Suomi
Gamereactor
ennakot
Deus Ex: The Fall

Deus Ex: The Fall

Gillen kokeili voiko Deus Ex -peliä tunkea mobiililaitteen kehyksiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Deus Ex: The Fall on sivujuoni Deus Ex: Human Revolutioniin, jossa nähdään sama sekoitus hiiviskelyä ja sotimista, ensimmäisen ja kolmannen persoonan kuvakulmia, haarautuvia keskusteluita sekä augmentaatioita päähenkilön fysiikkaan. Peli kestää kuusi tuntia, ja kyllä, se pyörii tableteilla ja mobiililaitteilla.

Deus Ex: The Fall

The Fall on yhteistyöprojekti Eidos Montrealin, kirjailija James Swallowin (Deus Ex: Icarus Effect), säveltäjä Michael Mannin sekä New Jerseyssä sijaitsevan N-Fusionin välillä. Peli julkaistaan tänä kesänä iOSille, ja sitä voi pelata iPadilla, iPad Minillä sekä iPhonella. Studio pysyy vielä kovin hiljaisena mahdollisesta Android-versiosta.

Testasin peliä sen paljastuksen yhteydessä, ja se on grafiikaltaan verrattain lähellä kotikonsoliversioita. Ikoninen mustan ja kullan sekoitus tarjoaa totuttua pehmeämpiä kulmia sekä hahmomalleja myös mobiiliruuduilla. Saatavilla on laaja valikoima ohjainvaihtoehtoja, lähtien perinteisestä kahden virtuaalitatin systeemistä, jota on höystetty joukolla kosketuspohjaisia valintoja. Mukana on myös joukko manuaalisia tai automatisoituja vaihtoehtoja vihollisten tiputtamiseen augmentaatioita tai aseita käyttäen. Deus Ex: The Fall sisältää laajan alavalikon näiden moninaisten vaihtoehtojen säätämiseksi kohdalleen.

Tämä on mainos:

Peliä on Eidos Montrealin mukaan työstetty noin vuoden ajan, ja sitä pidetään osana varsinaista Deus Ex -sarjaa, eikä minään omalaatuisena spin-offina. Jos pelin avausta ei lasketa, sijoittuu se Adam Jensenin toipumisaikaan, joten tätä Sarif-agenttia ei nähdä osana varsinaista toimintaa. Pelissä on kuitenkin mukana joitakin tuttuja naamoja mm. Tyrants-palkkasoturien muodossa. Itseasiassa The Fallin alussa uusi päähenkilömme Ben Saxon taistelee näiden rinnalla, kunnes tapahtumien kulku saa tämän kyseenalaistamaan joitakin tekemiään valintoja.

Saxon on entinen S.A.S.-mies, joka on aivan yhtä pystyvä kuin Adam Jensen tiukoissa tilanteissa. Tarinan ydintä pimitetään vielä yleisöltä, mutta siinä Saxon pakotetaan takaisin aktiivipalvelukseen etsimään Neuropozyne-lääkettä. Kyseinen mömmö on pakollinen osa augmentoitujen elämää, ja tämä ongelma vaivaa myös Annaa.

Augmentaatiot ovat edelleenkin suuri osa peliä. Praxista keräämällä kyberkeho saa lisää kestoa, voimaa sekä kykyjä kuten näkymättömyyden. Kyseessä ei ole suora kopio Human Revolutionin listasta, ja tarjolla on 24 ainutlaatuista augmentaatiota, joten tämä ei ole myöskään karsittu kokemus.

Myös asearsenaalia täytyy rakentaa, ja jossain vaiheessa täytyy päättää panostaako hiippailuun vai räiskintään. The Fall tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden iskeä pinkkaan yli kaksikymmentä pelistä löytyvää asetta, ja tuunata niitä sydämensä kyllyydestä. Mukana on myös mahdollisuus maksaa itsensä eteenpäin elämässä, tai ainakin pelissä, mutta kehittäjä lupaa, että kokemuksesta saa kaiken irti vaikkei siitä maksaisi penniäkään perushintaa enempää.

Tämä on mainos:
Deus Ex: The FallDeus Ex: The Fall

Kehittäjät ovat tietoisia formaatista ja sen käyttöliittymästä, ja nämä ovat pyrkineet tarjoamaan sekä klassisen että yksinkertaistetun vaihtoehdon yleisölleen. Vaikka moninaiset ikonit ja muunneltavat valikot onkin pidetty mahdollisimman hienovaraisina ja luonnollisina ruudun laidoilla, käyvät ne nopeasti hieman musertavaksi. Koska kokeilin peliä vain viiden minuutin ajan, en voi sanoa kuinka tähän mahdollisesti tottuu. Käyttöliittymän tarjoamien vaihtoehtojen määrä saattaa johtaa pelaajien itse tekemiin sekoituksiin, jotka toimivat erityisesti heille. Ainakin hakkerointiminipeli toimii oivasti kosketusnäytöllä.

Kokeilin The Fallia iPadilla, vaikka lehdistön joukossa kiersi myös iPad Mini. Pelin keston huomioon ottaen kevyempi tabletti, joka kuitenkin tarjoaa iPhonea enemmän ruututilaa, voi olla paras ratkaisu. Käytit sitten mitä laitetta hyvänsä, vaikuttaa Deus Ex: The Fall tässä vaiheessa lupaavalta.

Deus Ex: The FallDeus Ex: The FallDeus Ex: The Fall
Deus Ex: The FallDeus Ex: The Fall
Deus Ex: The FallDeus Ex: The Fall
Deus Ex: The Fall

Aiheeseen liittyviä tekstejä

5
Deus Ex: The FallScore

Deus Ex: The Fall

ARVIO. Kirjoittaja Gillen McAllister

Deus Ex: The Fall yllätti monet fanit ilmestymällä mobiilialustoille. Gillen otti selvää, kuinka sarjan tuorein osa toimii, kun konsolin puitteet jäävät taakse.

0
Deus Ex: The Fall nyt eurolla

Deus Ex: The Fall nyt eurolla

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Square Enix käy jouluisaksi tarjoamalla Deus Ex: The Fallin eurolla App Storessa. Kyseessä on verrattain hulvaton 85 prosentin alennus.

2
Nyt arviossa Deus Ex: The Fall

Nyt arviossa Deus Ex: The Fall

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Square yllätti pelaajat julkaisemalla seuraavan osan Deus Ex -sarjasta mobiilimuodossa puhelimille ja tableteille. Gillen selvitti kuinka tämä temppu onnistui.Ladataan seuraavaa sisältöä