Suomi
Gamereactor
ennakot
Battlefield 3

Battlefield 3

DICE tarjosi ensikosketuksen Battlefield 3:n moninpeliin Operation Metro -nimisen kentän muodossa. Benke testasi sotaa ja kertoo tunnelmistaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tuottaja Patrick Bach oli mielissään esitellessään Battlefield 3:a lehdistölle E3-messujen alla, mutta jatkuvat kysymykset Call of Duty: Modern Warfare 3:n ja Battlefield 3:n taistelusta ottivat häntä selvästikin päähän. "Emme oikeastaan edes voi taistella tasapäisesti. Tilanne ei ole sama kuin esimerkiksi FIFA:n ja Pro Evolution Soccerin välillä", hän huokaisi valmistautuessaan GRTV:n haastatteluun. Mutta journalistit rakastavat vastakkainasetteluja, ja kun EA-pomo John Riccietello suorastaan haluaa kaksintaistelua, on helppo ymmärtää, miksi Bach saa niin monia kysymyksiä Modern Warfare 3:sta.

Battlefiled 3:n ytimessä on Frostbite 2, pelimoottori, joka on varta vasten suunniteltu tähän peliin. Moottori todella loistaa läpi, eikä vain puhtaasti visuaalisilla yksityiskohdillaan. Parannettu animaatiosysteemi ei ole vain silmänruokaa, vaan se mahdollistaa tuhansia pienenpieniä pelillisiä parannuksia, jotka itsessään ei vielä olisi paljoakaan, mutta yhdistettynä yhdeksi kokonaisuudeksi ne erottavat Battlefield 3:n edukseen.

Moninpelin pääsuunnittelija Lars Gustavsson mainitsei yhtenä erona kilpailijoihin sen, että kentät eivät ole yksinkertaisia areenoita, vaan joukko vaiheita, joiden läpi edetään. DICE on vahvistanut tähän mennessä kolme moninpelimuotoa: Conquest, Team Deathmatch ja Rush, jota tällä kertaa päästiin testaamaan.

Battlefield 3
Tämä on mainos:

Jo ensimmäisestä osasta mukana ollut Conquest on sarjan perimmäinen pelimuoto ja pakollinen ominaisuus, mutta tuore tulokas Team Deathmatch on pieni yllätys. Gustavssonin mukaan idean sen lisäämiseen kumpusi itse asiassa muista peleistä, joita pelatessaan hän tuumi, että pelimuoto sopisi paljon paremmin Battlefieldiin.

E3-demossa testattavissa ollut Rush-kenttä Operation Metro sijoittuu Pariisiin, joka on venäläisten valtaama. Pelasimme hyökkäävien amerikkalaisten puolella tarkoituksena vallata venäläisten komentopaikka, joka sijaitsee Pariisin pörssitalossa. Tehtävä alkaa puistosta, joka paistattelee kauniissa kevätilmassa keskellä kumpuja ja koivuja. Kentän ensimmäisenä objektiivina on parin ilmatorjunta-aseman eliminoiminen puiston perällä. Kun ne ovat poissa pelistä, pommittajat lentävät paikalle ja pehmentävät matkaa kohti pörssitaloa. Samalla aukeaa reitti maan alle metrotunneleihin. Valittavissa on muutama eri reitti, ja kerran joukkuetoveri ajoi jalkaväkiajoneuvon isompaan tunneliin, mikä aiheutti sekasortoa venäläisten riveissä, kun nämä yrittivät suojautua metrovaunujen taakse.

Kyseessä on kentän ainoa ajoneuvo, mutta jo se riitti alleviivaamaan muutamia muutoksia, joita DICE on tehnyt ajokkeihin. Ehkä kaikkein oleellisimpana on se, että ajoneuvoilla on "latautuva energia". Kun energia alittaa tietyn pisteen, ajoneuvolla ei enää voi ajaa. Tämän ohella ajoneuvojen käyttöä välineenä joukkojen nopeaan siirtoon pyritään rohkaisemaan. Aiemmin jos mekaanikko täräytti singolla autoon, jossa istui viisi ihmistä, tuloksena oli myös viisi tappoa. Tämä ei rohkaissut ajoneuvojen käyttöön, koska ne nähtiin helposti liikkuvina ruumisarkkuina. Battlefield 3:ssa singonlaukaus tappaa kyllä sen, joka istuu iskukohtaa lähimpänä - ja ajoneuvon matka katkeaa siihen -, mutta neljä muuta voivat vielä pelastautua ulos. Paperilla pieneltä kuulostava muutos voi tehdä suuren vaikutuksen kentällä, lisäten joukkojen liikkuvuutta. Autoon liittyi myös toinen siisti juttu: kytkettävä lämpökamera, joka esitti kaiken Predator-tyyliin.

