Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Boom Blox Bash Party

Boom Blox Bash Party

On mukava havaita, että aina välillä jatko-osaa tehtäessä studio kuuntelee palautetta. Ensimmäinen Boom Blox oli Wii-tarjonnan pieniä ilopilkkuja Nintendon omien pelien rinnalla, mutta jäi suurelta yleisöltä vähälle huomiolle. Steven Spielberg ja EA Los Angeles ottivat kuitenkin vihjeistä vaarin, ja toteuttivat jatko-osan, joka sekä parantaa alkuperäistä ideaa että tuo siihen uutta kivaa. Jos palikkaleikit eivät ekalla kerralla kiinnostaneet, nyt olisi hyvä aika hoippelehtia pelihyllylle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vanhan kertauksena Boom Bloxin ideana on ympärillämme vellovien voimien, kuten painovoiman, hyödyntäminen erilaisissa palikoihin perustuvissa pelimuodoissa. Kaikissa pulmissa pelimekaniikka on sama: Wiin kapulalla heitellään keilapalloja, pommeja sun muuta lennätettäväksi kelpuutettavaa päin tiiliä ja yritetään saavuttaa kentän vaatimat tavoitteet. Ja mikäs sen hauskempaa kuin että irtotiilet lennähtävät, pinot kaatuvat rysähtäen ja räjähtävät komeasti.

Pisteitä kerätään yksin ja monin pistepalikoita tiputtelemalla, vetelemällä ja ampumalla. Perinteisin pelimuoto on hyvin lähellä Kaatuvaa Tornia (tai "Jengaa" på andra språket). Kaikkea siivittää uskottavasti toimiva fysiikka ja karrikoidut palikkaeläimet. Homma toimii luontevasti jo ekoilta pelikerroilta lähtien, sillä aloituskynnys on matala ja addiktiivisuus illanvietossa huippuluokkaa.

Boom Blox Bash Partyn uutuuksia ovat uudet palikat, teemakentät, pelimuodot ja pelivälineet. Uusien palikkamuotojen lisäksi pelissä on nyt viruspalikoita, jotka toisiinsa törmätessään äityvät taudiksi, joka alkaa syömään viereisiä palikoita. Pelivälineistä etenkin ritsa oli hauska tuttavuus. Taktisesti monipuolisella ritsalla napataan ensin palikasta kiinni, ja singotaan se sitten muita päin vetämällä ohjaimella taaksepäin. Toinen etenkin aivopähkinäkentissä hyödynnettävä uutukaisuus on maalipallo, joka tietysti maalaa palikoita värisekseen. Moninpelissä moista käytetään esimerkiksi palikanvalloituspelissä, jossa molemmat pyrkivät kahmimaan mahdollisimman ison osan omalle värilleen.

Täysin uusia ympäristöjä on kaksi: merenalainen maailma ja avaruus. Isossa lätäkössä läträäminen heikentää painovoiman vaikutusta (ja tarjoaa uusia teeman mukaisia pelimuotoja) kun taas avaruudessa moisesta fysiikan laista luovutaan kokonaan. Kumpainenkin tuovat peruspeliin mukavasti uutta vaihtelua niin ulkoasullisesti kuin pelimekaanisestikin. Pelaajapalautteen ansiosta ykkösen tylsähköjä ampumiskenttiä on vähennetty, ja Kaatuvan Tornin vaappumista vakautettu. Jälkimmäinen uudistus tekee hommasta vähemmän tarkkuutta vaativaa, mutta samalla hieman helpohkoa.

Tämä on mainos:

Suurin lisäys on kuitenkin mahdollisuus luoda, jakaa ja ladata uusia pelikenttiä. Ykkösosan kentänluontityökaluja on viilattu paremmiksi, ja samalla on tuotu mukaan mahdollisuus ladata käytännössä rajaton määrä muiden käyttäjien jakamia kenttiä. Vaikka peruspelin yli 400 tasoa riittävätkin pitkälle, latausmahdollisuus mahdollistaa teoriassa rajattoman jälleenpeluuarvon. Kenttiä voi pisteyttää (tai oikeastaan tähteyttää), järjestää teeman tai suosion mukaan ja niin edelleen. Yksittäinen taso on erittäin pienikokoinen, ja latautuu koneelle käytännössä välittömästi.

Jo yksi ainoa Wiin ohjain nettiin kytketyn konsolin kanssa takaavat Boom Blox Bash Partylle pitkän elinajanodotuksen. Tehdyt uudistukset ovat onnistuneita, ja osoittavat samalla EA:n kyvyn ottaa asiakaspalaute vakavasti. Herra Spielberg onkin viime aikoina onnistunut pelipuolella hyvin, olisikohan alan vaihto ajankohtainen? Jos ykkösosa jäi aikoinaan hyllyyn, älä tee virhettä toistamiseen. Boom Blox Bash Party on Wii-bilepelien parhaimmistoa.

Boom Blox Bash Party
Boom Blox Bash Party
Tämä on mainos:
Boom Blox Bash Party
Boom Blox Bash Party
Boom Blox Bash Party
Boom Blox Bash Party
Boom Blox Bash Party
Boom Blox Bash Party
Boom Blox Bash Party
Boom Blox Bash Party
Boom Blox Bash Party
Boom Blox Bash Party
Boom Blox Bash Party
Boom Blox Bash Party
Boom Blox Bash Party
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hyviä uudistuksia, kenttien jakaminen, viilattu moninpeli
-
Ulkoasu hieman lattea, söpöeläimet eivät vetoa kaikkiin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Boom Blox Bash PartyScore

Boom Blox Bash Party

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Vetovoimainen pulmapeli, jossa kiskotaan, nakellaan ja räjäytellään tiiliä, fysiikan lakien lisätessä riemuun oman osuutensa.Ladataan seuraavaa sisältöä