Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Castle Crashers

Castle Crashers

Castle Crashersissa palataan takaisin aikakaudelle, jolloin miehet olivat miehiä, naiset prinsessoja ja maailma kaksiulotteinen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Castle Crashers lähtee reippaasti liikkeelle Ilkeän Velhon ™ varastaessa kuninkaan ylisuuren jalokiven, vieden samalla mukanaan neljä hehkeää prinsessaa. Moinen ei tietenkään käy laatuunsa, ja tavernassa joraavat neljä ritaria hälytetään pelastustoimenpiteisiin. Rautapaidoille on luvassa satapäisiä vihollislaumoja, valtavia loppupomoja, voimakkaampia kokemustasoja ja humoristisia sattumuksia. Pelin kehittäneen Behemothin ansioluetteloon kuuluu mm. mainio nyrjähtäneellä huumorilla varustettu Alien Hominid. Nyt vastaavanlaista menoa on tarjolla nelinpeliksi laajennettuna.

Pelaaminen on varsin suoraviivaista ja perusteet oppii nopeasti. Vasemmalla tatilla ohjataan, napeilla hypitään, lyödään ja käytetään esineitä. Vasemmasta liipaisimesta torjutaan, oikean liipaisimen ja nappien yhdistelmällä käytetään eri taikoja. Taiat vaihtelevat käytetystä hahmosta riippuen. Erinäköisiä ja -kokoisia örkkejä löytyy kenttien teeman mukaan useita. On barbaaria, varasta, ritaria sun muuta menninkäistä, joita sitten mätetään päin näköä aseiden ja magian avulla.

Pelin edetessä ritarit oppivat uusia hyökkäyssarjoja, löytävät parempia aseita sekä kasvattavat taitojaan neljässä eri kategoriassa (voima, taikuus, kestävyys ja nopeus). Kenttien aikana kerätyt aseet ja kokemuspisteet tarjoavatkin pienen roolipelimausteen suoraviivaisen mätön koristeeksi. Matkaan tarttuu lisäksi eläinapureita, joiden mukana raahaaminen tuottaa erilaisia hyötyjä. Esimerkiksi pässi jyrää vastustajia matalaksi ja pöllö kerää puista elinvoimaa palauttavia hedelmiä. Prinsessan sisältävien kenttien lopuksi ritarit taistelevat toisiaan vastaan suuteluoikeudesta. Muista moninpelimuodoista löytyy areenataisteluita, napinhakkaukseen perustuva syöntikilpailu ja pari muuta kamppailuvariaatiota.

Pelillisesti päästään lähelle klassista Golden Axea ja sen hengenheimolaisia. Graafinen ilme on Dan Paladinin Alien Hominidissa esittelemää sarjakuvatyyliä alusta loppuun. Ulkoasu toimii hyvin, ja helpottaa ajoittain kaoottiseksi muuttuvan taistelukentän hahmottamista. Myös animaatio on eläväistä kautta linjan, ja sisältää paljon pieniä yksityiskohtia, jos säilänheiluttelultaan niitä ehtii vilkuilemaan. Hieno taustamusiikki komppaa muuta kokonaisuutta hyvin. Peliä voi pelata myös Liven kautta, mutta parhaiten paketti toimii samassa huoneessa mesoavien kanssapelaajien kera. Kirjoitushetkellä Behemoth on paikkaamassa pelin Live-yhteyksiin liittyneitä ongelmia. Myöhemmin luvassa on myös laajennuspaketti tai -paketteja, jotka lupaavat peliin ainakin lisää pelattavia hahmoja (joita on tällä hetkellä 26) sekä aseita.

Tämä on mainos:

Kokonaisuutena Castle Crashers on yhteistyöpelien aatelia, joka kestää parikin läpipeluukertaa kaveriporukalla. Se on onnistunut yhdistelmä yhteistyötä ja toisia vastaan kilpailemista kauniiseen pakettiin käärittynä. Tekemistä on paljon ja vaihtelua juuri sen verran, että pelin läpäisy ei tunnu samojen asioiden jankkaamiselta. Pitkien pelisessioiden aikana on tosin hyvä antaa sormille levähdystauko.

Castle Crashers
Castle Crashers
Castle Crashers
Tämä on mainos:
Castle Crashers
Castle Crashers
Castle Crashers
Castle Crashers
Castle Crashers
Castle Crashers
Castle Crashers
Castle Crashers
Castle Crashers
Castle Crashers
Castle Crashers
Castle Crashers
Castle Crashers
Castle Crashers
Castle Crashers
Castle Crashers
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
hektinen meininki, ulkoasu ja tyyli, yhteispelien aatelia
-
ajoittain hieman sekava, pari pientä suunnittelukömmähdystä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • modernipoika
    Nykyään on pelkästään räiskintäpelejä. Jokaikinen niistä on 3D maailmassa. Nyt, ollaan menty ajassa taaksepäin ja palattiin 2D... 10/10
  • Hullaga
    ihan sika hyvä peli. on tullu pelattuu ihan sika paljo. tykkään siitä näin paljon. eikä todellakaa mikää turha teos. siis mä tykkään... 10/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
Castle CrashersScore

Castle Crashers

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Uljaiden ritarien mäiskeen täyteinen seikkailu on neljän pelaajan voimin pelattuna yhteispelaamisen aatelia.Ladataan seuraavaa sisältöä