suomi
Gamereactor
arviot
Astro's Playroom

Astro's Playroom

Ilmaisuudesta huolimatta mahtava tasoloikka

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

On se vain hienoa, kun uuden konsolin korkatessaan mukana on valmiiksi asennettuna mukava peli. Konsoli on ehkä ensin päivitettävä, mutta sen jälkeen pelattavissa on Astro's Playroom silkkana sellaisenaan. Tämä ilmainen peli tulee jokaisen Playstation 5 -konsolin mukana. Kyseessä on kuitenkin ihan oikea ja laadukas tasoloikka.

Team Asobi teki jo aiemmin hienoa työtä PSVR-pelillään Astro Bot Rescue Mission, ja nyt kyvyt näytetään myös tasoloikan saralla. Olkoonkin, että Astro's Playroom on idealtaan hieman erikoisempi. Ajatuksena on esitellä pelaajalle kaikki uuden Dualsense-ohjaimen toiminnot, ja samalla viedä pelaaja matkalle halki Playstationin historian. Aina peleistä ja konsoleista lisälaitteisiin saakka Astro's Playroom on eräänlainen museo, ja kunnianosoitus Playstationin historialle.

Pelin keskusalue on Playstation 5:n CPU, ja neljä muuta aluetta edustavat kukin konsolin eri osa-aluetta: jäähdytys, SSD, GPU ja RAM. Jokaisessa alueessa on neljä kenttää, joiden teemana on tietenkin kyseinen laitekomponentti. Jäähdytysalueella vastaan tulee rantoja ja jäätasoja, kun taas SSD-kentässä matkataan tieteisteemaisella moottoritiellä vältellen sähköistettyjä kohteita.

Tämä on mainos:

Jokaisessa kentässä on niin ikään neljää palaa suuresta Playstationin seinämaalauksesta. Lisäksi kentässä on kaksi palaa Playstationin historiaa joko konsolista tai lisälaitteesta. Mallinnus on yksityiskohtaista ja uskollista. Pelin aikana kuuluu nostalgisia ääniä ja muita ulkoisia muistoja menneisyydestä, kuten esimerkiksi PS2-konsolin aloitusääni. Jos kerättävää esinettä ei löydy, on mahdollista katsella uuden vinkkijärjestelmän avulla video piiloon jääneestä paikasta. Toiminto on erittäin kätevä, ja toivottavasti useat studiot ottavat ominaisuuden käyttöön.

Astro's PlayroomAstro's Playroom

Tarjolla on myös mukavasti pelillistä vaihtelua, sillä jokaisessa kentässä on jokin sille ominainen pelimekaniikka. Pelaaja voi esimerkiksi olla pallo tai vaikka raketti. Ja samalla käytetään kaikkia Dualsensen ominaisuuksia aina sopeutuvista liipaisimista liiketunnistukseen.

Mukana on myös Playstation Laboratory, jossa kaikki löydetty paljastetaan. Useat astrobotit pyörivät löydettyjen konsolien ja lisälaitteiden ympärillä, ja jokaisen tavaran kanssa voi hieman olla vuorovaikutuksessakin. Laboratoriossa on myös kone, jossa voi vaihtaa löytämiään kolikoita puuttuviin keräilytavaroihin.

Tämä on mainos:

Mukana on myös erityisesti suunniteltuja aikarajallisia Time Trial -kenttiä. Kaksi tällaista kenttää avautuu jokaisen suoritetun pelialueen jälkeen, joten niitä on yhteensä kahdeksan kappaletta omine tulostauluineen. Lopussa on myös yllätys, jota en tokikaan aio tässä paljastaa.

Astro's Playroomissa on mukavasti sisältöä, ja se ottaa ilon irti hyvästä pelisuunnittelusta, sujuvasta pelattavuudesta ja runsaasta määrästä nostalgisia yksityiskohtia. Jokaisessa kentässä on viittauksia Playstationin koviin peleihin, kuten God of War, Uncharted, Metal Gear Solid ja Gravity Rush.

Kaiken kaikkiaan Astro's Playroom tarjoaa runsaasti hauskanpitoa, eikä pelkästään nostalgisointia. Kyseessä on lyhyesti hyvä peli. Toivottavasti tulevaisuus tuo mukanaan lisääkin Astrobotin seikkailuja.

HQ
Astro's PlayroomAstro's Playroom
Astro's PlayroomAstro's PlayroomAstro's Playroom
Astro's Playroom
Astro's Playroom
Astro's Playroom
Astro's Playroom
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Nostalginen matka Playstationin maailmaan, hauskaa pelattavaa hyvällä tasoloikalla, havainnollistaa hienosti Dualsensen ominaisuuksia, on ilmainen
-
Astro's Playroomin kaltaisia saisi olla enemmänkin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä