Suomi
Gamereactor
arviot
Crysis Remastered Trilogy

Crysis Remastered Trilogy

Kehuttu trilogia on taas julkaistu. Vieläkö tenhoa riittää?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Viime vuonna Crytek laski maailmalle remasteroinnin 13 vuotta vanhasta Crysis-pelistä. Silloin joskus kyseessä oli se teos, joka laittoi aikakautensa kovimmat peli-PC:t kyykkyyn. Tästä seurasi klassinen sanonta "will it run Crysis?" Grafiikka sai pelaavan kansan Crysiksen pariin, ja se varsinainen tunnelma, tekemisen vapaus ja toiminnalliset kohtaukset saivat jäämään luotuun maailmaan pidemmäksi aikaa. Aikaa on kulunut, joten remasterointi olisi ollut oiva tilaisuus päivittää klassikkoa nykyaikaan. Näin tehtiin menemällä sieltä, missä aita on matalin. Uudistuksia ei nimittäin ollut kuin nimeksi, ja hintaa oli silti mukavat 30 euroa. Toisin sanoen vaikutelmaksi jäi, että tarkoituksena oli saada helposti ja mukavasti rahat pois pelaajilta. Nyt vuosi myöhemmin koko Crysis-trilogia on saanut remasterointikäsittelyn.

Crysis 2 on mielestäni se paras peli kolmikosta. 11 vuotta julkaisunsa jälkeen kyseessä on edelleen kaunis dystooppinen grafiikkailottelu, joka oli selvästi aikaansa edellä. Ensimmäisen Crysiksen viidakkomaisemat vaihtuivat tuhotun New Yorkin kylmään ympäristöön. Jatko-osassa tarina sai enemmän tilaa, ja keskiössä oli päähenkilön nanonpuvun tausta, ja taisto ihmiskunnan selviytymisestä. Toimintakohtaukset vetävät edelleen vertoja mille tahansa Hollywood-elokuvalle. Remasteroidun Crysis 2:n suurin ongelma on se, että eroja alkuperäiseen julkaisuun on aivan liian vähän.

Crysis Remastered TrilogyCrysis Remastered TrilogyCrysis Remastered Trilogy
Tämä on mainos:

Kaksi vuotta myöhemmin Crytek onnistui tekemään vaikutuksen grafiikalla myös pelissä Crysis 3. Pidin kolmannesta pelistä melkein yhtä paljon kuin Crysis 2:sta, mutta keskimmäinen peli on kestänyt aikaa selvästi kolmatta osaa kehnommin. Pelattavuuden osalta Crysis 2 oli kuitenkin parempi kuin Crysis 3.

Crysis 3 oli tarinaltaan lähinnä lyhyiden kommenttien kaksintaistelua, ja mukana oli ärsyttävä sivuhahmo Psycho. Lisäksi elokuvallisten osuuksien määrää oli edelleen kasvatettu. Kyseessä oli joka tapauksessa hiottu ensimmäisen persoonan räiskintä, joka ei kuitenkaan yltänyt samoihin korkeuksiin kuin kaksi edeltäjäänsä. Crysis 3:n remasterointi on odotetusti se ulkoisesti näyttävin kolmikosta. Yksityiskohtia on hiottu, mutta ei mitenkään merkittävästi. Kyseessä on edelleen se sama vanha peli minimaalisin muutoksin.

Vaikka remasteroinnista voidaan puhua vain lainausmerkeissä, on silti tarjolla kolme hyvää peliä, ja viihdettä noin 30 tunnin ajaksi.

Crysis Remastered TrilogyCrysis Remastered TrilogyCrysis Remastered Trilogy
Tämä on mainos:

Pelikolmikolla on kuitenkin ikää jo yli kymmenen vuotta, ja se myös näkyy. Lisäksi kokoelmassa ei ole mukana mitään uutta sisältöä. Näin ollen kokonaisuus vaikuttaa mukavalta keinolta myydä vanhat pelit vielä kerran kivaan hintaan kuluttajille. Onneksi sentään mukana on 4K-kuvaa ja HDR-tukea. Jos siis Crysis-kolmikko on vielä pelaamatta, on tässä oiva tilaisuus paikata aukko sivistyksessä.

Jos taas kokoelman pelit on jo pelattu, ja ne ovat vieläpä omissa kokoelmissa, ei ole mitään syytä sijoittaa rahojaan tähän kokoelmaan. Olisikin hienoa, jos Crytek tekisi aidosti ensimmäisen Crysiksen kokonaan uudelleen, tai vielä parempi: miten olisi Crysis 4?

HQ
Crysis Remastered TrilogyCrysis Remastered TrilogyCrysis Remastered Trilogy
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Kolme hyvää peliä, hyvä pelattavuus, kaunis suunnittelu, ainutlaatuinen, hieno tunnelma
-
Ikä alkaa näkyä, ei juuri parannuksia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Crysis Remastered Trilogy päivättiin

Crysis Remastered Trilogy päivättiin

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Kesäkuussa maailmalle kerrottiin, että Crysis Remastered Trilogy julkaistaan syksyllä, mutta sen tarkemmin ei tuolloin aikaa paljastettu. Odotus on ohi, ja se paljastui...Ladataan seuraavaa sisältöä