Suomi
Gamereactor
arviot
Baja 1000: Score International World Championship Off-Road Racing

Baja 1000: Score International World Championship Off-Road Racing

Rapa lentää jälleen metrisissä kaarissa, kun soramonttujen herruudesta väännetään kättä - taas vaihteeksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Jos putkiräiskintöjä mahtuu kolmetoista tusinaan, extreme-henkisiä montturälläyksiä yksi tiu nielee vähintään kolmekymmentä. Vaikka valmistaja on vaihtunut, voisin vaikka vannoa että pelaan uudestaan jotain hetki sitten arvioimaani crossispektaakkelia. Peligenren edustajien välisiä eroja saa etsiä mikroskoopilla, ja uudistuksia on vähemmän kuin sahurilla sormia.

HQ

Baja 1000: Score International World Championship Off-Road Racing ei missään nimessä ole huono peli. Se ei vain osaa erottua edukseen. Grafiikka on ihan nättiä, musiikki on lajityypille sopivaa rähinärokkenrollia ja ohjaus toimii kuten pitääkin. Pelipensas siis versoaa tuttuun tyyliin, mutta mitä tehdä, kun piha on jo täynnä samanlaisia puskankuvatuksia?

Pelimuodotkin ovat ne sataan kertaan nähdyt. Pikakisoja voi vääntää yksin tai kaverin kanssa urapelin toimiessa julkaisun sieluna. Uran edistäminen avaa uusia ratoja ja ajokkeja pikapeliä varten, joten yhteistä peli-iltaa varten pitää ura koluta läpi, jos mielii saada kaikki kiesit, mopot ja mönkijät ajettavaksi asti.

Edustajien määrästä huolimatta erästä asiaa pelityyppi ei tunnu osaavan tehdä oikein. Moottoriäänet ovat tässäkin pelissä ikävän mitäänsanomattomia, ja niiden kuunteleminen alkaa todella nopeasti ärsyttää. Rallipelejä leipätyökseen suunnittelevilta pelistudioilta pitäisi takavarikoida kaikki syntikat, sillä antiikkisia Adlib-pimputuksia muistuttavat moottoriäänet pitäisi kieltää vähintään EU-direktiivillä. Tai sitten kriitikoita varten arvostelukappaleen mukaan voisi sulloa korvatulpat.

Onneksi ratoihin on saatu sentään hieman vaihtelua. Soraputkiloa rikastetaan täyttämällä radat pienillä esteillä ja vaihtoehtoisilla reiteillä. Monotonisen kuuloinen selostaja ilmoittaa ennakkoon käännöksistä, mikä helpottaa suorittamista ruudulla näkyvän kartan ohella. Pistin Motorstorm: Pacific Riftin pelilevyn möllöttämään konsolin viereen testisession ajaksi. Jospa se oppisi sivusta seuraamalla.

Tämä on mainos:

Löysäilevä tekoäly ei tarjoa vakavasti otettavaa vastusta. Töhöilystä ei rankaista, sillä letkan perältä voi helposti ponnistaa voittoon, kiitos ystävämme kuminauhan. Rähmänäppisen pelaajan hidastellessa konekuskit odottelevat kiltisti, kun taas paalupaikalla paahdettaessa kilpasiskot kiskovat munat vaahdossa rinnalla. Reiluudesta tämä on kaukana, mutta pettymyspelkoiset kenties pitävät ratkaisua mukavan haastamattomana. Törttöilystä ei sakoteta, ellei kämmi tapahdu maaliviivan välittömässä läheisyydessä.

Kyllä tätä kuitenkin pelaa huomattavasti mieluummin kuin ottaa turpaansa grillijonossa. Puutteistaan huolimatta Baja 1000: Score International World Championship Off-Road Racing saattaa irrota hupia rälläyksen ensikertalaiselle. Monttukonkareille ei sen sijaan ole mitään uutta tarjolla. Peli on yksinkertaisesti kuvottavan, kammottavan ja kauhistuttavan keskinkertainen, ja sen ainoa meriitti täyteen ahdetuilla rallipelimarkkinoilla on kartanlukijan tuominen mukaan myös extrememontturälläyksen über-machoon maailmaan.

Offroad-ajelujen lajityyppi on kuin kananmunat. Tuottajia on pirusti, mutta maku on kaikissa lajikkeissa tismalleen samanlainen.

05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Kartanlukija on mukava lisä, ratoihin on saatu vaihtelua, peli on periaatteessa ihan asiallinen...
-
...mutta kaikki on nähty jo ainakin sataan kertaan
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä