Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Dragon Quest Heroes II

Dragon Quest Heroes II

Selkeä askel taaksepäin edeltäjäänsä verrattuna

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Dragon Quest on Japanissa eräs kaikkien aikojen suosituimmista pelisarjoista. Euroopassa se on silti aina saanut olla lähinnä nurkassa ja varjoissa. Tämän korjatakseen Square Enix on viime vuosina pumpannut länsimaiden markkinoille monen monituista Dragon Quest -peliä. Yksi näistä oli Dragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight Below, joka ei kuitenkaan saavuttanut menestystä Japanin ulkopuolella. Tästä lannistumatta ja sarjan 30-vuotista taivalta juhlistaakseen Square Enix on nyt julkaissut jatko-osan Dragon Quest Heroes II ympäri maailmaa.

Dragon Quest Heroes on parhaiten kuvailtavissa Dynasty Warriorsin kaltaiseksi toimintapeliksi, jossa taistellaan vihollislaumoja vastaan Hyrule Warriorsin hengessä. Tämän lajityypin pelit muuttuvat jonkin ajan kuluttua hyvin monotonisiksi, ja tämä ongelma vaivasi myös alkuperäistä peliä. Dragon Quest Heroes II tuntuu enemmän tai vähemmän samalta peliltä edeltäjänsä kanssa. Omega Force on selvästi keskittynyt aivan väärään asiaan laittamalla kaikki paukkunsa samaan paikkaan eli jokseenkin tylsään verkkopeliin. Dragon Quest Heroesilla on potentiaalia olla loistava, mutta se edellyttäisi paukkujen laittamista oikeaan osoitteeseen eli ennen kaikkea taisteluihin.

Dragon Quest Heroes II seurailee kaksosia Lazarel ja Teresa viikonloppumatkallaan halki Zebionin. Vuosituhantinen rauha on vallinnut seitsemän valtakunnan välillä, mutta nyt kaikki on pilalla. Kaksikon tehtävänä on selvittää, mikä meni pieleen. Harmillisesti tarina ei ole lainkaan kiinnostava, vaan paremminkin ennalta arvattava ja itseään toistava. Sen sijaan matkan varrella kohdataan monia kiinnostavia ja miellyttäviä henkilöhahmoja Dragon Questin maailmasta. Dragon Quest Heroes II on pääasiassa faneille suunnattu: mukana on huima määrä viittauksia sarjan muihin peleihin. Niitä on niin paljon, että määrä tuntuu liialliselta jopa vanhan Dragon Quest -fanin silmissä.

Pelimaailma on rakennettu roolipeliä varten, mutta silti menon keskiössä ovat taistelut. Pahikset ovat niin sööttejä, että niiden pieksemisestä tulee huono omatunto. Dragon Quest Heroes II nojaa hillittömään mäiskimiseen strategian sijasta. Jonkinlainen vaihtelu olisi ollut tervetullutta, sillä lopulta kaikki tappelut ovat samanlaisia vihollislaumojen lahtijuhlia. Onneksi sentään itsensä voi muuttaa isoksi hirviöksi aina välillä. Esimerkiksi kahdella suurella miekalla taistelevaksi puuksi muuntautuminen on paitsi tyydyttävä hetki, myös pelissä etenemistä helpottava kikka.

Tämä on mainos:
Dragon Quest Heroes IIDragon Quest Heroes II

Hirviöiksi muuttuminen olisi voinut olla hieno lisä, ellei pelaaminen olisi niin luvattoman helppoa. Arviota varten näin Game Over -ruudun tasan yhden kerran, ja sekin oli aivan pelin lopussa. Dragon Quest Heroes II ei tarjonnut haastetta juuri lainkaan, joten aivan hyvin olisin tehdä jotain muuta pelaamisen ohella antaen sormien vain mekaanisesti toimia. Pahikset ovat ilmeisen haluttomia hyökkäämään, ja joskus oli mentävä aivan niiden eteen reaktiota tavoitellessaan.

Dragon Quest Heroes II toimii roolipelien tapaan. Kokemustasot karttuvat, parempia varusteita ja aseita ostellaan, taikoja käytellään ja erikoishyökkäyksillä tehdään vihuihin enemmän vahinkoa. Taisteluissa pystyy myös vaihtamaan hahmojen välillä, joista jokaisella on omat muista poikkeavat kykynsä. Harmillisesti seuralaiset ovat yleensä vain tiellä eivätkä saa juuri mitään hyödyllistä aikaiseksi.

Yksitoikkoisten tappeluiden välillä kävellään kaupungin kaduilla ja keskustellaan ihmisten kanssa. Yksi haluaa apua, ja toinen haluaa antaa vinkkejä. Tarina ei ole kummoinen, mutta englanniksi tehty ääninäyttely on toteutettu ammattitaidolla ja hyvällä käsikirjoituksella. Hirviöiden ja hahmojen mallinnus on niin ikään nykyaikaisten vaatimusten tasolla. Kiitosta on annettava myös musiikista, joka päivittää sarjan pitkän historian hienosti nykyaikaan. Luritukset ovat tärkeä tekijä pelin yleisen tunnelman luomisessa.

Tämä on mainos:

Kuten tuli jo mainituksi, pelissä on myös verkkopeli. Koko tarinan voi suorittaa yhdessä kaverin kanssa tai vaihtoehtoisesti pelata pikkutehtäviä, jotka keskittyvät vihollisaaltojen mättämiseen. Verkkopeliä ei oikein voi suositella, sillä se muuttaa jo ennestään helpon pelin vieläkin helpommaksi. Toinen pelimuoto puolestaan jaksoi viihdyttää ainoastaan viiden minuutin ajan, jos sitäkään.

Omega Force on harmillisesti epäonnistunut Dragon Quest -sarjan kehittämisessä, ja lopputuloksena on nopeatempoinen edeltäjäänsä kehnompi tuote. Jatko-osaa vaivaavat samat ongelmat kuin alkuperäistä, ja sen lisäksi Omega Force on tehnyt turhia lisäyksiä, jotka eivät suinkaan monipuolista ja paranna pelikokemusta. Dragon Quest Heroes II tuntuukin selvältä takapakilta, eikä sitä voi ainakaan täyteen hintaan suositella.

Dragon Quest Heroes IIDragon Quest Heroes II
HQ
HQ
HQ
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Tunnelma, musiikki, maailma
-
Yksitoikkoinen, ei haastetta, ei riittävästi vaihtelua, tyhmät viholliset
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä