Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
ennakot
Call of Duty: Modern Warfare

Call of Duty: Modern Warfare, avoin beta (PC)

Jotain tuttua, jotain lainattua, jotain uutta

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Uuden Call of Duty -pelin ilmestymisessä ei nykyään ole enää mitään ihmeellistä, sen verran tasaisen tappavaan tahtiin Activision sisäisiä studioitansa kirittää. Typerästi nimetty Modern Warfare (ei CoD4: Modern Warfare - kiitoksia vaan googlauksen vaikeuttamisesta) on kuitenkin kerännyt tavallista enemmän kiinnostusta puoleensa.

Yksi pelin uudistuksista on iso, Battlefieldin reviirille avoimesti puskeva Ground War. Tämä 64 hengen pelimuoto käydään Call of Duty -pelin mitoissa poikkeuksellisen suurilla ja avoimilla tantereilla, ja mukaan on mahdutettu jopa ajoneuvoja helikopterista aseistettuun miehistönkuljetusvaunuun. Pelimuoto on sinänsä mielenkiintoinen, mutta jäi ainakin viimeaikaisessa betassa kilpakumppaniaan jälkeen viimeistelyn ja tasapainon osalta. Aika näyttää, päätyykö Ground War vakiokalustoon vai aavekaupungiksi, sillä ainakin nyt pelisarjan tuttu tappava aseistus aakeisiin laakeisiin yhdistettynä ei toiminut pienempien kenttien tapaan. CoD-peliksi usein pitkä taistelupaikalle ramppaaminen palkittiin yleensä välittömällä kuolemalla ja marssin aloittamisella uudelleen. Perinteisempien pelimuotojen tapaan Ground War kärsi erittäin kehnosta uudelleensyntymisjärjestelmässä, jossa pelaajat ilmestyivät uudelleen suoraan vastustajan selän taakse. Tästä seuranneet halvat tapot nostaisivat kenen tahansa verenpainetta, sillä niihin ei voi varautua millään tavalla.

Ulkoasun puolesta PC-versio näytti ihan kelvolliselta, muttei erityisen mieleenpainuvalta. Kentät olivat varsin harmaita teollisuushalleja, hylättyjä kaupunkeja ja muita modernista sodankäynnistä tuttua tauhkaa. Ne eivät myöskään tuhoudu mielenkiintoisilla tai uusia etenemisreittejä mahdollistavilla tavoilla, mutta eri esteiden läpi pystyi sentään ampumaan, kunhan kaliiperia oli tarpeeksi. Varsinaisia teknisiä ongelmia oli vähän pelin kaaduttua muutaman kerran, mutta joissakin sarjan peleissä parjattu hiiritähtäyksen tuntuma oli erittäin hyvä pienen herkkyyssäätelyn jälkeen. Äänipuoli pärjäsi hieman paremmin, ja minikartan tuijottamisen lisäksi vastustajien juoksuäänet auttoivat bongaamaan vihulaisen hyvissä ajoin.

Call of Duty: Modern WarfareCall of Duty: Modern WarfareCall of Duty: Modern Warfare
Tämä on mainos:

Aseiden tuntuma oli viilattu jo heti betassa hyvään malliin. CoD-pelien torrakoilla ei rekyyliä juuri ole, joten nopeastikin rätisevän piipun kykenee pitämään kohteessaan pienellä harjoituksella. Ampumisäänet ja osumista saatava palaute tuntuivat napakoilta ja täsmällisiltä. Gunfight -pelimuodossa (kaksi vastaan kaksi vaihtuvilla aseistuksilla) eri aseiden tuntumaa pääsi testaamaan nopeasti ja mukavasti. Peli tukee muuten niin sanottua ristiinpelaamista, eli eri alustoilla pelaavat pääsevät osallistumaan samoihin matseihin. Hiirellä ja näppäimistöllä pelaavien mekaanista etulyöntiasemaa vähennetään konsolien suuremmalla tähtäysavulla, mutta jos sekään ei tunnu riittävän, pelihaun voi rajoittaa hyväksymään vain samoilla välineillä taistelevien matseihin. Systeemi tarjoaa joka tapauksessa tervetulleen tilaisuuden palvelinten täyttämiseen myös vähemmän pelatuissa pelimuodoissa. PC-versiot ovat kärsineet tästä erityisen paljon vähemmän suosituissa CoD-peleissä.

Kokonaisuutena Call of Duty: Modern Warfaren (2019) beta jätti lupaavan jälkifiiliksen itsestään. Peli on edelleen sitä joidenkin rakastamaa ja toisten kammoksumaa nopeatempoista reflekseihin panostavaa asehippaa, mutta uudistuksiakin on uskallettu tehdä. Mitään todella vallankumouksellista, kuten jo valmiiksi hyvin pärjäämisestä palkitsemista Killstreakien muodossa, ei sarjassa tulla todennäköisesti näkemään koskaan, mutta ainakaan Modern Warfare 2019 ei tunnu vanhojen tähteiden lämmittelyltä. Lopullinen versio näyttää, paljonko betan puutteita on saatu korjattua ja kuinka härskille tasolle Activision kehtaa mikromaksut tämän vuoden yhdessä suurimmista räiskintäpeleistä viedä.

Call of Duty: Modern WarfareCall of Duty: Modern Warfare
HQ
Tämä on mainos:
HQ
HQ

Testattu Jimm's Gamer Gold 1070 V3 -pelitietokoneella. Jimm'sin Gamer-sarjan tehomasiinat ja paljon muuta löydät osoitteesta https://www.jimms.fi.

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Call of Duty: Modern WarfareScore

Call of Duty: Modern Warfare

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Call of Dutyn uusin osa ampuu täyden lippaallisen upean näköistä ja kuuloista intensiivistä pelikokemusta päin näköäLadataan seuraavaa sisältöä