Suomi
Gamereactor
arviot
Dead or Alive 6

Dead or Alive 6

Suomalainen potkimassa ninjoja huiviin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kun ninjojen ja ilkeiden tieteilijöiden tiet risteävät, on aika puristaa rystyset valkoisiksi kuudetta kertaa ja turpasaunoa jokaisen vastaantulijan kanssa. Elinikänsä aikana taistelupelisarja Dead or Aliven saippuaoopperaa sumplitaan jokseenkin sekavasti järjestellyssä tarinatilassa. Maskottina toimivan Kasumin päätarinan rinnalle aukeaa milloin minkäkin hahmon sivutarinoita ja prologeja vapaasti edettävässä järjestyksessä.

Tarinan viereltä löytyvässä DOA Questissa käydään läpi lähes sata erilaista tappeluskenaariota, joista jokaiseen on asetettu useampi haaste päihitettäväksi vaikkapa tietynlaisten iskujen käytöstä tai aikarajoista. Erittäin kiitettävästi haasteissa vaadittavia iskusarjoja ja näppäinyhdistelmiä ei tarvitse pohtia yksin iskulistaa selaten, vaan peli tarjoaa tuntuvasti tutoriaaleja kaikkien kikkojen opetteluun. Tutoriaalien määrä ja siitä syntyvä oppimisen halu ovat todella tervetullut lisä, jollaista haluaisin nähdä kilpailevissakin tappelupeleissä.

Omat DOA-kokemukseni ajoittuvat kahden konsolisukupolven päähän, jolloin mättämisen sijaan voittamisen pääpaino oli oikea-aikaisissa torjunnoissa ja vastaiskuissa. Nämä ovat toki edelleen mukana ja pelisarjan hieno ominaisuus, mutta joko vähenevissä määrin tai muistoni vastaiskujen käytön määrästä ovat romantisoituneita. Tehokkaat pelimekaniikan uutuudet, Fatal Rush -kombot ja Break Gauge -liikkeet, irtoavat yhtä nappia hakkaamalla. Iskujen voimaa on korostettu myös uusilla hidastuksilla sekä lähikuvilla nyrkistä uppoamassa veriseen leukaperään, jotka muistuttavat runsaasti laimennettua versioita Mortal Kombatin vastaavista brutaaleista hidastuksista.

Dead or Alive 6Dead or Alive 6Dead or Alive 6Dead or Alive 6
Tämä on mainos:

Kuudennet turpaturnajaiset kokoavat yhteen tutun ninjoista ja muista perijapanilaisista karikatyyreista koostuvan hahmokatraan. Uusina tulokkaina nähdään meksikolaisamerikkalainen Diego, jonka rähjäinen tyyli edustaa katutappelua, sekä nuori tutkija ja syntyperäinen suomalainen NiCO, joka härmäläisille ominaiseen tapaan tietty laukoo salamoita sormistaan.

Diego on tulokkaista hitaampi ja haastavampi oppia, joka sopiikin paremmin tarkkaa ajoitusta hakeville veteraaneille. Tarinan keskiöön nostettu NiCO on aloittelijaystävällisempi nopeudessaan sekä salamoidensa ansiosta, joka sci-fi-elementeillään hieman erottaa hahmon muusta valikoimasta. Vaikka syntyperä onkin suomalainen, on hahmo myös silti täysin japanitavaraa muiden nuorten naishahmojen ohella.

Koko kaarti käsittää 24 eri hahmoa, joista on helppo perehtyä suosikkeihinsa ja uutukaisiin hahmovalintaruudussa esitettyjen kykymittarien ansiosta. Näin nopeissakin pelisessioissa kaveriporukalla on helppo löytää omaa pelityyliään tukeva tappelija, oli oma vahvuus sitten voima tai ketteryys. Kehittäjien mukaan Dead or Alive 6 on tehty vahvasti myös uudet tulokkaat mielessä, ja se tuntuukin näyttävien kombojen osuessa helpommillakin näppäinyhdistelmillä. Samaan aikaan peli saattaa olla jopa liiankin helppo, kun kaltaiseni vähemmän sarjaa pelannut pärjää konetta vastaan hyvin vaikeimmallakin vaikeusasteella. Nettipeliin ei vielä arviovaiheessa päästy käsiksi.

Dead or Alive 6 vie helposti mukanaan aloittelijaystävällisyyden ja runsaiden tutoriaalien ansiosta. Sulavat vastaiskut ovat pelisarjalle ominaisen nautinnollisia, mutta muutoin peli jää hieman laihan oloiseksi sekä helpohkoksi kilpailijoidensa rinnalla. Pelimekaniikan helppous viehättää varmasti lyhyemmissä sessioissa, mutta nopeasti huomasin kaipaavani Tekkenin ja Soul Caliburin vaihtelevuutta ja haastetta. Niin ja tosiaan, tässä tappelupelissä on niitä tissejä.

Tämä on mainos:
Dead or Alive 6Dead or Alive 6Dead or Alive 6Dead or Alive 6
Dead or Alive 6Dead or Alive 6Dead or Alive 6
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Aloitteilijaystävällinen, runsaasti tutoriaaleja, sulavat tappelut, suomalainen NiCO
-
Ajoittain liiankin helppo, kilpailijoitaan laihempi
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä