Suomi
Gamereactor
arviot
Blood & Truth

Blood & Truth

Vuosien odotukset palkitaan täyslaidallisella elämää suurempaa toimintaa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuosia sitten Playstationin virtuaalikakkulat julkaistiin Playstation VR Worlds -pelikokoelman kanssa. Kokoelmasta jäi erityisesti mieleen London Studion The London Heist -niminen rymistely, joka niin tarinallisesti kuin teknisesti vakuutti PSVR:n potentiaalista. Vain noin 20 minuutin mittainen The London Heist oli kuitenkin enemmänkin tekniikkademo kuin täysverinen peli, joten kansa jäi kaipaamaan lisää. Vuodet ovat vierineet ja vihdoin London Studio vastaa kysyntään julkaisten Blood & Truthin: täysimittaisen toimintapelin, joka perustuu samaan menoon kuin The London Heist. Liikkuvat siis taakse ja gangstereita lahtaamaan.

Ryan Marks kutsutaan komennukselta kotiin isänsä yllättävän kuoleman takia. Palattuaan Lontooseen hän törmää paikallisiin gangstereihin, jotka päättävät käyttää haurasta tilannetta hyödykseen ja vallatakseen perheyrityksen itselleen. Marks on kuitenkin asiasta eri mieltä ja aloittaa perheensä voimin sodan, joka pistää Lontoon alamaailman kertaheitolla uusiksi.

Blood & Truth ei pyri olemaan tarinaltaan mitenkään omaperäinen. Ennemminkin se kahlaa estoitta läpi toimintaelokuvien parhaimmat kliseet. Nämä sitten tarjotaan ylpeästi yhtenä vauhdikkaana vuoristorata-ajeluna, jonka keskiöön pelaaja pääsee. Lähes jatkuvasta rymistelystä huolimatta pelin tarina ei ole täyttä huttua. Panostus hahmojen väliseen kanssakäymiseen ja nasevaan dialogiin yllättää luoden merkitystä toiminnalle ja auttaen tuntemaan jotain hahmojen puolesta. Toisaalta osa näistä tarinaa eteenpäin vievistä tilanteista tuntuu jopa hiukan liian pitkiltä, sillä niiden aikana pelaaja ei voi kuin kököttää paikallaan ja kuunnella.

Blood & Truth hyödyntää Move-kapuloita tehokkaasti. Käsien virkaa toimittavat ohjaimet käsittelevät näppärästi niin yhden kuin kahdenkin käden aseita tappavalla tarkkuudella. Sankaritunnetta korostaa konkreettinen aseiden latailu ja pelin nokkela tapa mahdollistaa aseiden säilyttäminen omissa koteloissaan, joista pelaaja voi nopeasti vetäistä tilanteessa kuin tilanteessa sopivan mutkan vihollisen suolaukseen.

Tämä on mainos:

Ammuskeluun painottuvan toiminnan lomassa peli hyödyntää hahmon käsiä piristävän monipuolisesti myös kaikenlaiseen muuhun näpräilyyn. Pelaaja pääsee esimerkiksi kiipeilemään seiniä pitkin, purkamaan sähkörasioita, virittelemään pommeja ja tiirikoimaan lukkoja. Juuri tämä monitahoinen toiminta tekee Blood & Truthista erittäin raikkaan pelikokemuksen ja antaa samalla paljon anteeksi hahmon tönkköä ja luonnotonta raideliikkumista.

Blood & TruthBlood & TruthBlood & TruthBlood & Truth

Tarinan vaatimat ison skaalan rymistelyt on toteutettu Blood & Truthissa varsin mallikkaasti. Hahmot, aseet ja muut irtoroinat on mallinnettu erittäin yksityiskohtaisesti ja aidon oloisiksi. Alueet näyttävät uskottavilta ja valaisun lisäksi peli puskee näytölle paljon tyylikkäitä efektejä. Olo todellakin on kuin toimintasankarilla esimerkiksi juostessa päälle romahtavan pilvenpiirtäjän läpi suolaten samanaikaisesti konepistoolilla ja katkaistulla haulikolla kaikkialta ilmestyviä vihollisia. Blood & Truth hyödyntää myös oivasti hidastusefektejä esimerkiksi räjähdysten yhteydessä. Tunnelma on katossa, kun ampumani tynnyri lähettää pahaa aavistamattoman pahiksen ilmojen halki räjähdyksen voimalla. Samalla aika hidastuu basson pudotusääniefektin myötä ja tyhjennän kummankin aseen lippaalliset vihollisen ruumiiseen ilmalennon aikana. Ei tällaisesta toiminnasta voi olla nauttimatta!

Näyttävä ulkoasu ei tule pelissä kuitenkaan ilman seurauksia. Jotkut pintojen tekstuurit ovat todella suttuisia ja pieniresoluutioisia. Myös suurin osa maailmasta tavaroineen on staattinen, eli ampuminen ei mahdollisesti jätä kuin luodinreikiä, jos niitäkään. Tämä on todella sääli, sillä alueet on kyhäilty täyteen tavaroita ja oikein kerjäävät tulla tuhotuksi. Sentään peli pyörii mallikkaasti tavallisella Playstation 4 -konsolilla.

Tämä on mainos:

Pelin laadukas dialogi on saanut tasoisensa toteutuksen. Näyttelijät pistävät parastaan saaden kokonaisuuden tuntumaan ihka aidolta toimintaelokuvalta. Hahmojen välinen kemia on uskottavaa ja keskustelut brittiaksentilla lennokkaita istuen hyvin sisältöön. Muuten pelin äänimaailma on toimiva, mutta ehkä hiukan pelimäisen suppea jättäen varaa reilummalle tykitykselle varsinkin mahtipontisemmissa tilanteissa.

Blood & Truth lunastaa odotukset vuosien takaa, ja nousee selkeästi VR-pelien kärkikastiin. Monipuolinen toiminta elokuvamaisessa kerronnassa on omiaan herättämään sisäisen toimintasankarin. Kieli poskessa kyhäilty meno on juuri oikein tasapainotettu myydäkseen uskottavasti elämää suuremmat toimintakohtaukset samalla kuitenkaan pilaamatta mitään hölmöilyllä. Varsin korkea audiovisuaalinen toteutus olisi voinut vielä saada muutamat loppusilaukset pelin pitkän tuotannon aikana korjatakseen pienet tekniset kömmähdykset. Mutta toisaalta viis siitä, jos meininki on näin hauskaa.

Blood & TruthBlood & TruthBlood & TruthBlood & Truth
HQ
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Monipuolinen ja hauska meno, huoliteltu tarina, näyttävä maailma...
-
...joka on liian staattinen, tönkkö raideliikkuminen, liian pitkät juonikohtaukset ilman tekemistä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Blood & TruthScore

Blood & Truth

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Vuosien odotukset palkitaan täyslaidallisella elämää suurempaa toimintaaLadataan seuraavaa sisältöä