Suomi
Gamereactor
arviot
Bravo Team

Bravo Team

Supermassive Games ei ole oppinut menneistä kokemuksistaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Supermassive Games teki hyvän debyytin PSVR-pelien maailmaan Until Dawn: Rush of Bloodilla. Oli kuitenkin selvää, että teknologia oli studiolle vielä uutta. Seuraavaksi kykyjä kokeiltiin The Inpatientilla, joka ei valitettavasti saavuttanut Until Dawnin kaltaista menestystä. Opiksi luvattiin ottaa, ja nyt maailmalle on annettu Bravo Team. Tuntuu kuitenkin siltä, että opiksi nimenomaan ei ole otettu.

Pelaaja on jumissa vihollislinjojen takana suorittamassa tehtävää joko yhteistyössä oikean ihmispelaajan kanssa verkon yli, tai sitten tekoälypelaajan avulla. Supermassive on jo osoittanut pystyvänsä tekemään nautittavaa viihdettä kliseisistä lähtökohdista huolimatta, mutta nyt sama ei pädekään. Tarina on erittäin ennalta arvattava, ja mukana kulkevan kanssapelaajan huumori kuivaa kuin Saharan aavikko. Näin ollen tarinan tapahtumista ja sen henkilöistä on hankala olla kiinnostunut, mutta ehkä pelattavuus korjaa puutteen?

Toiveeseen tulee särö välittömästi, kun meininki alkaa Bravo Teamin kuvitteellisessa itäeurooppalaisessa kaupungissa. The Inpatient kärsi ongelmista mittakaavan tunnussa ja ennen kaikkea ohjauksessa, mutta Bravo Team vie nämä pulmat uusin sfääreihin. Pelaaja tuntee olevansa jättiläinen, ja sadat vastaan tulevat toistensa kloonit harvemmin edes reagoivat pelaajan ampumiin osumiin. Lisäksi joku tuntuu suorastaan sabotoineen pelin tähtäimiä. Keskellä ristikkoa olevan pahiksen ampuminen ei välttämättä takaa onnistunutta osumaa, eikä se osuminenkaan tunnu tyydyttävältä. Pelissä on kaikkiaan neljä erilaista asetta, ja ainoastaan haulikon käyttäminen tuntuu edes hämärästi asianmukaiselta. Immersio on VR-peleissä miltei kaikki kaikessa, ja tällainen tekee pahan loven juuri siellä olemisen tuntuun.

Ulkoasu ja tekoäly eivät nekään kaksista vaikutelmaa luo. Bravo Team näyttää aivan 2000-luvun alun ruskealta ja harmaalta räiskinnältä. Hämärien katujen ja hallien läpi kulkeminen kolmen tunnin ajan ei ole hauskaa varsinkin, kun suurin osa ajasta seisotaan paikoillaan ammuskellen. Bravo Team on suojiin nojaava pyssyttely, jossa ei voi liikkua vapaasti. Ennalta määrättyä kohdetta osoittamalla päästään suojaan, josta sitten ammuskellaan. Monissa VR-peleissä yksinkertaisesti teleportataan valitulle alueelle, mutta Bravo Team ratkaisee asian eri tavalla. Alueen valinta siirtää näkymän kolmanteen persoonaan, jolloin pelihahmo hölkkäilee automaattisesti suojaansa kohti. Tarkoituksena on ehkä ollut vähentää joidenkin pelaajien kokemaa pahoinvointia, mutta samalla se poistaa meiningistä viimeisetkin immersion rippeet. Sivumennen sanottuna erilaisia bugeja on niitäkin runsaasti.

Tämä on mainos:
Bravo TeamBravo TeamBravo Team

Suojaan päästyä voi kurkkia sivusta, pitää asetta päänsä ylipuolella ilman tähtäystä ampuen ja monta muutakin asiaa, joita oikeassa elämässä pystyy tekemään. Idea on hieno, joka kampittuu teknisten ongelmien vuoksi. Tähtäimien läpi katsominen toimii hyvin huonosti niin Aim-ohjaimella, Move-ohjaimella kuin tavallisella Dualshock 4 -ohjaimellakin.

Ihmispelaajan kanssa eteneminen on käytännössä pakollista Bravo Teamissa. Taktisten siirtojen tekeminen on monin verroin hauskempaa ihmisen kanssa, ja ennen kaikkea tehokkaampaa. Tekoälyttömän kaverin seisoskeleminen keskellä aukeaa tulitaistelun aikana on sanalla sanoen turhauttavaa. Pahiksia voi koettaa päästää päiviltä myös hiiviskellen. Tekoälyn kanssa moinen on kuitenkin käytännössä mahdotonta, ja hännänhuippuna pelikaveri käveli joskus seinien läpi tai onnistui katoamaan kokonaan.

Tarinan ohella tarjolla on Score Attack, jossa palataan vanhoille paikoille keräten mahdollisimman paljon pisteitä. Kaverin kanssa pelaaminen ja Score Attack ovat kuitenkin pieniä lohtuja, koska Bravo Team on kehno peli. Supermassive Games ei ole puheistaan huolimatta onnistunut ottamaan opiksi aiempien PSVR-peliensä virheistä. Seurauksena on laimea tarina, pahasti itseään toistava pelattavuus ja kahmalokaupalla erilaisia teknisiä ongelmia. Lähtökohtainen ajatus on hyvä, mutta toteutus ontuu kaikin tavoin. Bravo Teamia ei voi suositella edes puoleen hintaan ostettavaksi.

Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
+
Score Attack ja kaverin kanssa pelaaminen on hauskaa muutaman minuutin ajan, kivaa silloin kun kaikki toimii
-
Toistaa pahasti itseään, munaton ampuminen, epätarkka tähtäys, kummallinen mittakaavan tuntu, typerä tekoäly, runsaat tekniset ongelmat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä