Suomi
Gamereactor
arviot
Call of Duty: Warzone 2

Call of Duty: Warzone 2.0 on nimensä mukaisesti enemmän päivitys kuin aito jatko-osa

Nimensä mukaisesti 2.0 tuntuu enemmän hehkutetulta päivitykseltä kuin joltakin aivan uudelta ja oudolta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nykyisin verkkopeliin painottuvat teokset nojaavat ennen kaikkea säännöllisten päivitysten mahdollistamaan live service -meininkiin, mutta Activisionille moinen ei ole riittänyt. Maailmalle onkin annettu jatko-osa Battle Royale -peliin, joka silloin joskus keräsi linjoilleen 150 miljoonaa pelaajaa.

HQ

Call of Duty: Warzone 2.0 on jatko-osa samalla tavalla kuin Call of Duty: Modern Warfare II on jatkoa pelille Call of Duty: Modern Warfare. Pelattavuus on molemmissa hyvin samanlainen, mutta vuoden 2022 painoksessa on pientä lisäkivaa tekemässä pelistä vähän erilaisen. Warzone 2.0 kattaa kaikki samat uudistukset kuin Modern Warfare II. Toisin sanoen pelaaminen on taktisempaa, ja ehkä nojaa hieman enemmän realismin suuntaan.

Warzone 2.0 on kuitenkin paljon ankarampi peli, sillä usein hengestään pääsee ennen kuin on edes tilaisuutta iskeä takaisin. Lisäksi pienenevä kaasukehä vahingoittaa aiempaa enemmän, ja korkealta putoaminen on aiempaa enemmän kuolemaksi.

Tämä on mainos:

Uutta on se, että pelialueet toimivat eri tavoin, ja turvassa voi olla useammalla eri alueella sen sijaan, että pelissä olisi vain yksi alati kutistuva alue. Puodista voi ostaa erityisiä aseita ja varusteita eikä pelkkää Loadout Dropia. Suojaliivien ballistiset levyt edellyttävät nyt päälle ensin Armor Vestiä, joten levyä ei voi vain laittaa päälle heti matsin alkaessa. Kartta Al Mazrah lisää mukaan tekoälysotilaat, jotka alkavat tulittaa epäröimättä. Nämä heput vartioivat arvokkaita roina- ja rahakätköjä, ja joskus myös itse pelin tärkeitä tavoitteita (jolloin palkinnoksi saa tavallista enemmän pätäkkää). Pelin kuluessa on paljon ylimääräistä tekemistä, jos niin haluaa.

Call of Duty: Warzone 2

Se on sanottava, että yksin pelaavan näkökulmasta Warzone 2.0 on entistäkin haastavampi. Muun muassa äänen tulosuuntaa on edelleen vaikea määrittää. Haaste on sillä tasolla, että pelaaminen on enemmän stressaavaa kuin nautittavaa. Tavaravalikko on onneksi laitettu uusiksi, ja muistuttaa nykyisin enemmän Apex Legendsia, joskin roinan kerääminen on tarpeettoman vaikeaa (niin ei ollut ennen). Tämä johtaa siihen, että voitetun vihollisen ruumiin luona tavaroiden erittely on usein vielä kesken, kun jo itse saa osuman siltä lähelle eksyneeltä vastustajalta.

Al Mazrah on karttana parannus entiseen. Mielenkiintoisia paikkoja on aiempaa enemmän, ja useimmat ovat vanhoja Call of Dutyn kenttiä. Aseissa on aiempaa enemmän vaihtelua, ja kaikki näyttää erittäin hyvältä. On silti sanottava, että bugeja tulee vielä vastaan silloin tällöin.

Tämä on mainos:
Call of Duty: Warzone 2

Warzone 2.0 asettaa kaikessa etusijalle kaupallistamisen, ja se on ollut tärkeämpää kuin mikään muu. Batte Pass olisi ihan OK, mikäli kaikki hankkimansa kosmeettiset kamat saisi mukaansa alkuperäisestä Warzonesta, mutta niin ei tietenkään ole. Toisin sanoen mitään ei kulkeudu vanhasta pelistä tähän jatko-osaan. Meno on toki mallia free-to-play, mutta on vaikea ymmärtää tällaista ratkaisua. Lisäksi noin puolen tunnin välein palvelimissa on erilaisia ongelmia. Lopputuloksena saadaan jälleen uusi Activisionin peli, joka haluaa olla jotain uutta ja outoa, mutta onkin lopulta enemmän päivitys vanhan päälle.

Onko tunnelma tasoa AAA? On toki. Onko peli kaunis katsella? No mutta on on. Onko kolmannen persoonan pelaaminen mukava lisä? Tietysti. Onko lähialueen chatti hauskin lisäys Call of Dutyyn koskaan? Aivan varmasti. Mutta kaikesta huolimatta Call of Duty: Warzone 2.0 ei ole suuri parannus ja askel eteenpäin. Olisin toivonut isoa päivitystä 12 kuukauden välein enkä tällaista koko pelin nollaamista, jollainen nyt on toteutettu.

06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Ulkoisesti mahtava, hyvä pelattavuus, tavaravalikko loistava, kaupat aiempaa parempia, kolmannen persoonan pelaaminen mukava lisä, lähialueen chatti on mahtava
-
Roinan kerääminen on karmeaa, mitään ei kulkeudu mukana alkuperäisestä Warzonesta, enemmänkin iso päivitys kuin aito jatko-osa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä