Suomi
Gamereactor
ennakot
Crash Bandicoot 4: It's About Time

Crash Bandicoot 4: It's About Time, hyvät ja pahat

Toys for Bob tuo Crashin nykyaikaan. Olen sekä innostunut että huolissani kolmen kentän pelaamisen jälkeen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Crash Bandicoot 4: It's About Time lupaa olla aito jatko-osa Crash Bandicoot 3:lle, ja nyt tarkkuutta vaativaa tasoloikkaa parannetaan lisäämällä mukaan uusia kykyjä, tekemällä kentistä aiempaa monipuolisempia ja sieltä sun täältä tekemällä pelistä moderni. Pääsin pelaamaan kolmea kenttää, ja tämä siitä jäi käteen.

Tyyli on kohdillaan
Alusta alkaen on selvää, että pelillä on uusi visuaalinen tyyli. On sitten kyse lumisesta kalastajakylästä tai dinosauruksen jahtaamaksi joutumisesta, kaikki vain näyttää hyvältä. Inspiraatiota on haettu Looney Tunesilta, ja se näkyy. Jokaisessa kentässä on humoristisia yksityiskohtia, ja Crashin reaktiot ja ilmeet ovat asianmukaisesti liioiteltuja. Pahikset katoavat huvittavilla tavoilla, joten nuoremmat pelaajat unohtavat hahmon juuri kuolleen kuumaan laavaan. Walter Mairin musiikki lisää aina tunnelmaa siitä, missä kulloinkin ollaan, ja miltä Crashista tuntuu.

Crash Bandicoot 4: It's About TimeCrash Bandicoot 4: It's About Time
Tämä on mainos:

Vaihtelevat ja kiinnostavat kentät
Kenttäsuunnittelun ydin on tuttua Crashia, mutta aiempaa suuremmat laitetehot mahdollistavat isommat, monipuolisemmat ja vaihtelevammat kentät. Esimerkiksi Dino Dash alkaa klassisesti Crashin selän takaa, vaihtaa saumattomasti 2D-tasoloikkaan palaten taas takaisin klassiseen näkymään. Tällainen näkökulman vaihtaminen auttaa pitämään pelaamisen tuoreen tuntuisena.

Crash Bandicoot 4: It's About TimeCrash Bandicoot 4: It's About TimeCrash Bandicoot 4: It's About Time

Crash ja Coco
Ikoninen kaksikko on oppinut muutakin kuin kaiteella kiitämistä ja liaaneissa kiipeilyä. Opittu on myös naamioiden käyttö, joista pääsin kokeilemaan kahta. Kupuna-Wa eli aikanaamio mahdollistaa ajan hidastamisen, ja keinon käyttökohteet ovat tietenkin moninaiset. Loni-Loli puolestaan on naamio, jolla tiettyjä esineitä voi saada katoamaan ja ilmestymään uudelleen. Näin pystyy esimerkiksi poistamaan esteitä tieltään. Naamiot ovat tarjolla tietyissä kentän vaiheissa, ja niitä voi käyttää niin kauan kuin haluaa kokeilla.

Crash Bandicoot 4: It's About TimeCrash Bandicoot 4: It's About Time
Tämä on mainos:

Neo Cortex
Pääsin pelaamaan myös Neo Cortexina, jonka haasteet ovat hyvin erilaisia verrattuna Bandicootien vastaaviin. Tuplahyppy puuttuu, mutta ryntäyksellä (dash) voi ylittää rotkoja ja muita sen sellaisia. Aluksi tämä oli stressaavaa, koska vauhtia riittää eikä ole selvää, miten pitkän aikaa ryntäys jatkuu. Mutta hetken kuluttua menoon tietenkin tottuu. Sama koskee myös sädeaseen käyttöä, jolla pahikset muuttuvat joko kiinteiksi tai hyllyviksi palikoiksi. Luovuus palkitaan, ja juuri sitä odotinkin. Toivottavasti koko muukin peli on tehty samalla laadulla kuin testihetkessä näkemäni pätkä.

Crash Bandicoot 4: It's About TimeCrash Bandicoot 4: It's About TimeCrash Bandicoot 4: It's About Time

Aika ei odota pussieläintä
Jokainen uusi ominaisuus ei toiminut yhtä hyvin kuin olisin toivonut. Neo Cortexina pelaaminen oli sinänsä siistiä, mutta erilainen toteutus kentässä Snowy Way Out ei ollut paras mahdollinen. Neon kenttä oli selvästi lyhyempi, ja vaihto takaisin Crashiin tapahtuu silloin, kun kentässä on päästy vaiheeseen, jossa Neon toimien seuraukset näkyvät. Näin ollen kentän viimeinen osuus tulee pelatuksi kahteen kertaan. Toisekseen eri hahmoilla pelatessa kentässä on erilaiset esteet, vaikka toimien pitäisi tapahtua käytännössä samaan aikaan. Pelillisesti hienoinen erilaisuus on toki ymmärrettävää, mutta samanlaisen kentän pelaaminen kahdesti ei välttämättä ole hauskaa.

Crash Bandicoot 4: It's About TimeCrash Bandicoot 4: It's About Time

Miten sitä ohjataan?
Crash Bandicoot 4: It's About Time tuntuu klassiselta Crashilta niin hyvässä kuin pahassa. Toisin sanoen ongelmia tulee välillä hyppyjen pituutta arvioidessa varsinkin silloin, kun pelaamisen vauhti on korkea. Toisaalta taas Nsane Trilogyn ohjaukseen tykästyneet ovat heti kuin kotonaan.

Crash Bandicoot 4: It's About Time vaikuttaa lyhyen testaamisen perusteella hyvältä jatko-osalta, joka säilyttää tietyt perusteet ennallaan lisäten mukaan jotain uutta ja outoa. Peli julkaistaan 2. lokakuuta 2020 PS4:lle ja Xbox Onelle.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä