Suomi
Gamereactor
arviot
Disney Universe

Disney Universe

Disney on ollut harvinaisen huono hyödyntämään videopeleissä massiivista huippuanimaatioiden ja elokuvien kirjastoaan. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta Disney-pelit ovat yleensä olleet parhaimmillaankin keskinkertaisia. Nyt Disney yrittää uudelleen lainaamalla railakkaasti osasia monesta muusta menestyspelistä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Disney Universe on koko perheen tasoloikkapeli, joka ammentaa kuvastonsa monista Disneyn piirretyistä ja näytellyistä elokuvista. Mukana on Karibian merirosvoja, Leijonakuningasta, Wall-E:n roboja, Aladdin, Tron, Tim Burtonin uusi Liisa Ihmemaassa sekä tietysti klassisia hahmoja kuten Aku, Mikki ja kumppanit. Tai oikeastaan mikään hahmoista ei varsinaisesti esiinny. Peli nimittäin sijoittuu Disneyn virtuaaliseen teemapuistoon, jossa vieraat pääsevät pukeutumaan elokuvien hahmoiksi ja seikkailemaan niiden maailmoissa. Tietysti homma menee puihin, kun paha tekoäly valloittaa puiston ja jää pelaajien tehtäväksi pelastaa päivä.

Neljän pelaajan moninpeli on Disney Universen paras myyntivaltti. Peli lainaa ideoita kursailemattomasti peleistä kuten Lego Star Wars ja Little Big Planet. Kentissä hypitään ja pompitaan keräilen Disney-kultaa ja suorittaen erilaisia minitehtäviä. Vihollisiakin piisaa, mutta taistelu on varsin tylsää yhden lyöntinapin hakkaamista. Sekamelskasta on aika vaikeaa ottaa selvää, kuka lyö ketä ja kuolemia saattaa tulla rutkastikin. Se ei kuitenkaan menoa hidasta, sillä peliin pääsee takaisin hetkessä. Viholliset ovat aina pukeutuneet kentän elokuvateeman mukaan, mutta niitäkään ei ole monia erilaisia. Taistelu ei todellakaan ole Disney Universen paras osa-alue.

Peli tarjoaa suoritettavaksi kuusi elokuvamaailmaa, joista kukin pitää sisällään yhdeksän kenttää. Keräiltävää, jotka avaavat uusia pukuja ja muita extroja riittää jokaisessa rutkasti, joten tekemistä pelissä riittää. Kerättävät puvut ovat hauskoja ja niitä löytyykin lähes 40 erilaista.

Vaikka kohderyhmäksi mainostetaan koko perhettä, Disneyn universumista lapset saavat selkeästi eniten irti. Minulla meno alkoi maistua puulta jo tunnin ja kymmenennen kentän kohdilla, sillä vaihtelevuutta ei vaihtuvista lavasteista huolimatta ollut tarpeeksi. Ulkoasultaan peli on kyllä hauskan hurmaava, vaikka kyyninen voisi kutsua sitä todella laskelmoiduksi. Silti lapsille ja lapsenmieliset saavat Disney Universestä varmasti peliaikaa irti kunhan sohvalle saa kaverin tai kolme.

Tämä on mainos:
Disney UniverseDisney UniverseDisney Universe
Disney UniverseDisney UniverseDisney Universe
Disney UniverseDisney UniverseDisney Universe
Tämä on mainos:
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Paljon tekemistä perheen pienimmelle, nelinpeli, veikeät Disney-puvut
-
Puuduttavaa koko perheen huviksi, tylsä taistelu, ei tarpeeksi vaihtelua kentissä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Disney UniverseScore

Disney Universe

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Disneyn uusi tasohyppely lainaa surutta muista menestyspeleistä, ja sen onnistuu hauskuuttaa ainakin perheen pienimpiä.

Disney Universe

Disney Universe

ENNAKKO. Kirjoittaja Gillen McAllister

Vähän Little Big Planetia, hyppysellinen Legoilua, lusikallinen Castle Crashersiä ja ripaus New Mario Brosia. Gillen kävi kokeilemassa Disneyn upouuden perheystävällisen sillisalaatin.Ladataan seuraavaa sisältöä