Suomi
Gamereactor
laitearviot

ASUS ROG G20CB

Pascal-teholoikka

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Testasimme Asuksen G20-koneen ensimmäistä kertaa vuonna 2015 ja silloin vaikutuksen tekivät niin pienikokoinen, joskin mielipiteitä jakavan aggressiivisesti muotoiltu kotelo ja silloiseen käyttöön tehokkaat sisuskalut. Nvidian GTX10-sarja on kerännyt valtavasti huomiota ja palkintoja, joten Asus päätti päivittää pöytäkoneensa Pascal aikaan ja me testasimme, miten siinä sitten kävikään.

Ulkoisesti paketti on entisen mallinen kokoa myöten. Tilavuutta on 9,5 litran verran ja painoa noin seitsemisen kiloa, jos virtalähde lasketaan mukaan. Häivehävittäjämäinen kulmikas torni on varsin pienikokoinen ja valaistu tuttuun tapaan LED-valoilla. Kotelon jäähdytysratkaisu on myös onnistunut, sillä rasituksessakin lämmöt tuntuivat pysyvän hyvin marginaalien rajoissa. Peruskäytössä laitteen päällä oloa tuskin huomaa. Kokoluokka on osittain saatu aikaan valtavan virtalähteen ja sen vaatiman kahden töpselin takia. Ratkaisu on edelleen hieman kyseenalainen, sillä sisäänrakennettuna paketti olisi ollut viimeistellymmän oloinen ja samalla helpommin siirreltävä. Mukana tulee myös näppäimistö ja hiiri, mutta niiden laatu riittää lähinnä Windowsin peruskäyttöön.

Tietokoneen päivittämistä harkitseville kompakti laatikko on hieman ongelmallinen, sillä sen sisään ei lisähärpäkkeitä juuri mahdu. Tällaisen valmiin konepaketin ostaakin usein henkilö, joka kaipaa enemmän "avaimet käteen" -ratkaisua vailla säätöä. Mukana tulee myös peli-PC:lle tarpeeton määrä Asuksen oheisohjelmistoa pilvitallennuksesta virusturvan kokeiluversioon. Tässä suhteessa edellinen arvio pätee pitkälti tässä Pascal-versiossakin, eli pieni softapuolen trimmaus ei tekisi ollenkaan pahaa. Käyttöjärjestelmänä toimii Windows 10. SSD-levy pitää huolen koneen nopeasta käynnistymisestä.

ASUS ROG G20CB
Tämä on mainos:

Sisältä löytyykin sitten suurin piirtein parasta, mitä pieneen koteloon saa ahdettua. Intelin kuudennen sukupolven i7-6700 Sky Lake -prosessori ja valtaisan tehokas Nvidia GTX1080 tuottavat melkoisen polygoninmurskaustehon peliin kuin peliin. Paljon kertoo esimerkiksi se, että testasimme samalla pian arvioon tulevaa kaarevaa ASUS PG348Q -näyttöä, eikä kone ollut valtaisasta 3440 x 1440 -resoluutiosta juuri moksiskaan edes Battlefield 1:n tai Witcher 3:n kaltaisissa peleissä. Mikäli 4K-pelaaminen hyvällä laadulla ja lähes 60 ruudun sekuntuvauhdilla kiinnostavat, G20:n i7/GTX1080-kombo kykenevät siihen useimmissa peleissä. Tasaiseen kuuteen kymppiin ei aivan ylletty laatuasetuksia pudottamatta.

Normaalinäytöllä asetukset voikin laittaa pitkälti tappiin pelistä riippumatta. Isolla näytöllä Forza Horizon 3:n kaltaiset pelit pyörivät sulavasti niin suurilla suoranopeuksilla kuin isommissa kisoissakin. Pienen kokonsa ja tehojensa puolesta kone on pätevä myös vaativassa VR-käytössä, sillä sen voi sijoittaa lähes huoneeseen kuin huoneeseen. Rift- tai Vive-testejä emme päässeet sen kanssa suorittamaan, mutta PG348Q -ultralaajakuvanäytön kanssa vietetyt hetket antoivat hyvää osviittaa VR-pelien toimivuudesta.

ASUS ROG G20CB ja muut samankaltaiset koneet on tehty ennen kaikkea sellaiselle henkilölle, joka haluaa ostaa valmiin, hössötysvapaan paketin ja päästä pelaamaan mahdollisimman pian. Kone mahtuu lähes kohteeseen kuin kohteeseen, jos sen muotoilu vaan istuu muuhun sisutukseen tai asiasta ei välitä tuon taivaallista. Suurimpana hankinnan jarruna lienee kuitenkin sen yli 2000 euron hinta, mikä on monilla varmasti kipurajan tuolla puolen. Jos koneeltaan kuitenkin haluaa mahdollisimman vähän säätämistä, Asuksen G20-sarja on ehdottomasti valikoiman paremmasta päästä.

ASUS ROG G20CB
Tämä on mainos:

Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home

Suoritin
6th sukupolvi Intel® Core™ i7 -suoritin

Näytönohjain
NVIDIA® GeForce GTX1080 8GB

Muisti
32 GB

Kovalevy
512GB SATA III SSD

Mitat
104 x 340 x 358 mm (LxSxK)
190 x 400 x 592 ~ mm (LxSxK) pakkauksen kanssa

Paino
6.38 kg

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Suorituskyky, pieni koko, VR-mahdollisuudet
-
Virtalähderatkaisu, kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä