Suomi
Gamereactor
arviot
DJ Hero 2

DJ Hero 2

Activisionin kunnianhimoinen velipuoli Guitar Hero -sarjalle on täällä taas. DJ Hero 2 korjaa monia edeltäjänsä puutteita ja tuo tarjolle uuden, edellistäkin timanttisemman ääniraidan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Mukana miksaamassa on ollut joukko maailmanluokan tähtiä. Suuria nimiä ovat esimerkiksi Tiesto, DJ Shadow ja tietysti Deadmou5. Näistä monet nähdään myös itse pelissä.

Kappalevalikoima painottuu nyt enemmän Euroopan suuntaan, muttei jenkkilän hip-hop -skeneäkään ole unohdettu. Lopputulos on monipuolisempi kuin ensimmäisessä osassa, ja se tarjoaa mainioita asioita niin vanhan koulukunnan kavereille kuin myös uuden ajan klubipupuille. Setit myös soivat nyt lähes vailla taukoja, mikä parantaa fiilistä kertaluokalla.

Yksinpelikampanja on pelissä nimetty Empireksi, jossa nimen mukaisesti rakennetaan omaa valtakuntaa klubien maailmassa. Tämä tapahtuu tuttuun tapaan erilaisia settejä soittamalla ja DJ-taisteluiden kautta, joissa koitetaan selvitä sovitusta kappaleesta alan ammattilaisia paremmin. Onnistuneet suoritukset keräävät tähtiä, avaavat uusia settilistoja, sekä lisäävät uusia vaatteita ja vempeleitä DJ:n komeroon.

Ikävä kyllä DJ-valikoima on pelaajan kannalta sangen rajoittunut. Tarjolla on vain kourallinen levynpyörittäjiä, ja näillekin vain muutama erilainen puku. Ottaen huomioon modernien musiikkipelien antamat mahdollisuudet omien hahmojen muovailuun, on oikeastaan yllättävää, ettei näitä ole vielä tuotu mukaan DJ Heroon.

Tämä on mainos:

Pelimekaniikka on puolestaan monipuolistunut, eikä alkupään kappaleittenkaan soittaminen ole enää niin autio kokemus kuin ennen. Mihinkään kaaokseen ei silti olla ajauduttu, vaan kaikki uudet temput ovat variaatioita vanhoista. Esimerkkinä mainittakoon pitkät "nuotit", joissa nappia pidetään pohjassa näpäytystä pidempään. Tällaiset pienet lisäykset parantavat kokemusta yllättävänkin paljon.

Freestyle on DJ Hero 2:n tapauksessa päivän sana, ja näitä osuuksia kappaleista löytyykin huomattavasti aiempaa enemmän, ja uusissa muodoissa. Erilliset samplet ovat menneisyyttä, ja nyt sekä samplataan että scratchataan raitoihin oikeasti kuuluvaa materiaalia. Tämä antaa pelaajille aiempaa suurempaa kontrollia siihen, miltä lopputulos kuulostaa, mikä on tunnetusti kirous tai siunaus.

Osaavilla käsillä jo ennestään komealta kuulostaviin miksauksiin saa lisämaustetta, mutta riittävällä rytmitajun puuttuessa ne saa myös suolattua kaiken hyvän maun tuolle puolen. Oman tekemisen riemu on tosin molemmissa tapauksissa huomattava, ja kokemusta on tuotu aimo askel lähemmäksi aitoja DJ-hommia.

Moninpeli on myös kokenut vahvoja uudistuksia tarjoten nyt erilaisia, dynaamisia tapoja mitellä taitoja. Lopputulos voi perustua esimerkiksi pisteytykseen tai biisin eri osuuksien voitokkaaseen suorittamiseen. Mikrofonin omistajille mukaan on isketty myös rap- ja lauluosuuksia, joskin nämä vaativat miksauksen todella hyvää tuntemista, ja tuntuvat loppupeleissä hieman päälle liimatulta lisältä.

Tämä on mainos:

DJ Hero 2 on joka tapauksessa selkeä parannus edeltäjästään ja tarjoaa yökerholaisille takuulla parhaan ääniraidan tällä hetkellä myynnistä olevista musiikkipeleistä. Se on sosiaalisempi kokemus, ja soveltuu aiempaa paremmin bilepeliksi. Jos rytmipelit kiinnostavat ollenkaan, ja pidät tanssimusiikista, on tämä peli tehty juuri sinulle.

DJ Hero 2
DJ Hero 2
DJ Hero 2
DJ Hero 2
DJ Hero 2
DJ Hero 2
DJ Hero 2
DJ Hero 2
DJ Hero 2
DJ Hero 2
DJ Hero 2
DJ Hero 2
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Musiikkivalikoima, oikean tekemisen tunne
-
Kapea DJ-valikoima, lyhyehkö yksinpelikampanja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Täydentävä mielipide

Kimmo Pukkila
Alkuperäinen DJ Hero oli kiinnostava lisä Activisionin rytmipelisarjaan, mutta loppujen lopuksi se jätti kylmäksi. Pelaaminen ei ollut yhtä hauskaa kuin olin odottanut, ja liian moni kappale oli torpedoitu järjenvastaisilla, väkinäisillä miksauksilla.

DJ Hero 2 on toista maata. Jo uran aloittavan Ibizan ensimmäisessä setissä Jungle Boogie vääntää menohalut kattoon, eikä fiilis taatusti laske muun muassa Rush Hour -leffoista tunnetun War-biisin klubisovituksen helliessä tärykalvoja. Toisaalta Shanghai-debyytin melodinen ambienttekno tuntuu virkistävältä pelkän scratch-kikkailun ja jumputuksen lomassa. Sovitukset ovatkin selvästi tunnistettavampia ja vaihtelevampia kuin aiemmin.

Peliin olisi ehkä toivonut hieman enemmän lisätoimintoja, mutta levyn pyörittely ja freestyle-bassoraidan paukuttelu on yksinkertaisesti hauskaa. Ja peli myös näyttää ja kuulostaa hyvältä sivustaseuraajien kannalta. Vielä kun tanssijat saisi mukaan Kinectin tai Moven avulla, olisi Activisionilla käsissään todellinen helmi. 8/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

DJ Hero 2Score

DJ Hero 2

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Guitar Heron velipuoli palaa. DJ Hero 2 korjaa monia edeltäjänsä puutteita ja tuo tarjolle uuden, edellistäkin timanttisemman ääniraidan.Ladataan seuraavaa sisältöä