Suomi
Gamereactor
ennakot
Borderlands: The Pre-Sequel

Borderlands: The Pre-Sequel

2K Australia ja Gearbox tipauttavat uusilla kasvoilla ryyditetyn etkojatkon kahden ensimmäisen pelin väliin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tietovuoto paljastui pitäväksi, ja uusi Borderlands-peli on todellakin ilmestymässä tänä vuonna. Kyseessä ei kuitenkaan ole Borderlands 3, vaan kahden ensimmäisen osan väliin iskettävä kiila, joka syntyy Gearboxin ja Bioshock Infiniten kanssakehittäjän 2K Australian yhteistyön tuloksena.

Julkaisualustoina toimivat Xbox 360, PS3 ja PC, mikä saattaa yllättää tätä nykyä, uusien konsolien orastavalla aikakaudella. Gearbox-pamppu Randy Pitchfordin mukaan uusia konsoleita ei ole vielä tarpeeksi oikeuttamaan sukupolvien välisen kuilun ylittämistä. Niitä ei itseasiassa ole vielä edes niin montaa kappaletta kuin mitä Borderlands 2 on jo myynyt. Uuden sukupolven kehitystyö ei myöskään ole ilmaista, Pitchford muistutti. Tuoreemman teknologian sijasta kehittäjät aikovat panostaa itse peliin. Kaikki sarjan fanit eivät ole vielä siirtyneet uusiin laatikoihin, mutta niiden omistajilta löytyy yleensä myös vanhemmat laitteet. Bisnespäätös oli näiltä pohjilta selvä.

Borderlands: The Pre-Sequel

Borderlands: The Pre-Sequelia voi kuvailla Borderlands 1.5:ksi. Aivan kuten Batman: Arkham Origins piti sarjaansa elossa antamalla faneille lisää pelattavaa ja sälyttämällä kehitystyön eri studion käsiin, Pre-Sequel pitää Borderlandsin pystyssä ja antaa Gearboxin keskittyä vielä tuntemattomaan uuden sukupolven projektiinsa.

Tämä on mainos:

Borderlands: The Pre-Sequel ei siis ole lisäri eikä Borderlands 3, vaan aivan oma pelinsä. Pitchford alleviivasi olleensa hyvin varovainen sen suhteen, ettei kukaan nyt saisi päähänsä kuvitella tästä sarjan kolmatta osaa. Peli pyörii muunnellulla Borderlands 2 -moottorilla, ja siinä esiintyy neljä hahmoa, jotka on nähty sarjassa aiemminkin, muttei pelattavina hahmoina.

The Secret Armory of General Knoxx -lisärissä nähty Athena toimii tämän pelin tankkina, kun taas Borderlands 2:n ensimmäinen pomo Wilhelm ei ole vielä ryhtynyt täydeksi kyborgiksi ja näyttää lähinnä vanhalta Wolverinelta. Nisha The Lawbringer puolestaan nähdään ennen ryhtymistään Lynchwoodin sheriffiksi. Neljäntenä hahmona on Claptrap - tai "The Claptrap" - mitä se sitten tarkoittaakin. Purtilon pelaaja joutuu kuitenkin tottumaan polven korkeudelta kuvattuun näkymään Goldeneyen Oddjobin tapaan.

Nelikko työskentelee alkuun "melko symppiksen" Handsome Jackin alaisuudessa räiskien tiensä pitkin Pandoran kuun pintaa. Näiden tavoitteena on hankkia takaisin H:n muotoinen avaruusasema, joka dominoi Borderlands 2:n maisemia. Kehittäjät eivät vielä käyneet yksityiskohtiin, mutta lupasivat ettei kuu tule olemaan pelkkiä kraatereita. Ilmeisesti tarjolle tulee myös kuun ulkopuolisia retkiä. H-asema on aika varmasti yksi pysäkeistä, mutta korteissa voi myös olla visiitti Pandoran pinnalle.

