Suomi
Gamereactor
arviot
Blackguards 2

Blackguards 2

Mustavahtien konkkaronkka kokoontuu uudemman kerran kamppailemaan noppaa vastaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ensimmäisestä Blackguardsista ehdittiin nauttia vain noin puoli vuotta, ennen kuin saksalainen Daedalic Entertainment julkisti työstävänsä jatko-osaa strategiselle roolipelilleen. Ei aikaakaan, kun kehitys kantoi tulosta ja Blackguards 2 oli valmis.

Mekaanisesti Blackguards 2 toimii varsin samalla tavalla kuin edeltäjänsä. Heksagonipohjainen taistelukenttä ei ole pahemmin ensimmäisestä osasta muuttunut. Tosin satunnaisuus tuntuu vähentyneen, sillä hahmot saavuttavat sataprosenttisen osumamahdollisuuden varsin nopeasti. Loitsutkaan eivät voi mennä pieleen. Loppujen lopuksi taistelut päätyvätkin tappelupukareiden kohdalla siihen, kuka lyö kovempaa ja kenellä on eniten terveyttä. Loitsijat lisäävät toki oman mielenkiintoisen osuutensa taisteluihin, mutta kun taikavoimat loppuvat, saa "End Turn" -komennon antaa useamman kerran. Kun päälle lisätään kaksikymmentä vihollista, joista jokainen hitaasti uunoilee lyöden satunnaisia laatikoita, voivat vähäpätöiset taistelut käydä aika ajoin tylsiksi. Uutena lisämausteena peliin on tuotu palkkasoturit, jotka ovat vain nimetöntä tykinruokaa.

Taisteluita ei kuitenkaan käydä pelkästään etenemisen kannalta. Kun päähenkilö Cassian joukkio voittaa taistelun, valtaavat he alueen kartalta. Se tuo hänen poppoolleen parannuksia tai päivityksiä, joiden luonne riippuu alueen ominaisuuksista. Vastustajien palkka-armeija yrittää vallata alueita takaisin, joka tuo uuden mielenkiintoisen elementin taisteluihin. Puolustusasemassa kentälle voi viritellä ansoja, joiden avulla toisinaan jopa massiiviselta tuntuvaa armeijaa vastaan voi taistella kera karhunrautojen ja laatikkoesteiden. Lisäksi kentissä valmiina olevia piirteitä, kuten suokaasuja ja piikkiansoja, voi myös käyttää hyväkseen strategiaa suunnitellessa.

Blackguards 2Blackguards 2
Tämä on mainos:

Suurin muutos ensimmäiseen Blackguardsiin verrattuna on hahmokehitys. Ensimmäisestä osasta tutut Dungeons & Dragons -tyyppiset piirteet voimasta karismaan ja älykkyyteen ovat poissa. Hahmokehityksessä on luovuttu monimutkaisuudesta ja tilalla on yksinkertaisempi sekä aloittelijaystävällisempi kehityspuu. Kun kahdelta päähahmolta vielä kielletään loitsiminen, voi peliin tarttua kansakoululainenkin. Loitsulitania on huikea, mutta loppujen lopuksi isolle osalle niistä ei ole käyttöä. Monet loitsuista tekevät sen verran paljon vahinkoa, ettei päätään tarvitse vaivata hidastuksilla tai jäädytyksillä. Kun tasorajoitteet ovat poissa, on hahmojen kehityskin varsin suoraviivaista. Varsinkin kun Cassiaa lukuun ottamatta kaikille hahmoille on annettu kykypisteitä tiettyihin aseisiin jo valmiiksi.

Suurin parannus edelliseen osaan on kuitenkin tarina. Hämähäkinpuremasta suuruudenhulluksi tullut Cassia yrittää vallata valtaistuimen aviomieheltään Marwan al-Ahmadilta, jota varten hän tarvitsee apureita. Tässä avuksi tulevat ensimmäisestä osasta tutut soturit, joiden edellinen seikkailu on jäänyt historiankirjoihin. Matkan aikana Cassia törmää moniin psykologisesti sekaviin ja mieltä vaivaaviin dilemmoihin. Cassian kamppailua moraalisten ongelmiensa kanssa on mielenkiintoista seurata, ja ne varmasti saavat pelaajankin pään pyörälle.

Blackguards 2:sta kuitenkin huomaa selvästi, että sen kehityksessä on hätiköity. Esimerkiksi hahmot katoavat välillä ruudulta ja jotkut teksteistä ovat edelleen saksaksi. Pahimmassa tapauksessa peli jäätyy taistelun jälkeen, jonka myötä kahinan joutuu pelaamaan uudelleen. Ruudunpäivityksen kanssa on myös ajoittaisia ongelmia taisteluissa, joskin hidastelusta ei ole vuoropohjaisessa strategiassa yhtä paljon haittaa kuin reaaliaikaisissa peleissä.

Loppujen lopuksi Blackguards 2 on bugeja lukuun ottamatta vähintään tyydyttävän hyvä pelikokemus, joskin se on vain pieni parannus edelliseen osaan. Daedalic on selvästi ottanut vinkeistä vaarin ja perusmekaniikkoja on muutettu yhteisön toivomaan suuntaan. Kehittäjät käyvät myös kiitettävästi keskustelua yhteisön kanssa bugien korjaamiseen liittyen, kuten sain itsekin huomata peliä testatessani. Ensimmäisestä osasta pitäneet nauttivat luultavasti jatko-osastakin, eikä peli jätä tulokkaitakaan aivan pimentoon. Kunhan turhat kommervenkit hiotaan pois päivityksillä, voi Blackguardsin jatko-osaa kehua mukavasti onnistuneeksi peliksi.

Tämä on mainos:
HQ
Blackguards 2Blackguards 2
Blackguards 2Blackguards 2Blackguards 2
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Tarina, joka ei jätä ketään kylmäksi. Mieluisat pikku muutokset edelliseen osaan verrattuna. Sama toimiva pohja
-
Sama, tylsähkö pohja. Ei suuria muutoksia edelliseen osaan verrattuna. Julkaisuhetkellä bugien saastuttama.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä