LIVE
HQ
logo hd live | Diablo IV: Vessel of Hatred
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      arviot
      Counter-Strike: Global Offensive

      Counter-Strike: Global Offensive

      Counter-Strike luo nahkansa, tarjoten nyt sekä PC- että konsoliheimoille taktista ammuskelua saman nimikkeen alla. Onko vanhassa vara parempi?

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      Aloitetaan alusta. Counter-Strike kurkisti ensimmäisen kerran varovasti nurkan takaa jo viime vuosituhannen puolella, silloin tosin Half-Life -modin muodossa. Kun lupaava modaus oli päässyt neljänteen betaversioonsa, alkoi Valve avustaa sen kehittäjiä suoraan ja päätyi sitten ostamaan modin oikeudet vuonna 2000. Counter-Strike on sittemmin myynyt eri muodoissaan yli 27 miljoonaa kappaletta, mutta nyt listaan lisätään vielä yksi uusi nimi.

      Counter-Strike: Global Offensive

      Counter-Strike: Global Offensive on Valven ja Counter-Strike: Sourcea -ylläpitäneen Hidden Path Entertainmentin yhteisprojekti, joka julkaistiin yhtä aikaa PC:lle, Macille, PS3:lle sekä Xbox 360:lle. Kyseessä on siis tähän mennessä laaja-alaisin Counter-Strike, joka tuo klassisen pelikokemuksen täysin uusille yleisöille.

      CS:GO on säilyttänyt pelinä esi-isiensä suoraviivaisuuden. Kaksi joukkuetta, terroristit ja vastaterroristit, ottavat toisistaan mittaa tehtävissä, joissa joko pyritään vapauttamaan panttivankeja tai purkamaan terojen pommi. Mitään ihmeellisiä perkkejä, uusia aseita tai tasoja ei ole avattavana, vaan aseet ja varusteet ostetaan erän alussa aina edellisestä erästä ansaituilla rahoilla. Menestyvällä joukkueella on näin rahaetu puolellaan, joka voi tehdä voimasuhteiden muuttamisesta hyvin haastavaa. Vainajien aseet voi onneksi källiä maasta mukaansa, eikä erän aikana nousta kuolleista.

      Tämä on mainos:

      Global Offensive tarjoaa tämän klassisen asetelman lisäksi myös muunnelman Gun Game -modauksesta Arms Race ja Demolition -pelimuotojen ominaisuudessa. Näistä ensimmäisessä pyritään niittaamaan deathmatchissa väkeä niin, että jokaisesta taposta saa uuden, paremman aseen. Tavoitteena on saada kaikista ensimmäisenä tappo näillä kaikilla. Demolition on puolestaan tiimipohjainen pelimuoto, jossa aloitetaan parhailla aseilla, ja edetään kohti huonompia.

      Counter-Strike: Global OffensiveCounter-Strike: Global Offensive

      Nämä kaksi tarjoavat Counter-Strikeen kieltämättä uudenlaista tenhoa ja tutustuttavat pelaajan pakostakin asevalikoimaan sen koko laajuudelta, mikä voi olla sangen hyödyllistä uusille pelaajille. Ne keskittyvät kuitenkin pienempiin karttoihin, joissa meininki menee etenkin Arms Racessa täysin kaoottiseksi ilman mitään merkittävää taktista elementtiä, joka on kuitenkin aina ollut CS-sarjan vahvuus. Omat refleksini eivät todellakaan enää riitä tällaiseen totaaliseen twitch-pelaamiseen, mutta se tarjoaa epäilemättä tarpeellisen hiekkalaatikon vimmasta nauttiville, laajentaen näin Global Offensiven pelaajakuntaa entisestään.

      Vanhaa yleisöä ei ole tästä huolimatta unohdettu, ja klassinen meininki on edelleen vahvana osana peliä. Mukana ovat myös vanhat tutut kartat uusissa, hieman ehostetuissa muodoissaan. Vanhoihin strategioihin ei voi kuitenkaan täysin luottaa, koska karttoja on hiottu ja niihin on lisätty pieniä tasapainottavia elementtejä. Vanhoja versioita nuohonneena voin kuitenkin sanoa, että parannukset ovat perusteltuja ja positiivisia.

      Tämä on mainos:

      Näitä seikkoja ja muutamaa uutta asetta lukuun ottamatta ei Counter-Strike: Global Offensive tarjoa mitään varsinaisesti uutta sarjan ystäville. Sen tavoite on olla teknisesti paras mahdollinen Counter-Strike, ja siinä se epäilemättä onnistuukin. Pelattavuutta on hiottu, ja grafiikka on neljäntoista euron peliksi komeaa, täyttäen tarkoituksensa hienosti. Minua vihollisten etsiminen linssiheijastusten ja efektitulituksen seasta lähinnä raivostuttaa, joten otan pelkistetymmän lähestymistavan avosylin vastaan. Realismi ei ole absoluuttinen arvo. Myös äänimaailma on pelkistetty, mutta aseet paukkuvat jykevästi ja satunnaiset ympäristöäänet saavat pelaajan pyörimään kuin väkkärä taistelukentällä.

      Counter-Strike: Global Offensive

      Ainoa valituksenaihe nousee pelin verkkokoodista, jossa olisi selvästi hieman hiomista. Se voi nimittäin satunnaisesti päättää etteivät pelaajan tiedostot olekaan vaaditun mallin mukaisia, ja kenkäisee väkeä ulos kesken matsin. Ei ole laisinkaan mukavaa huomata olevansa ainoa ihmispelaaja täyttä joukkuetta vastaan. Vaikka uudet botit ovatkin yllättävän näppärää ja fiksua peliseuraa, ei niiden kanssa pärjää oikealle joukkueelle.

      Onko Counter-Strike: Global Offensive sitten hintansa väärti ostos 1.6-version tai Counter-Strike: Sourcen pelaajille? Minulle se on, mutta tiedän että jokaisella versiolla on oma, vakaa fanikuntansa ja jotkut pelaavat edelleen jopa Steamiä edeltänyttä 1.5-versiota. Näissä on selviä vivahde-eroja, joihin Global Offensive tuo yhden uuden maun lisää. Minulle tämä maistuu.

      Pelikuvaa E3-messuilta

      HQ
      Counter-Strike: Global Offensive
      Counter-Strike: Global Offensive
      Counter-Strike: Global Offensive
      Counter-Strike: Global Offensive
      Counter-Strike: Global Offensive
      Counter-Strike: Global Offensive
      08 Gamereactor Suomi
      8 / 10
      +
      Taktinen, hiottu ja sujuva pelikokemus, fiksut botit, klassikkokentät
      -
      Pelaajien tiputtelu kesken matsin, kaoottiset pikkukentät
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä



      Ladataan seuraavaa sisältöä