Metrotunnelit ja niitä seuraava metroasema muuttavat taistelun intensiivisemmäksi kuin puistossa. Tunneleissa on runsaasti pullonkauloja, ja edetäkseen on käytettävä seinänvieruksia ja metrovaunuja suojanaan. Tukihahmolla pelaaminen osoittautui näissä paikoissa hyväksi ratkaisuksi, sillä lyödessä munat turpeeseen (vai kiskoille?) voi asettaa konekiväärin tukijalan päälle ja antaa tehokasta suojatulta. Battlefield 3:ssa suojatulen antaminen ei vain kartuta ampujalle pisteitä, vaan myös häiritsee vihollisen näkökykyä ja kuuloa, mikä tekee siitä aiempaa tärkeämmän taistelutaktiikan.

Tämä on mainos:
Battlefield 3

Mekaanikon ja tukiluokan lisäksi Battlefield 3:n hahmoluokkiin kuuluvat sotamies ja tiedustelija. Sotamies on etulinjan taistelija, joka kantaa myös ensiaputarpeita. DICE teki muutoksen, koska halusi tuoda lääkintämiehen lähemmäs etulinjaa. Pelaajat voivat hyödyntää päivityksiä ja slotteja muokatakseen hahmonsa varustusta. Jos haluaa hahmostaan enemmän lääkintämiehen kuin sotamiehen, sellaisen muovaaminen on mahdollista. Jos taas tykkää pelata ennemmin suoraviivaisesti räiskien, lääkintävastuu ei suinkaan ole pakollinen. Tiedustelija on yhtälailla joustava ja kantaa mukanaan kiikarikivääriä sekä C4-räjähteitä. DICE:n suunnittelufilosofiana oli tehdä kaikista neljästä luokasta hauskoja pelata ja antaa pelaajien hyppiä eri luokkien välillä tutkien pelin kaikkia mahdollisuuksia.

Battlefield 3 tuntuu paljon Battlefield 2:lta. Jopa kaikkine muutoksine on selvää, että tämä on se jatko-osa, jota fanit ovat odottaneet kaikki nämä vuodet. DICE:n mukaan tuhoutuvat ympäristöt ovat ominaisuus, joka todella nostaa toiminnan uudelle tasolle, mutta tuhoutuvuus ei tuntunut mullistavalta testatuksi tarjotussa kentässä. Ehkä kenttä ei ole siihen yhtä taipuvainen kuin muut. Tämä ei silti tarkoita sitä, etteikö betoni murentuisi. Pörssitalon vieressä oleva rakennus oli aika pitkälti ammuttu maan tasalle.

Mikä Operation Metrosta päällimmäisenä jäi mieleen, oli yksityiskohtien määrä - sekä kenttäsuunnittelu. Olipa kyse graffitista metrotunnelin seinällä tai pienistä sopukoista asemalla, peli näyttää ja tuntuu siltä, että sitä tehdään asiaan kuuluvalla rakkaudella. Onko se riittävästi voittamaan Call of Duty: Modern Warfare 3:n, jää pelaajien päätettäväksi, mutta Battlefield 3 on kovin haastaja, mitä Call of Duty on koskaan nähnyt.

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
Battlefield 3: Armored KillScore

Battlefield 3: Armored Kill

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Sisätiloihin keskittyneen Close Quartersin vastapainoksi BF3 sai Armored Kill -lisäosan, joka avartaa nettisodan mittakaavaa.

8
70 prosentin alennuksia Originista

70 prosentin alennuksia Originista

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Kesä on alennusten aikaa, ja tällä kertaa Origin haluaa varmistaa, etteivät pelaajat pääse pahemmin altistumaan auringonvalolle lomiensa aikana.

PS Plus -kirjastoon tiukkaa toimintaa

PS Plus -kirjastoon tiukkaa toimintaa

UUTINEN. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Playstation Plus -jäsenille maksuttomien pelien kirjasto päivittyy heinäkuussa rankalla kädellä. Tulossa ovat mm. Battlefield 3 ja Saints Row: The Third.



Ladataan seuraavaa sisältöä