Suomi
Gamereactor
arviot
Buzz! Junior: Viidakkovillitys

Buzz! Junior: Viidakkovillitys

Kotona räyhäävän apinalauman taltuttamiseen kannattaa kokeilla uhkailun ja kiristämisen sijaan pelaamista. Perheen pienimmille tarkoitettu Buzz! Junior -sarja saapuu myös Playstation 3:lle pitämään lapset poissa pahanteosta ja vanhemmat tyytyväisinä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Pelikonsoli on vähintään Pirkan sukkahousuniksien veroinen lastenhuoneen hiljentäjä. Viidakkoon sijoittuva Buzz! Junior: Viidakkovillitys on minipelikokoelma, jonka pääosissa esiintyvä apinakvartetti nappaa pilttien huomion ainakin hetkeksi aikaa. Isäntäväki sen sijaan saa tästä pelistä hyvin nopeasti tarpeekseen.

HQ

Buzz-pelien idea on varsin yksinkertainen ja toimiva. Konsoliin tökätään kiinni neljän ohjainkapulan nippu, eivätkä ohjaimet suinkaan ole kalliita, monimutkaisia ja herkkiä peruspeliohjaimia. Buzz-pelien käyttämissä ohjaimissa - tuttavallisemmin summereissa- on ainoastaan neljä värikoodattua nappulaa ja yksi iso, nyrkinkestävä päänappula. Buzz! Junior -sarjan pelit koostuvat erilaisista minipeleistä, ja nämä yleensä hektiset, simppelit ja varsin lyhyet pelirykäykset painottavat pääasiassa ajoituksen, värityksen tai nopeuden hallintaa - tai pelkkää tuuria.

Viidakkovillitys on suunnattu perheen pienimmille pelimiehille ja juniorin ensimmäiseksi konsolipeliksi tämä sopiikin mainiosti. Pelimekaniikan niksit oppii viimeistään viidessä minuutissa. Kenttätestauksessa apuna toiminut avovaimo piti myös alipelejä kiitettävän yksinkertaisina, eikä talouden pelaamatonta osapuoltakaan tarvinnut nanosekuntia kauempaa perehdyttää pelin saloihin.

Viiteen erilaiseen pikkupeliin jakautuvaa kokoelmaa on ihan mukava pelata, mutta vaihtelun määrällä ei todellakaan juhlita. Matalan oppimiskynnyksen haittapuolena on tarjonnan kapeus, sillä peli paljastaa pokerikätensä jo vartin pelaamisen jälkeen. Kun kaikki on nähty, ei yksinäisen pelaajan tavoitteeksi jää kuin pistetilastojen kuninkuuden tavoittelu.

Yhdessä pelattaessa Viidakkovillityksen helppous, nopeus ja yksinkertaisuus ovat kuitenkin avainsanoja. Jos sohvalle saadaan useampi osallistuja, peli toimii huomattavasti paremmin. Koska perehdyttäminen kestää vain muutaman hikisen minuutin, voi tätä suositella käytännössä kenelle tahansa, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Luku- ja kielitaidon puuttuminenkaan ei ole este pelistä nauttimiselle, sillä Viidakkovillitys on suomennettu esimerkillisen hyvin. Yhtään ontuvaa tai epäselvää termiä ei tullut vastaan ja kotokielinen ääninäyttelykin on hoidettu mallikkaasti.

Tämä on mainos:

Viidakkovillitystä ei osteta perinteisesti pelikaupasta, vaan se ladataan Playstationin verkkokaupasta. Peli onkin vain 720p-teräväpiirtotarkkuuteen päivitetty versio Playstation 2:n samannimisestä pelistä. Käännöksen yhteydessä pelistä on kuitenkin karsittu pikkupelien määrää isolla vesurilla - Playstation 2:lla edes marginaalisesti erilaisia pikkupelejä oli 40, uusversiossa vain viisi. Odotettavissa on, että Sony kääntää myös muut Buzz! Junior -pelit, Roboriehan, Dinojengin ja Monsterimanian samaan tapaan Playstation 3:n verkkokauppaan. Tällöin pätevien lastenpelien tarjonta on hyvä ja saatavuus varma, mutta sisällön karsiminen saa kyllä näkyä tuntuvasti myös hintalapussa.

Uuden aallon Buzz-pelien vanavedessä piti markkinoille saapua myös langattomat summeriohjaimet. Valitettavasti uudet Buzzerit eivät ehtineet testipenkkiin, joten arviointi oli suoritettava kakkospleikkarin langallisilla kapuloilla. Ne toimivat hienosti myös Playstation 3:ssa, mutta ohjainviidakon kaapelimäärästä kutoisi itselleen helposti paidan.

Buzz! Junior: Viidakkovillitys
Buzz! Junior: Viidakkovillitys
Tämä on mainos:
Buzz! Junior: Viidakkovillitys
Buzz! Junior: Viidakkovillitys
Buzz! Junior: Viidakkovillitys
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
matala oppimiskynnys, sopii kaikille, laadukas suomennos, hauska
-
laihasti sisältöä, kaikki on nähty todella nopeasti, unettava yksinpelinä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä