Suomi
Gamereactor
ennakot
Diablo Immortal

Diablo Immortal

Tällainen se mobiilinen Diablo on.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Blizzardin vuoden kohokohta on Blizzcon, jossa tänä vuonna sai varsin huonon vastaanoton tulossa oleva mobiilinen Diablo Immortal, joka on kehityksessä yhteistyössä NetEasen kanssa. Tarinallisesti peli sijoittuu toisen ja kolmannen pelin väliin, ja Gamereactor pääsi testaamaan menoa paikan päällä Samsung Galaxy Note 9:llä.

Pahuus on taas vallannut maanpiirin viisi vuotta Worldstonen särkemisen jälkeen. On siis aika mäiskiä pahuuden olioita ihmiskunnan pelastamiseksi. Trailerissakin jo viitattiin pelaajan tarvitsemaan apuun, ja tämä havainnollistaa Diablo Immortalin sosiaalista puolta. Kyseessä on jaetun maailman kokemus, kuten asian ilmaisi Blizzardin edustaja. Yhteydessä olevilla puhelimilla pelaajat voivat siis auttaa toisiaan. Pelatessaan näkeekin paljon muita pelaajia juoksemassa pitkin poikin pelimaailmaa. Luolastoissa voi ryhtyä yhteistyöhön kolmen kaverin kanssa. Yksin pelaaviakaan ei ole unohdettu, sillä luolaston alussa on mahdollisuus pelata joko yksin, tai liittyä seurueeseen. Seuranhakutoiminnon käyttämisen jälkeen joukkio suuntaa luolastoa selvittämään.

Tärkein kysymys tietenkin on, tuntuuko pelaaminen edelleen Diablolta myös mobiilisena. Lyhyesti ilmaistuna pelaaminen tuntuu hyvin samalta kuin Diablo III aikoinaan. Toisin sanoen meno on modernia Diabloa pienemmällä ruudulla. Grafiikan värit, kameran liike ja taiteellinen tyyli ovat kaikki ehtaa Diabloa.

Ohjaus on samanlainen kuin muissa vastaavissa mobiilipeleissä. Ruudulla oleva liikkuva tatti ohjaa liikettä, ja nappisymboleja on erilaisille toiminnoille. Pelaaminen on kaiken kaikkiaan intuitiivista, eikä kontrolleja tarvinnut pitkää aikaa ihmetellä. Kehittäjä Dan Elggrenin mukaan mobiilinen ohjaus alkaa löytämään muotonsa, ja Diablo Immortalissa tätä toki kehitetään edelleen aina julkaisuun saakka. Pelin yksityiskohdissakaan ei ole säästelty, sillä erilaisia kykyjä voi nyt yhdistellä, kuten vaikka tuulenpuuska meteori-iskun jälkeen, joka levittää tulta laajalle alalle.

Tämä on mainos:
Diablo ImmortalDiablo ImmortalDiablo ImmortalDiablo Immortal

Demossa oli valittavana kolme hahmoluokkaa, joista kokeilin Monkia ja Barbariania. Kummallakin oli käytössään viisi kykyä. Toistaiseksi ei ole tiedossa, saako ajan kanssa enemmänkin kykyjä käyttöön, mutta jo nyt tarjolla olevien käyttäminen oli tyydyttävää, kunhan sen teki oikealla hetkellä. Monk esimerkiksi pystyy kiskomaan pahikset lähelleen, ja sen jälkeen tekemään tuhoisan laajan alueen iskun. Vastaavasti Barbarianin vasara oli omiaan harventamaan suuria joukkoja.

Peliin on tulossa kaikkiaan kuusi hahmoluokkaa: Barbarian, Monk, Necromancer, Wizard, Crusader ja Demon Hunter. Tulossa pitäisi niin ikään olla kahdeksan pääaluetta ja seitsemän luolastoa heti julkaisussa. Keskusalueena toimii Westmarch. Mikromaksuista tekijät eivät olleet valmiita kertomaan mitään. Kehitys on vielä niin aikaisessa vaiheessa, että painopiste on tällä hetkellä pelattavuudessa.

Kaiken kaikkiaan Diablo Immortal tuntuu todellakin Diablolta pienemmällä ruudulla pelattuna. Aika näyttää, millaiseksi peli lopulta muodostuu.

Tämä on mainos:
Diablo ImmortalDiablo Immortal
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä