Suomi
Gamereactor
arviot
Buzz! Master Quiz

Buzz! Master Quiz

Sonyn kotikonsoleilla tutuiksi tulleet Buzz! -visailupelit tekevät ensiesiintymisensä PSP-käsikonsolin ruudulla. Visailuvirkeyttä voi siis nyt treenata vaikka bussimatkalla tai ruokiksella.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Puolivakava visailupelisarja on kääntynyt varsin hienosti pienelle ruudulle. Vaikka käytössä ei ole olohuoneversion summeriohjaimia, visailukuninkaan tittelistä pystyy taistelemaan mainiosti.

HQ

Pelissä otetaan osaa telkkariformaatin mukaiseen tietokilpailuun. Kysymykset koettelevat yleistietämystä esimerkiksi elokuvista, musiikista, urheilusta ja julkkiksista. Ettei meininki menisi tylsäksi arvailemiseksi, perinteistä visailumuottia on sorvattu pelikuosiin höystämällä vastaamista aikarajoilla, pistesakoilla ja erilaisilla järjestelytehtävillä.

Taskukoon visailustudiossa kysymyksiin vastataan lukitsemalla yksi neljästä vastausvaihtoehdosta PSP:n perusnapeilla. Visan Buzz-juontaja ei ole mikään Lasse Lehtinen, joten vastausta ei pysty jälkikäteen muuttamaan eikä lukitsemista varmistella. Tämä aiheuttaa närästystä varsinkin sellaisissa tehtävissä, joissa pitää järjestellä esimerkiksi neljä eläinlajia koon mukaan.

Pienelle UMD-kiekolle on ahdettu 3000 kysymystä. Toistokuoppa on kierretty loistavasti, eikä pitkähkön testisession aikana samaa kysymystä kysytty kahteen kertaan. Joskus perinteisiä 'valitse oikea vaihtoehto' -kimaroita piristetään vaikkapa katkelmalla elokuvasta, jonka perusteella pitäisi tunnistaa leffan nimi.

Buzz! -pelit eivät koskaan ole olleet kaksisia yksinpelejä, sillä knoppitietokukkulan kuninkuudesta on tylsää taistella tekoälyä vastaan. PSP-versio asettaa tiettyjä rajoitteita moninpeliin, nimittäin summeriohjaimien puutteen ja pienen näytön. Kimppakivaa voi harrastaa verkossa useamman PSP:n ruudulta, ja vieläpä vain yhdellä pelilevyllä, mutta myös yhtä taskunaurista voi kierrättää visailuporukan kesken. Maksimissaan kuuden pelaajan visa samalta PSP:lta on varsin hauskaa ajanvietettä. Jokainen pelaaja valitsee itselleen hahmon ja sen jälkeen hupi on valmista alkamaan. Ensimmäinen pelaaja esittää seuraavalle kysymyksen, jonka jälkeen kuvio toistetaan muiden pelaajien kesken. Näen sieluni silmin itseni kiikuttamassa taskukonsolia seuraaville sukujuhlille.

Tämä on mainos:

Vaikka visailu onkin hauskaa, ei Buzz! Master Quiz ole joka pojan pelipähkinä. Jos kielitaito ei ole hallussa, saattaa hyvilläkin tiedoilla varustetun pelaajan visailu mennä mönkään. Olen mielestäni aika haka solkkaamaan Lontoota, ja jouduin silti miettimään muutamia kysymyksiä oikein ajan kanssa. Toivottavasti pelistä saadaan jossain vaiheessa suomennettu versio, sillä tällaisille ajanvietepeleille on kysyntää aivan varmasti myös taskukonsoleilla pelaavien keskuudessa.

Taskukokoon kutistettu tietovisa toimii hienosti. Jos kalenteriin on merkitty unettavat grillijuhlat, kannattaa peli ilman muuta ottaa matkaan. Yhdeltä ruudulta toimivan moninpelin oppimiskynnys on kielitaitoisille todella matala.

Buzz! Master Quiz
Buzz! Master Quiz
Tämä on mainos:
Buzz! Master Quiz
Buzz! Master Quiz
Buzz! Master Quiz
Buzz! Master Quiz
Buzz! Master Quiz
Buzz! Master Quiz
Buzz! Master Quiz
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
taskukokoon kutistaminen on toteutettu mallikkaasti, kysymyksien määrä ja monipuolisuus, oivaltava moninpeli
-
ei suomennettu, juontaja on ärsyttävä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Buzz! Master QuizScore

Buzz! Master Quiz

ARVIO. Kirjoittaja Juho Kuorikoski

Olohuoneesta tuttu tietovisa kutistuu, mutta laatu on säilynyt. Tasku-Buzz on hauskaa ajanvietettä.Ladataan seuraavaa sisältöä