Suomi
Gamereactor
ennakot
Bayonetta 2

Bayonetta 2

Millaista pelidemoa jonotetaan taukoamatta kokonaisen päivän verran? No vaikka tällaista.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Bayonetta 2 survaistiin viime hetken lisäyksenä Nintendon E3:n jälkeiseen esittelytilaisuuteen, mutta sen mukanaolo selvästikin kiinnosti. Jono kokeilupisteen edessä ei kadonnut koko päivänä.

Alkuperäinen Bayonetta oli toimintaseikkailugenren evoluution tyylitelty huippu. Hideki Kamiya finalisoi siinä taistelujärjestelmänsä, jota hän oli hionut Devil May Cryn sekä Viewtiful Joen ohella vuosia sitten. Siinä missä Rocksteadyn Arkham-pelit saivat pelaajan tuntemaan itsensä supersankariksi napin painalluksella, pakotti Bayonetta todella ansaitsemaan tämän fiilikseen.

Bayonetta ei kuitenkaan ollut mikään megamenestys kaupallisessa mielessä. Se sai kriitikoilta erinomaisen vastaanoton, mutta siitä ei tullut sukupolvensa suosikkia. Yliseksualisoiduissa välianimaatioissa kekkalehtiva Sarah Palinin kaksonen ei ymmärrettävästi saanut laajempaa yleisöä puolelleen. Jatko-osa näytti epätodennäköiseltä, ja vielä vähemmän sitä osattiin odottaa Nintendon konsoleille, joilla ensimmäistä osaa ei julkaistu lainkaan. Mutta niin vain päädyin pelaamaan Bayonetta 2:n demoa Wii U:lla.

Bayonetta 2
Tämä on mainos:

Bayonetta 2:ssa toiminnasta on kehitetty entistä vimmaisempaa. Demo lähti liikkeelle pilvenpiirtäjien ohitse pujottelevan hävittäjän päältä ja ennen demon päätöstä pääsin taistelemaan myös liikkuvan junan katolla. Apuna minipomon kurmottamisessa oli kuvioihin palannut Jeanne, joka pistää uusia enkelityyppejä silpuksi miekoillaan. Lopuksi vielä hoideltiin pilvenpiirtäjän ympärille kääriytynyt lohikäärmehirviö. Tiukkaa.

Kaiken hyvän lisäksi tämä kaikki pyörii todella sulavasti. Ruudulla tapahtuu todella paljon, ilmassa lentää aina silmittömästi tavaraa ja silti päähenkilön ja vihollisten liikkeistä pysyy hyvin kärryillä. Pelaaja tietää aina missä ollaan, vaikka ruudulla pyöritään lentokoneen selässä vihollisaaltojen kanssa samalla, kun lentävä jättiläinen tulee aina välillä vetämään turpaan.

Sujuvuus on osin kameran ansiota. Se on jatkuvassa liikkeessä ja vetäytyy ulospäin aina juuri oikeaan aikaan tai kääntyy pitääkseen kaiken oleellisen ruudulla. Ainakin tämän demon verran se suoriutui tehtävästään virheettömästi.

Myös Wii U:n Gamepad-ohjain oli tilanteen tasalla. Suurin huolenaiheeni oli, kuinka ketterästi tablettimuotoisella ohjaimella pystyisi pelaamaan, mutta itseasiassa vastaan tuli vain yksi mahdollinen ongelmakohta. Kentän lopussa vastaan tuleva Climax-kohtaus vaatii rankkaa napinhakkausta, mutta tämäkin onnistui, kun ohjainta nojasi reittä vasten.

Tämä on mainos:

Mukana on myös helpotettu vaikeustaso kosketusnäyttöä varten, mutta se ei juuri eroa ensimmäisen pelin yhden tatin ohjauksesta. Se soveltuu pelaajille, jotka eivät saa aikaiseksi komboja, mutta haluavat silti nauttia ilotulituksesta.

Bayonetta 2 tuntuu ensimmäisen osan jatkolta ilman kompromisseja. Ylimääräistä graafista ilotulitusta riittää, mutta se ei koskaan tule toiminnan tielle. Kaikki on tarkkaa. Väistöt, uusien komboketjujen testaaminen, Torture-hyökkäykset ynnä muu tykitys, joka kasautuu kohti pomokliimaksia.

Bayonetta 2

Olin demon jälkeen rättiväsynyt, mutta palasin välittömästi takaisin jonon hännille. Olin kolmannella läpipeluullani, kun meidät viimein heitettiin ulos, koska tapahtuma oli päättymässä. Onnistuin sinä aikana vääntämään itseni hopeapokaalille asti.

Onko Bayonetta 2:sta myymään Wii U:ta, se jää nähtäväksi. Tiedän itse haluavani nähdä pelistä enemmän, ja kaikki demossa povasi uutta Platinum-klassikkoa. Demopaikan ympärillä häärinyt core-pelaajien joukko oli kuitenkin kiinnostuneempi pelin mahdollisesta julkaisusta muille alustoille. Useimmat olettivat tämän olevan vain väliaikainen yksinoikeus Nintendolle. Jos Nintendo on fiksu, se ei päästä peliä käsistään.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Bayonetta 2Score

Bayonetta 2

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Bayonetta 2 on viimein täällä. Pelko pois, kuunoita on keskuudessamme parempana kuin koskaan.

1
Bayonetta 2 -amiibojen tarkoitus selvisi

Bayonetta 2 -amiibojen tarkoitus selvisi

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Bayonetta 2 kera alkuperäisen Bayonettan on tulossa Nintendo Switchille helmikuussa 2018. Pelit ovat myös yhteensopivia Nintendon amiibo-lelujen kanssa. Nintendo on nyt...Ladataan seuraavaa sisältöä