Suomi
Gamereactor
arviot
Bubble Bobble 4 Friends

Bubble Bobble 4 Friends

Kuplainen Bubble Bobble on taas täällä. Arviossa Bubble Bobble 4 Friends.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Bubble Bobble on jo varsin pitkän iän kerännyt pelisarja, ja uuden osan turvin fiilistelemään pääsevät vanhat fanit, ja uudet tulokkaat sitten vertaavat uutta osaa kyseisen ajankohdan muihin peleihin. Bubble Bobble on klassikko, ja jokainen uusi kehittäjä on ottanut tavaksi muuttaa tuttua kaavaa jollakin tavalla.

Bubble Bobble 4 Friends vihjaa olevansa neljäs peli, joskaan ihan täysin se ei pidä paikkaansa. Kysymyksessä ei ole vanhan kaavan uudelleenlämmittely, vaan Bubilla ja Bobilla on nyt mukanaan kaksi apuria. Bubble Bobble 4 Friends on niin sanottu bilepeli, jossa tärkeää on tehdä yhteistyötä toisia vastaan kilpailemisen sijasta.

Bubble Bobble 4 FriendsBubble Bobble 4 Friends
Tämä on mainos:

Lähtökohta on kaikesta huolimatta samanlainen kuin alkuperäisessä Bubble Bobblessa. Silti peli jättänee vanhat fanit harmin valtaan. Tämä johtuu siitä, että 4 Friends tekee runsaasti muutoksia kaavaan, eikä ainutkaan muutos ole hyvä. Kuollessa kuolee hyvin nopeasti uudestaan, jos pahikset jäävät keikkumaan siihen paikkaan, jossa on alun perin potkaissut tyhjää. Jos on vähänkin pahiksen yläpuolella, ei kupla osu kohteeseensa. Lisäksi kohteisiin on hankalampaa osua läheltä. Tämä tekee pelaamisesta hankalaa varsinkin silloin, kun pitää koettaa hypätä ja osua johonkin ilmassa. Suurin muutos on silti se, että kuplat liikkuvat paljon hitaammin kuin ennen. Kuplien puhkomiseksi ei enää tarvitse pompata niiden päälle, vaan painamalla alaspäin ristiohjaimesta saa kaikki kuplat puhkaistuksi. Moinen on kätevää liikkumisen kannalta, mutta samalla kuplien puhkominen hallitusti on hankalampaa. Kuplat ovat myös kummallisen raskaita, mikä vaikuttaa pelaamiseen. Loput muutokset tuntuvat sitten enemmänkin oudoilta, mutta ne on helpompi hyväksyä. Esimerkiksi joissakin kentissä on piikkiansoja ja kummallisesti sijoitettuja pahiksia, jotka pakottavat joskus etenemään kiertoreittejä pitkin.

Bubble Bobble 4 FriendsBubble Bobble 4 Friends

Aiempien pelien erilaiset lisäkyvyt on nyt korvattu erityisillä kykypäivityksillä. Kerrallaan voi olla päällä ainoastaan yksi, ja suurin osa niistä on jokseenkin hyödyttömiä. Esimerkiksi kyky ampua kerralla 10 kuplaa on tarpeeton, ja räjähtäviä pommikuplia on hankala käyttää. Kyky rynnätä pahiksen läpi on käyttökelpoinen ja uusi idea. Harmillisesti tämän ryntäämiskyvyn saamiseksi on ensin suoritettava 50 kenttää, ja nähtävä pelin "loppu". Näin saa auki 50 uutta kenttää, joskin ne ovat pääasiassa samat vanhat 50 kenttää hieman erilaisilla vihollisilla. Joka kymmenes kenttä vastaan asettuu pomovastus. Nämä vaihtelevat naurettavan helpoista epäreiluun.

Bubble Bobble 4 Friends on ytimeltään kohtuullinen bilepeli. Rajallinen määrä kenttiä saa kuitenkin pelin tuntumaan itseään toistavalta jonkin ajan kuluttua, ellei sitten halua kisailla tulostaulusijoituksista paikallisesti. Kaikki on hauskempaa kavereiden kanssa, mutta on syytä pitää huoli, että pelaajilla on Pro Controller. Muuten pelaaminen on liian jäykkää ja vaivalloista. Kavereiden kanssa pelaaminen helpottaa, koska kuoltuaan ei heti menetä elämää, jos pelikaveri kerkeää saavuttaa pelaajan.

Tämä on mainos:
Bubble Bobble 4 FriendsBubble Bobble 4 Friends

Peli on sijoitettu lastenhuoneeseen, jonka nurkkaan on asetettu Bubble Bobblen pelattava pelihallikabinetti. Kyseessä on hyvin uskollinen alkuperäisen pelin uusintaversio. Ohjaus ei toimi täydellisesti, mutta jos kotona ei ole sitä alkuperäistä pelikabinettia, on tämä mukava korvaaja.

Alkuperäinen Bubble Bobble on ollut jo kaksi vuotta ladattavissa PS4:lle, mutta Switchiltä moinen uupuu. Tämä uusi versio on lataamisen arvoinen, jos haluaa pelata Bubble Bobblea, eikä satu omistamaan PS4:ää.

Bubble Bobble 4 FriendsBubble Bobble 4 Friends
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Alkuperäinen pelihallipeli on mukana, jotkut hauskat kyvyt, neljän pelaajan pelimuoto
-
Tarpeettomat muutokset pelimekaniikkaan, vaikeustaso huonosti tasapainotettu, liian lyhyt hintaansa nähden
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Bubble Bobble 4 Friends tulossa PS4:lle

Bubble Bobble 4 Friends tulossa PS4:lle

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Bubble Bobble 4 Friends julkaistiin viime vuoden lopulla Nintendo Switchille, ja Gamereactorin arvion pääsee lukemaan täällä. Nyt sitten samaa menoa on tulossa PS4:lle....Ladataan seuraavaa sisältöä