Suomi
Gamereactor
arviot
Call of Duty: Advanced Warfare

Call of Duty: Advanced Warfare - Supremacy (DLC)

Advanced Warfaren kolmas lisäosa painottaa zombeja ja vie moninpelikartoissa maailman ympäri.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Viimeisimmän Call of Dutyn kolmas lisälataus on tuttu ja turvallinen. Peliin ihastuneille se tarjoaa kirjaimellisesti lisää sitä samaa, ja juuri sitä sen tietysti pitää ollakin. Moninpelikartoissa taistoa käydään ympäri maapalloa ja eloonjäämistaistelu zombien kanssa monipuolistuu reilusti.

Advanced Warfare panostaa hieman yllättäen vahvemmin zombeihin perinteisen moninpelin sijaan. Atlas-yhtiön tutkimuskäytössä ollut iso alus Carrier on syystä tai toisesta pullollaan eläviä kuolleita, mutta onneksi niistä hankkiudutaan eroon monipuolisen arsenaalin voimin. Jo tutuiksi tulleiden ansojen rinnalla on jokunen uusi kikka, jotka onnistuvat humoristisuudessaan keventämään edes hieman muuten niin kovin ryppyotsaista eloonjäämistaitoa. Evil Dead -elokuvista tuttu Bruce Campbell liittyy kahakointiin Lennox-hahmollaan antaen kanssapelaajillekin käyttöön uuden LZ-52 Limbo -lasertussarin. Tuntumaltaan haulikkoa muistuttava "mutka" tuo mieleen Dead Space -pelien Line Gunin, eli hitaasti vaakatasossa etenevä säde leikkaa zombit kahtia murhaavalla tehokkuudella. Vastapainoksi lataaminen on melkoisen hidasta pysyen onneksi siedettävyyden rajoissa. Ammusten vähäisyys on kuitenkin se asia, joka pakottaa harkitsemaan tarkkaan jokaisen laukauksen. Yleinen meininki muistuttaa hektisyydessään Helsingin metroa ruuhka-aikaan: liikkeessä on pysyttävä jatkuvasti ja koko ajan sattuu ja tapahtuu. Pulssi ei pääse laskemaan, sillä päälle käyvien aaltojen välinen aika on todella lyhyt. Uusista vihollistyypeistä huomasin vinttikoiran näköiset hurtat: niiden purema tuntui tekevän kipeää.

Call of Duty: Advanced WarfareCall of Duty: Advanced Warfare

Zombiurheilun kyljessä tarjoillaan neljä moninpelikarttaa, joista Skyrise on Modern Warfare 2:n Highrise-kentän muokattu versio. Skyrisen kahinat on sijoitettu Kreikan Akropolis-kukkulalla tönöttävän rakennuksen katolle. Remontti on vielä pahasti kesken, joten vihollistaistelija naamioituu helposti muun roinan sekaan. Tämä yhdistettynä tiukkoihin sisätiloihin johtaa kiivaisiin kamppailuihin kentän päissä. Keskikohta on melkoisen aukea paikka, joten etenemisen on tapahduttava rivakasti suojasta suojaan -periaatteella pelaten.

Tämä on mainos:

Parliament on Lontoon Thames-joen varrelle pysäköidylle laivalle sijoitettu kenttä. Ensivaikutelmasta huolimatta areena on iso, sillä varsinaisen aluksen lisäksi taisteluja käydään myös satamassa. Pitkin ja poikin sijoitettujen tavarakonttien ansiosta sotaa käydään monessa eri tasossa ja kaikilla etäisyyksillä. Heittolaukaukset ja sivuttaissiirtymät tulevat nopeasti tutuksi, elleivät sitten olleet sitä jo valmiiksi. Pisteenä iin päällä vesisade piiskaa ja aallot pauhaavat, mikä hankaloittaa ympäristön kuuntelemista.

Compound on Atlas-yhtiön harjoitusalue Coloradon osavaltiossa Denverissä, ja samalla paketin vähiten kiinnostava kenttä. Alueella on paljon tiukkoja kulmia, ahtaita käytäviä ja runsaasti korkeuseroja, joten meno on kuin suoraan kaupunkisodan pahimmista painajaisista. Ulkonäkö on suorastaan tylsä betoni- ja vaneriseinineen.

Neljäs ja viimeinen kenttä Kremlin sijoittuu nimensä mukaisesti talviseen Moskovaan. Kirkas auringonpaiste ja talviset hanget yhdistettynä avoimiin maisemiin tekevät kentästä pitkän kantaman aseiden juhlaa. Suunnittelu on kuitenkin ollut sikäli viisasta, että pienellä kärsivällisyydellä myös lähelle pääsee hiipimään. Ympärillä leijailee jatkuvasti jotain roinaa ja ympärillä paukkuu, joten riippuen omasta epäluuloisuudesta voi olla ihan hyvä ampua kaikkea liikkuvaa ihan varmuuden vuoksi.

Kokonaisuutena Call of Duty: Advanced Warfaren kolmas lisälataus Supremacy on laadukas, mutta samalla täysin yllätyksetön. Pelaajat saavat kirjaimellisesti lisää sitä samaa, ja sitä he varmaan odottavatkin.

Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ
Call of Duty: Advanced WarfareCall of Duty: Advanced WarfareCall of Duty: Advanced Warfare
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Lisää pelattavaa, uusi laserase on peto
-
Ei yllätyksiä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • modernipoika
    Call of Duty: Advanced Warfare (PS4) Advanced Warfare on Call of Duty sarjan uusin osa ja Sledgehammer Gamesin ensimmäinen peli, ja he todella... 7/10

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä