Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
ennakot
Battlefield 2042
KUUMAA NYT: E3 2021 -sisältö

Battlefield 2042

2042 näyttää olevan koko sarjan mittavin edistysaskel tähän asti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Monen kuukauden pitkän odotuksen jälkeen EA on vihdoinkin julkistanut uuden Battlefieldin. Sen avulla pelisarjan valloitus uuden polven konsoleilla alkaakin näyttävästi. Battlefield 2042 on futuristinen pyssyttely, joka tekee monia asioita ensimmäistä kertaa pelisarjassa. Tulossa ovat muun muassa 128 pelaajan moninpelimätöt, ja kokonaan yksilöitävissä oleva varustus eli "loadout". Gamereactor pääsi katsomaan peliä ennakkoon, ja samalla päästiin jututtamaan tuottaja Marie Granlundia.

Yksi iso uudistus Battlefield 2042:ssa on, ettei siinä ole yksinpeliä lainkaan: painopiste on puhtaasti moninpelissä. Saman teki Call of Duty Black Ops 4:ssä, ja jopa Battlefield V tarjosi vain kolme kampanjatehtävää. Granlundin mukaan menneitä pelejä tutkiessa kävi selväksi, että moninpelin DICE osaa parhaiten, ja sitä pelaava kansa odottaa Battlefieldilta.

Battlefield 2042

Yksinpelin puuttumisesta huolimatta sisältöä on luvassa riittävästi. Tarinallisesti peli sijoittuu vuoteen 2042. Ruoka, vesi ja energia ovat loppumassa, ja seurauksena on kaikkien aikojen mittavin pakolaiskriisi. Venäjä ja Yhdysvallat ovat ryhtyneet tukkanuottasille keskenään, ja koko muu maailma on pakotettu valitsemaan puolensa. Kaikesta päätellen näistä aineksista olisi saanut mielenkiintoisen yksinpelikampanjan, mutta onneksi luvassa on ainakin noin muuten futuristista teknologiaa Battlefieldin malliin.

Tämä on mainos:

Uuden sukupolven konsoleille tulossa on lisäksi 128 pelaajan moninpelikarkelot. Tätä silmällä pitäen karttojen koko on lähes nelinkertainen, ja odotettavissa on paukkuvaa menoa. Granlundin mukaan karttojen koko mahdollistaa eri tavoilla intensiiviset kohtaamiset riippuen siitä, mihin pelaaja suuntaa. Jos siis haluaa tiivistä toimintaa, tietää kyllä, mistä sellaista löytyy. Ja jos taas haluaa ottaa hieman rauhallisemmin, on sellaiseenkin mahdollisuus. Uuden sukupolven Frostbite-moottori mahdollistaa niin isomman koon kuin pelaajien erilaiset pelityylitkin.

Battlefield 2042

Isot kartat voivat itsessään olla kuolemanloukkuja, sillä luonnonkatastrofeja saattaa ilmetä kesken kuuman kähinän. Tällaisia ovat muun muassa tornadot ja hiekkamyrskyt. Tornado saattaa lennättää pelaajia ja ajoneuvoja huis hiivattiin, joten myös vallitsevaan säätilaan on kiinnitettävä huomiota. Granlundin mukaan luonnonilmiöt sattuvat satunnaisin väliajoin, eikä niitä ole mukana kaikissa kartoissa. Mukana on siis satunnaisuuden elementti.

Edellisen konsolisukupolven suhteen tilanne on hieman epäselvempi, sillä ristiin pelaamisen kaikkia yksityiskohtia ei ole vielä paljastettu. Esittelyn aikana selvisi ainakin se, että vanhalla raudalla pelaavat pääsevät samoille kartoille kuin uuden konsolin hankkineet, mutta että kartat ovat kooltaan pienempiä, ja pelaajamäärä on rajattu 64 osanottajaan. Vaikuttaa siis siltä, ettei ristiin pelattavuus toimi konsolisukupolvien kesken. EA on luvannut kertoa asiasta lisää myöhemmin.

Tämä on mainos:

Osa muutoksista saattaa herättää närää, mutta ainakin ajokkeihin tehdyt muutokset vaikuttavat hyviltä. Itselleen saa heti ajokin käyttämällä tablettia. Toisin sanoen enää ei tarvitse samoilla jalkaisin pitkiä matkoja. Huomasin senkin, että ajokkien pudotuksia voi kutsua myös muiden pelaajien päälle keräten näin helppoja tappoja. Jos siis vastustaja ei ole tarkkana. Erilaista on myös pelaajille tarjolla olevissa rooleissa. Jokaisella ajokissa istujalla on aiempaa selkeämpi rooli, on sitten kyseessä, ampuja, ilmatorjuntaheppu tai tähystäjä. Toisin sanoen kenelläkään ei pitäisi olla tylsää.

Toinen ilahduttava muutos on spesialistien lisääminen. Heillä on omat erikoisemmat vempaimensa, eivätkä ne ole aiempien pelien malliin sidottuja tiettyihin hahmoluokkiin. Tällä kertaa sen oman varustelun eli "loudoutin" saa tuunata mieleisekseen. Julkaisussa on luvassa kymmenen erilaista spesialistia, ja pääsin näkemään niistä neljä.

Battlefield 2042

Jokaisella spesialistilla on oma erikoistumisensa, jota muilla ei ole. Esimerkiksi Webster Mackay on siunattu tarttumakoukulla. Näin pääsee kiipeilemään helposti rakennuksissa, ja ottamaan pois päiviltä ympäristöään kehnosti tarkkailevia tarkka-ampujia. Maria Falck puolestaan pystyy ampumaan tiimikavereille terveyttä palauttamia ammuksia kaukaakin.

Battlefield 2042 siirtää pelisarjan käyttämään niin sanottua Battle Pass -mallia, ja mukana on niin ilmainen kuin Premium-vaihtoehtokin. EA:n mukaan ensimmäinen vuosi tuo mukanaan neljä kautta, mikä tarkoittaa neljää Battle Passia, neljää uutta spesialistia ja useita uusia pelialueita. Lupauksen mukaan Premium-luokan Battle Passeissa on mukana ainoastaan kosmeettista tavaraa. Oletettavasti uudet kartat ja uudet spesialistit ovat ilmaista lisäsisältöä, jolloin pelaajat eivät jakaudu useisiin erilaisiin karsinoihin.

Battlefield 2042 vaikuttaa olevan se isoin edistysaskel pelisarjan historiassa. 128 pelaajan moninpelikarkelot, tuunattavat varustelut eli "loudoutit" ja luonnonkatastrofit tarjoavat jotain ihan uutta ja outoa. Lisäksi arvostan varsinkin ajokkeihin tehtyjä pieniä muutoksia. Toisaalta yksinpelin puuttuminen ja ristiin pelaamattomuus konsolisukupolvien välillä saattaa harmittaa joitakin pelaajia.

Battlefield 2042 julkaistaan 22. lokakuuta 2021 PC:lle, Playstationille ja Xboxille.

Battlefield 2042
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä