Suomi
Gamereactor
arviot
Bee Simulator

Bee Simulator

Mehiläisyhdyskunnat katoavat kiihtyvällä tahdilla maapallolta. Tätä teemaa käsittelee Bee Simulator.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Varsav Games Studion teos Bee Simulator käsittelee sitä, millä tavalla katoavat mehiläiskannat vaikuttavat maailman ruoantuotantoon. Peli jatkaa trendiä, jossa päähenkilönä nähdään odottamattomia hahmoja. Tällä kertaa se on mehiläinen. Harmillisesti peli tuskin saavuttaa sellaista näkyvyyttä, minkä se sanomansa puolesta ansaitsisi. Tämä johtuu ihan pelin toteutuksesta.

Pelaaja herää mehiläisenä, ja täysin tietämättömänä maailman vaaroista. Lyhyen opastusosion jälkeen lähdetäänkin jo maailmalle, eli käytännössä tutkimaan puistoa, jonka keskellä sijaitsevassa puussa mehiläispesä on. Tehtävänä on koota siitepölyä, ja yksinkertainen prosessi tuo mieleen pelin Flower. Kukkien ohi lennetään, ja siitepöly poimitaan mukaan. Pelaaja on kuitenkin varsin kunnianhimoinen mehiläinen, ja pian autellaankin kadonneita oravavauvoja, ajetaan kisaa renkaiden läpi ja piestään pahoja ampiaisia. Koska ampiaisethan ovat pahoja. Tavoitteena on löytää omalle mehiläisyhdyskunnalle uusi koti. Pelaaminen tuo mieleen muinaisen Playstation 2 -ajan tasoloikkapelit.

Bee SimulatorBee Simulator
Tämä on mainos:

Yksinkertaisesta lähtökohdasta huolimatta mukana on lukuisa joukko minipelejä pitämässä mielen virkeänä. Kaksintaistelut ampiaisten ja muiden pahiksien kanssa hoidetaan oikea-aikaisilla nappien painamisilla. Moinen ei ehkä ole kauhean realistista. Hieman todenmukaisempaa on sitten se, että joskus pitää opastaa toista mehiläistä tanssimalla. Tämä tehdään tekemällä samoja liikkeitä kuin se mehiläinen, josta otetaan mallia. Mukana on myös metsästysosioita, jotka ovat kuitenkin liian helppoja aina siihen asti, kunnes kamera alkaa osoittamaan aivan vääriin suuntiin. Pelin rytmitys on melkoisen rauhallinen silloin, kun lennellään verkkaisella tahdilla aina siihen asti, kunnes on kerättynä riittävästi energiaa "boostia" varten. Pelaaminen onnistuu jopa kolmen muun kaverin kanssa erillisessä moninpelissä, jossa pääsee tutkimaan kolmea eri aluetta ja kokeilemaan erilaisia minipelejä.

Tutkittava maailma ei odotetusti yllä nykyisten AAA-pelien standardien tasolle. Kohdattavat ihmiset hoitavat omia asioitaan, näyttävät muovisilta eivätkä reagoi siihen, että heidän ympärillään pörrää mehiläinen. Jos valitsee pistää jotakuta, kuuluu "au" eikä sitten juuri muuta. On sanottava, että ympäristöt ovat melkoisen kookkaita, ja niiden tutkiminen päätarinan ulkopuolella on hauskaa puuhaa. Tällöin voi esimerkiksi kartuttaa pelin sisäistä encyclopediaa löytämällä uusia eläimiä ja kasveja. Monipuolinen maailma tekee pelistä elävän tuntuisen ja vaihtelevan.

Bee SimulatorBee Simulator

Kokonaisuus on kummallinen sekoitus oikean elämän mehiläistä ja videopeleistä tuttuja mekaniikkoja. Kyseessä on ilmeisesti sivistäväksi peliksi tarkoitettu teos, ja Bee Simulator olisi ehkä toiminut paremmin oppilaitosympäristössä eikä niinkään kevyenä ladattavana pelinä konsolin latauspalvelussa. Bee Simulator onnistuu kuitenkin esittämään mehiläisen elämää positiivisessa valossa. Kärsimättömälle tai aikuiselle pelaajalle se ei ehkä ole se paras valinta, mutta lapsille suunnattuna se toiminee hyvin.

Tämä on mainos:

Bee Simulator ottaa aiheensa selvästi vakavammin kuin mitä markkinoilla olevat simulator-pelit yleensä tekevät. Oman mehiläisyhdyskunnan rakentaminen, tuotannon suunnittelu ja mehiläisjoukkojen lähettäminen tehtäviin olisi voinut olla hyvä lähtökohta ihan strategiapelillekin. Bee Simulator on kuitenkin kevyt sivistävä peli, joka rakentuu yksinkertaisen tarinan ympärille. Suositellaan lapsille ja mehiläisten faneille.

Bee Simulator
Bee SimulatorBee SimulatorBee Simulator
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Epätavallinen teema, hyvä musiikki, hieno pelimaailma
-
Turhan vähän nimenomaisesti mehiläisten tehtäviä, ajoittaiset graafiset bugit
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Bee Simulator pörisee Gamereactorissa

Bee Simulator pörisee Gamereactorissa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Bee Simulator on peli, jolla on kehittäjä Varsav Games Studion mukaan tärkeä viesti kerrottavanaan. Peliä voi kuitenkin pelata onneksi ihan vain omana itsenäänkin sen...Ladataan seuraavaa sisältöä