Suomi
Gamereactor
ennakot
DJ Hero 2

DJ Hero 2

DJ Hero 2 jatkaa siitä mihin ensimmäinen jäi, ja teemana on luonnollisesti uutta ja enemmän. Pelimoodeja on laajennettu, kuten on myös artistivalikoimaa. Esittelytilaisuudessa painotettiin erityisesti kanadalaisen Deadmou5:n osallistumista projektiin, eikä syyttä, onhan kyseessä mies joka on voittanut enemmän palkintoja miksauksistaan kuin monilla on paitoja. Muita projektiin osallistuvia uusia artisteja ovat Kanye West, Lady Gaga, Dr. Dre ja Chemical Brothers.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ensimmäistä DJ Heroa kritisoitiin sen valjuista moninpelimoodeista, ja Activision onkin pyrkinyt parantamaan nimenomaan tätä aspektia pelistä. Luvassa on paremmin bailuympäristöön soveltuva, sosiaalisempi kokemus, ja kokonaiset kuusi uutta pelimuotoa.

Esimerkiksi Partyplay antaa kahden DJ:n pyörittää levyjä samalla, kun kolmas pelaaja koittaa pysyä mukana mikrofonin kanssa. Näkemämme esittelyn perusteella tämä vaatii mestarillisia taitoja ja biisien tuntemista etu- ja takaperin sekä sivuttain, koska jopa esittelyyn valitulla henkilöllä vaikutti olevan kohtuullisia vaikeuksia pysyä mukana.

Tämä ei ollut yllättävää, koska miksauksessa lyriikat saattavat hyökätä esiin melkoisen takavasemmalta, eivätkä varsinaisesti tarjoa hienoa laulukokemusta. Kyseessä tuntuikin olevan keinotekoisesti päälle liimattu, toisista musiikkipeleistä lainattu konventio, joka ei vain ole kotonaan DJ Hero -ympäristössä.

Freestyle-mahdollisuuksia on myös laajennettu. Jokaiseen miksaukseen on nyt upotettu freestyle-osuuksia, joissa pelaaja pystyy ottamaan musiikin hallintaansa entistä paremmin. Peli antaa visuaalisia vinkkejä siitä milloin kannattaa feidata suuntaan tai toiseen, mutta näitä ohjeita ei tarvitse noudattaa, jos vain luottaa tarpeeksi omaan visioonsa.

Tämä on mainos:

DJ Hero 2 tarjoaa siis pelaajille enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa kuultavaan musiikkiin, joka on oivallista silloin, kun levylautasen äärellä on joku asiansa osaava henkilö. Valitettavasti tämän kääntöpuolena on mahdollisuus siitä, ettei pelaamista kuuntele erkkikään, ja sosiaalisen kokemuksen sijasta DJ itse jää ainoaksi yleisökseen.

Jos näin pääsee käymään, tarjoaa peli myös yksinpelitarinan. Siinä seurataan alkavan DJ:n matkaa vaatimattomista ympyröistä kohti maailmanluokan klubeja, joissa luonnollisesti tavataan alan huippuja. Jos tämänkään jälkeen kavereita ei saa kutsuttua kylään sitten millään, voi moninpelausta harrastaa verkon ylitse.

Sadasta erillisestä kappaleesta koottujen miksausten voimalla aloittava DJ Hero 2 jatkaa rohkeasti Activisionin yritystä tuoda jotain uutta musiikkipelien saralle. Ensimmäinen osa ei myynyt erikoisen hyvin, mutta se julkaistiin vain kuukausi The Beatles: Rock Bandin jälkeen, joka saattoi osaltaan kaventaa markkinoita. Uusi yritys koittaa selvästi vastata ensimmäisen osan saamaan kritiikkiin, mutta saattaa näin tehdessään pyrkiä laajentamaan alueille, joille sitä ei vain ole tarkoitettu.

DJ Hero 2
Tämä on mainos:
DJ Hero 2
DJ Hero 2
DJ Hero 2

Aiheeseen liittyviä tekstejä

DJ Hero 2Score

DJ Hero 2

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Guitar Heron velipuoli palaa. DJ Hero 2 korjaa monia edeltäjänsä puutteita ja tuo tarjolle uuden, edellistäkin timanttisemman ääniraidan.Ladataan seuraavaa sisältöä