Borderlands: The Pre-SequelBorderlands: The Pre-Sequel
Tämä on mainos:

Julkistustilaisuudessa kehittäjien pelaama demo pysyi tiukasti kuun kamaralla, jossa esiteltiin uusia lisäyksiä pelimekaniikkaan. Borderlands 2 -juuret ovat ulkoasussa selvät: sama graafinen ilme, sama käyttöliittymä. Suuria muutoksia ei ole näkyvissä, jos happimittaria ei lasketa. Tämä energiapalkin alle asettuva uusi mittari laskee aina tukikohtien ulkopuolella kohti tukehtumiskuolemaa. Hahmoilla on maksimissaan 150 sekunnin verran ilmaa, ja tätä täytyy täydentää O2-venttiileistä tai happigeneraattoreiden avulla. Myös rakettireput käyttävät happea ja tarjoavat sen kustannuksella tuplaloikkia ja Mario-tyylisiä tömäytyksiä. O2-lisäosat tarjoavat väliaikaisia happikuplia sekä esimerkiksi elementaalista lisävahinkoa.

Matalamman painovoiman ansiosta hahmot viettävät nyt aiempaa suuremman osan ajastaan ilmassa. Hypyt ovat pidempiä, ja viholliset lentävät kohti avaruutta kranaattien voimasta. Vihollisten happivarastot voi myös tuhota ampumalla näitä kypärään.

Pelin vihollisista nähtiin nyt kourallinen: heikkoja scavengereitä, loikkivia psycho-mielipuolia, astronauttipukuisia minipomoja. Vihut on suunniteltu Borderlandsista tuttuun vinkeään tyyliin, ja kaikki äänet kuulostavat australialaisilta, osittain kiitos uuden kehittäjän.

Demoon tutustuttiin Athenan näkökulmasta Wilhelmin tarjotessa tulitukea. Athena määritellään pelissä gladiaattoriksi, kehittäjien puolesta tankiksi, ja pelaajat varmaankin päätyvät kutsumaan tätä Kapteeni Amerikaksi. Yksi tämän pääkyvyistä on energiakilpi, jota voi suojautumisen lisäksi käyttää heittämiseen. Se myös kimpoaa suoraan takaisin Athenan käteen. Myöhemmillä parannuksilla kilpi voi kimmahtaa useamman vihollisen kautta ennen paluutaan. Wilhelmin kykypuista ei pahemmin vielä puhuttu.

Myös muiden hahmojen rintamalla oli vielä hiljaista, mutta ainakin kehittäjät kertoivat hieman uudesta aseistuksesta. Luvassa on laasereita sekä kryo-efekti, jolla voi hidastaa ja lopulta jäädyttää vihollisia, jotka sitten menevät iskusta sirpaleiksi. Kuussa liikkumista varten on myös uusi antigravitaatioajoneuvo Stingray.

Pelin koosta ei ollut vielä puhetta, mutta se tuskin rajoittuu lisäreiden mittaan. Kumpikaan tiimi ei ollut valmis antamaan selkeää vastausta siitä, kenen projekti nyt oikeasti on kyseessä, mutta termejä kuten "orgaaninen" ja "aito yhteistyö" tiputeltiin anteliaasti. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että konsepti ja idea ovat Gearboxin, mutta varsinainen vääntäminen kuuluu 2K Australialle.

Pitchford kertoi, että kuuhun meneminen oli yksi heidän ihan ensimmäisistä ideoistaan. Pelaajat odottivat jatko-osaa, mutta studio halusi pureutua syvemmälle Handsome Jackin hahmoon, joka kuitenkin pääsi hengestään Borderlands 2:ssa. Loppujenlopuksi ratkaisu toimi useammallakin tasolla, koska nyt Gearboxin ei täytynyt antaa "todellista" jatko-osaa toisen kehittäjän käsiin.

Batman: Arkham Origins -vertaus pitää. Borderlands: The Pre-Sequel tarjoaa tilaisuuden rakentaa jotakin uutta olemassa olevan materiaalin päälle ja pitää sarjaa hengissä. Se antaa jotain niille, jotka haluavat vain lisää Borderlandsia. Pre-Sequel ilmestyy loppuvuodesta. Sitä "oikeaa jatkoa" odottavien kannattaa kuitenkin odottaa hieman pidempään. Nähtäväksi jää, jättävätkö vielä muutkin kehittäjät hyvästinsä "vanhalle" laitesukupolvelle tähän samaan tapaan.

Borderlands: The Pre-Sequel
Borderlands: The Pre-SequelBorderlands: The Pre-Sequel

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä