Suomi
Gamereactor
arviot
Disney Epic Mickey: Rebrushed

Disney Epic Mickey: Rebrushed on pätevä täysipainoinen remasterointi

Purple Lamp on tehnyt loistavan remasteroinnin Disney Epic Mickeystä, joka on mahtavana kolmiulotteisena tasoloikkana ollut Nintendo Wiin vankina viimeiset 14 vuotta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Disney Epic Mickey: Rebrushed on täydellinen remasterointi kolmiulotteisesta tasoloikkapelistä Epic Mickey, joka julkaistiin Nintendo Wiille vuonna 2010. Kehityksen hoiti Junction Point Studios ohjaajanaan Deus Exän luoja Warren Spector. Peli oli menestys, ja myi lopulta melkein neljä miljoonaa kappaletta. Tästä huolimatta peliä ei saatu muille alustoille, ja viimeiset neljä vuotta pelaaminen on onnistunut ainoastaan Nintendon käytöstä poistetulla Wiillä. Mutta nyt on toisin.

Tarina on tavallista synkempi, ja keskiössä on Mikki Hiiri. Peli tapahtuu fantasiamaailmassa Wasteland. Kyseessä on taikainen maailma, johon on koottu kauan sitten unohtuneet animaatiohahmot. Täällä ovat Fanny Cottontail, Horace Horsecollar ja Walt Disneyn ensimmäinen animaatiohahmo Oswald the Lucky Rabbit vuodelta 1927. Jänö onkin kovin katkera Mikki Hiirelle, jonka mukaan hänelle olisi kuulunut kunnia ja menestys toisin kuin hiirelle.

Wastelandin on vallannut iso pelottava hirviö nimeltä Shadow Blot, jonka Mikki Hiiri on melkein varmasti laskenut vapaaksi Wastelandissa rellestämään. Mikki Hiiren onkin nyt sovitettava tekonsa tutkimalla fantasiamaailmaa (tavalla jonka vain Disney osaa), tehtävä sovinto Oswaldin kanssa, voitettava Shadow Blot ja pelastettava Wasteland.

Tämä on mainos:

Disney Epic Mickey: Rebrushed on hyvin tyypillinen kolmiulotteinen tasoloikkapeli, joita tehtailtiin 2000-luvun puolivälissä. Vaikka vaikeustaso ei ole kovinkaan korkea, ei pelaajaa kuitenkaan auteta joka välissä niin paljon kuin esimerkiksi Astro Botissa. Pelaajan on löydettävä oma tiensä, ja on helppo ohittaa monia esineitä ja jopa alueita, joita on ympäristöön piilotettu.

Pelin oma juttu on taikainen sivellin, joka Mikki Hiirellä on mukanaan. Sivellin voi ruiskuttaa niin maalia kuin liuotintakin, ja koska Wasteland on piirretty maailma, on laaja kavalkadi esineitä poistettavissa aina tynnyreistä, puskista ja silloista aina kokonaisiin taloihin saakka ruiskuttamalla niihin liuotinta. Ja uusiksi ne saa ilmestymään suihkaisemalla niihin maalia.

Maalaa/liuota-mekaniikkaa käytetään kaikkialla. Seisooko sillalla pahis? Ruiskauta liuotinta sillalle, joka näin katoaa, ja pahis putoaa sillan alla olevaan tappavaan happoon. Sitten ruiskautetaan maalia sillalle, joka ilmaantuu takaisin. Ja eikun yli vain. Onko edessä tasoja, jotka liikkuvat kummallisesti? Eikun liuotinta ruiskaisemaan tasoja liikuttaviin rattaisiin, jotka näin katoavat, ja tasot lakkaavat liikkumasta. Ja sitten eikun kulkemaan.

Maali ja liuotin ovat myös Mikin pääasialliset aseet. Pelissä on erilaisia pahiksia, jotka reagoivat eri tavoin maaliin ja liuottimeen. Joitakin on ammuttava liuottimella, jolloin niiden kilpi katoaa, kun taas jotkut pahikset katoavat kokonaan liuottimen vaikutuksesta. Jos taas valitsee suihkauttaa maalia, joistakin tulee Mikin kavereita, ja hyökkäävät muiden pahiksien kimppuun. Jotkut eivät reagoi maaliin lainkaan. Maalia ja liuotinta käytetään niin paljon, ettei lopulta lattia ole enää lattia eikä seinä enää seinä, sillä suunnilleen kaikkialla onkin sitten salaisia reittejä ja piilotettuja tasoja kuljettavaksi.

Tämä on mainos:

Kuten jo mainitsin, pelattavuus on varsin tyypillistä julkaisuajankohdalleen ja siksi hieman yksinkertaista, mutta samaan aikaan myös helposti ymmärrettävää. Tehtävissä on yleensä löydettävä jotain, tai koskettava esineitä ympäristössä. Toisin sanoen kekseliäisyys ei ole kummoista. Olisi ollut mukava, jos esimerkiksi kaupunginosien jälleenrakentamisesta olisi jollakin tavalla palkittu. Moinen on nimittäin hauskaa puuhaa, vaikka ei peli sitä erityisemmin itse noteeraa.

Jokseenkin perinteinen kolmiulotteinen tasoloikka saa mausteisuutta mukavista kaksiulotteisista jaksoista, joiden teemoina ovat klassiset Mikki Hiiren elokuvat ja muut Disneyn klassikot. Mukana on muun muassa Steamboat Willie, Mickey and the Beanstalk, Fantasia ja Thru the Mirror. Tällaisia on yli 35 kappaletta, ja ne ovat mahtavia omilla teemoillaan.

Itävaltalainen Purple Lamp on tehnyt hyvää työtä Wii-klassikon päivittämisessä tehden yhteistyötä alkuperäisten luojien Warren Spectorin ja Rolf Mohrin kanssa. Grafiikka on tehty kokonaan uusiksi, eri kenttiä on hieman muokattu ja uusia salapaikkoja ja uusia pulmia on lisätty. Tyyli on hyvin seikkailullinen ja selvää on, että Disney on ollut mukana.

Mikin ohjaaminen on aiempaa parempaa, ja päivitetty modernille peliohjaimelle. Mikillä on uusia keinoja, ja kaikki rullaa tasolla 4K/60fps (Playstation 5, Xbox Series X ja PC). Lopuksi Rebrushed-versiossa on paljon aiempaa enemmän tavaraa avattavaksi. Esimerkiksi mukana on yli 150 taidekuvaa, 40 videopätkää, ja kolme kokonaista klassista animaatiota. Elokuvatilassa pääsee pelaamaan uusiksi niitä mahtavia kaksiulotteisia jaksoja.

Disney Epic Mickey: Rebrushed on tehty uusiksi alkuperäistä kunnioittaen, ja siksi ne alkuperäisen puutteet ovat edelleen nähtävillä. Viittaan tällä jokseenkin yksinkertaisiin tehtäviin ja taistelumekaniikkaan. Se ei kuitenkaan muuta sitä, että Purple Lamp on tehnyt hyvää työtä Wii-pelin päivityksessään.

Jos vanhan mallin mukainen kolmiulotteinen tasoloikka kiinnostaa, ei Disney Epic Mickey ole huono valinta. Varsinkin jos yhdistää Disneyn hyviin lapsuuden muistoihin, sillä tämä peli - siinä missä Wastelandin unohtuneet Disney-hahmot - ansaitsevat uuden kierroksen. Ja Purple Lamp kera THQ Nordicin tekevät sen mahdolliseksi uudella remasteroinnilla.

Disney Epic Mickey: RebrushedDisney Epic Mickey: RebrushedDisney Epic Mickey: Rebrushed
Disney Epic Mickey: RebrushedDisney Epic Mickey: RebrushedDisney Epic Mickey: Rebrushed
Disney Epic Mickey: RebrushedDisney Epic Mickey: RebrushedDisney Epic Mickey: Rebrushed
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Täysipainoinen remasterointi, taikainen sivellin, kaunis, kaksiulotteiset jaksot, paljon kivaa Disneyn faneille
-
Ajoittain turhan yksinkertainen, liian yksitoikkoiset tehtävät
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä