Suomi
Gamereactor
arviot
Battlefield 4

Battlefield 4 - China Rising

Kiinan nousu on hyvä, mutta ei mullistava lisäosa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Uuden Battlefieldin mukana seuraavat väistämättä uudet karttapaketit. Niistä ensimmäisenä rantautui China Rising, joka toi neljä uutta Kiina-teemaista taistelukenttää tetsattavaksi.

Kentät erottuvat toisistaan selkeästi. Tarjolla ovat hieman Vietnamin tyyliset Dragon Pass ja Guilin Peaks, vuoristoinen Altai Range sekä aakeeta laakeeta aavikkoa sisältävä Silk Road. Suosikikseni valikoitui monipuoliseen jalkaväkitoimintaan painottuva Guilin Peaks. Sen on riisipeltoineen ja luolastoineen sekä nätti että monipuolinen, tarjoten herkullisia koukkausmahdollisuuksia ja ison rytinän keskilipulla.

Battlefield 4

Dragon Pass on suistoiselle alueelle sijoittuva, hieman turhan suojaton alue. Lentokoneista on huikeat näkymät sekä taistelukenttänä toimivaan laaksoon ja sitä ympäröiviin korkeisiin vuoriin. Kenttä tuntuu putkimaisen muotonsa puolesta olevan varsin herkkä yksipuolisille väännöille, mikäli toinen osapuoli saa otteen isommasta osasta karttaa aikaisessa vaiheessa.

Tämä on mainos:

Ison vuoden ympärille rakennettu Altai Range muistuttaa hieman uutiskuvissakin nähtyjä karuja Afganistanin ylänköjä. Sen keskilipusta käydään kovaa vääntöä, eikä sen lähistöllä oleva iso tutka-asema säily yhtenä kappaleena pitkään. Reunaliput ovat varsin suojattomia tankkeja ja helikoptereita vastaan, joten ne vaihtavat omistajaa melkoista tahtia. Monet pelit kääntyvätkin helposti vuoren ympäri juoksenteluksi ilman selkeää ohjausta.

Silk Road erottuu ulkoisesti pelin muusta sisällöstä. Valtava aavikkokenttä on täynnä dyynejä ja pieniä sotilastukikohtia, jotka tarjoavat muuten anteeksiantamattomassa ympäristössä hieman suojaa. Tankit ovat täälläkin kuninkaita, sillä hieman erikoisesti taisteluhelikoptereita tai rynnäkköhävittäjiä ei kentästä löydy ollenkaan. Silkkitie näyttää joka tapauksessa hienolta ja toimii yllättävän hyvin myös jalkaväkiväännöissä, kiitos kumpuilevan maaston, kielekkeiden ja sotilastukikohtien hiekkaesteiden.

Vaikka kentät ovat lisäosan pihvi, on mukana muutakin höystöä. Sekä moottoripyörät että Air Superiority -pelimuoto tekevät paluun Battlefield 3:sta. Myös muutama uusi ase on avattu eri hahmoluokille - ja niistäkin suurin osa on tuttuja sarjan edellisestä osasta.

Battlefield 4Battlefield 4
Tämä on mainos:

Moottoripyörä on ennallaan, eli se tarjoaa mönkijän tapaan erittäin nopeaa mutta hasardeille altista kyytiä kahdelle. Etenkin Silk Roadilla näillä pikakiitureilla paahtaminen on varsin tyydyttävää. Muissa kentissä niiden nopeus ei aivan pääse oikeuksiinsa.

Air Superiority on nimensä mukaisesti puhdasta ilmataistelua vailla jalkaväkea Stingereineen tai AA-tykkejä inhoine Active Radar -ohjuksineen. Moodi on ylivoimaisesti helpoin tapa avata ominaisuuksia ja aseita muuten nihkeästi tappoja keräävälle häivehävittäjälle, mutta muuten hieman tylsä. Pienenä ilonpilkahduksena esimerkiksi Dragon Pass -kentässä pelimuotoa pelataan hyökkäyskoptereilla. Muuten pelit taantuvat nopeasti kaartotaisteluiksi ja ohjusten viskelyksi.

Battlefield 4Battlefield 4

Ainoa kokonaan uusi "ajoneuvo" on pommittaja, jonka toteutuksesta voi olla montaa mieltä. Itsenäni ei haitannut Dicen päätös tehdä tästä JDAM-pommeja heittelevästä masiinasta ennalta määrättyä reittiä kulkeva ylilentopommittaja. Hitaasti pelaajan itse ohjaama pömpeli olisi ollut helposti joko tylsä tai liian tehokas muun pelitasapainon kannalta. Pommitus käynnistetään yleensä kenttien eniten kisatuilta keskilipuilta löytyvistä komentoperäkärryistä. Tämän jälkeen pelihahmo siirtyy kärryyn sisälle ja näkökulma reilusti ylävinkkeliin. Kohteita hiireitä klikkailemalla kone tiputtaa keskitehokkaita JDAM-pommeja yleensä 3-5 kappaletta kentästä riippuen. Pommikoneeseen on myös mahdollista avata erittäin tuhovoimainen risteilyohjus suorittamalla Mother of All Bombs -tehtävä.

Kokonaisuutena China Rising on varsin tuttua ja turvallista Battlefieldiä. Kehittäjä ei ole lähtenyt ottamaan kentissä, aseissa tai ajoneuvoissa riskejä. Guilin Peaks toimii ehkä Vietnam-vibojensa ansiosta tällä hetkellä parhaiten, tarjoten tasaväkistä vääntöä nopeasti kehittyvässä matsissa. Osa kentistä olisi hyötynyt vielä viilauksesta pelitasapainon vahvistamiseksi. Harmillisesti paljon toitotettu tuhon sinfonia eli Levolution on lisäosassa hyvin pienessä osassa ja tarjoaa lähinnä vaihtoehtoisia etenemisreittejä ja pientä graafista kilkettä. Varman päälle pelatessa ei ole roiskunut, mutta rappauskaan ei ole kovin kummoisen näköinen.

HQ
Battlefield 4
Battlefield 4
Battlefield 4
Battlefield 4
Battlefield 4
Battlefield 4
Battlefield 4
Battlefield 4
Battlefield 4
Battlefield 4
Battlefield 4
Battlefield 4
Battlefield 4
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Guilin Peaks, pommittaja, tarjoaa visuaalista vaihtelua
-
Tasapaino hakusessa, ei merkittävää Levolutionia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

 • DoubleW
  Hei arvoisat pelaajat ja uskolliset Battlefield fanit. Arvostelen nyt Battlefield 4:n kokonaisuutena. Dice julkaisi 2013 v. tämän pelin ja se on... 9/10
 • modernipoika
  Battlefield 4 Battlefield 4 on uusin BF ja kehittäjänä on jälleen Dice. Peli haastaa jälleen Call of Dutyn ja onnistuu siinä aika hyvinkin... 8/10
 • PlaystationFreak
  Miljoonia bugeja, kaatumisia, nettipelin viivettä, turha yksinpeli mahtavan moninpelin ohella, Only in Battlefield. Battlefield tuli jo viime... 9/10
 • TheAmazingSeal
  Battlefield 4.... Hmm... Vai pitäisikö sanoa Battlefield 3.5? hm... Muistan vieläkin, kuinka tajuntamme räjäytettiin kesällä 2013, kun... 7/10
 • Peliukko
  Tämä arvio perustuu pelin moninpeliin. Olen odottanut tätä peliä jo Battlefield3:n julkaisusta asti. Enkä pettynyt ja tarkoitan nyt... 9/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

9
Battlefield 4 - China RisingScore

Battlefield 4 - China Rising

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Uuden Battlefieldin mukana seuraavat väistämättä uudet karttapaketit. Niistä ensimmäisenä rantautui China Rising.

Battlefield 4Score

Battlefield 4

ARVIO. Kirjoittaja Rasmus Lund-Hansen

Taistelu vuoden parhaan sotapelin tittelistä käy kuumana. Dice lyö tiskiin vakuuttavan moninpelin, mutta yksinpeliksi Battlefield 4:stä ei ole.Ladataan seuraavaa sisältöä