LIVE
HQ
logo hd live | Final Fantasy XIV
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   arviot
   Dragon's Crown

   Dragon's Crown

   Dragon's Crown tarjoaa koukuttavan sekoituksen toimintaa ja roolipeliä, jos sietää pelin vääristyneitä naishahmoja.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ

   Jos et tunne aiempia Vanillawaren pelejä, voivat Dragon's Crownin ensimmäiset kymmenen minuuttia tuntua pieneltä ikuisuudelta. Dialogi on kankeaa, tarina on tylsää ja kertoja toistaa itseään jatkuvasti. Lisäksi pelin seksistinen estetiikka saattaa etäännyttää jotain pelaajia jo alkumetreillä.

   Kuuden pelattavan sankarin sekä monien pelastettavien vankien ruumiinsuhteet ovat vähintäänkin vääristyneitä. Tämä pätee erityisesti Dragon's Crownin naispuolisiin hahmoihin. Naisvelhon kuppikoko on luokkaa jalkapallo, eivätkä tämän päälle kietaistut silkkikaistaleet jätä paljoa arvailujen varaan. Naispuolinen amatsoni on puolestaan puettu pesussa kutistuneeseen bikiniin, mutta tämän kroppa muistuttaa Arskan Mr. Olympia -vuosista, mitä nyt ahteriin on lyöty vähän bonusta ja naama on kuin animetyttöseltä. Näiden jälkeen ei ehkä yllätä, että pelastettavien joukossa olevat naisdruidit ovat kuin pornoleffasta kaapattuja.

   Jotkut pelaajista epäilemättä tykkäävät, mutta monet varmasti joutuvat taistelemaan myötähäpeän kanssa ja ihmettelemään, miksi muuten mainio toimintaseikkailu on kuvitettu tähän tyyliin.

   Dragon's Crown
   Tämä on mainos:

   Seksuaalisesti latautuneen pinnan alta löytyy sekoitus uuden ja vanhan koulukunnan toimintaa, roolipelausta ja aarteenmetsästystä, missä yhdistyvät monet niistä elementeistä, jotka tekivät Diablo III:sta ja Torchlight II:sta niin koukuttavia.

   Kaupunki toimii pelin keskuspaikkana ja tarjoaa asteittain enemmän vaihtoehtoja varustautumiseen seikkailureissujen välillä. Varusteita voi korjailla, uusia aseita ja loitsuja voi ostostella, ja tietenkin sieltä saa myös uusia tehtäviä. Yksi omaperäinen vivahde on mahdollisuus herättää ja värvätä kuolleita sotureita.

   Koska Dragon's Crown on suunniteltu co-op-peliksi, löytyy sen poluilta yksinpelissäkin jatkuvasti luupinoja. Kaupungissa pappi pystyy nostamaan nämä kuolleista maksua vastaan, ja kiitolliset kaverit suostuvat sitten liittymään pelaajan matkaan. Tasapainoinen neljän hengen ryhmä on pakollinen, jotta homma edistyisi, ja sotureita täytyy löytää mahdollisimman monia.

   Ryhmän viides jäsen on varas, jota voidaan komentaa PS Vitalla oikealla tatilla tai kosketusnäytöllä. Varas on pelin mielenkiintoisimpia hahmoja, koska se voi availla aarrearkkuja ja salaovia, joiden takaa löytyy bonuksia sekä haasteita. Jos on todella epäonninen, voi samalla törmätä toisiin varkaisiin, jotka källivät sekä kullan että ruokavarannot pelaajalta.

   Tämä on mainos:

   Löydettyjä maagisia varusteita voi hyödyntää vasta tehtävän jälkeen, jos tasoja siis löytyy. Esineiden tunnistamisesta pitää maksaa, ja hinta kovenee aina tason mukaan. Se, että pelaaja tietää esineestä vain sen tason, nostaa uteliaisuutta entisestäänkin.

   Ensisilmäyksellä lyhyeltä vaikuttanut seikkailu laajenee parin tunnin jälkeen, koska silloin mukaan tulevat kovemmat vaikeustasot. Se on tervetullut yllätys, koska silloin aiemmat tasot tajuaakin lähinnä harjoituskentiksi varsinaista peliä varten. Tietysti myös palkinnot kasvavat tässä vaiheessa.

   Dragon's CrownDragon's CrownDragon's Crown

   Valitettavasti vaativampia tasoja varten tarvitaan ihmiskumppaneita, koska tekoäly ei vain pysy mukana. Pelaajana en nauti, kun vaivalla kerätty kulta hupenee tekoälyttömien kavereiden jatkuvaan henkiinherättelyyn. Palkinnot eivät tässä vaiheessa ole enää sen arvoisia.

   Jokin Dragon's Crownissa silti vetää puoleensa. Vanillaware on todella osannut yhdistellä roolipelien ja arcade-rymistelyiden erilaisia ominaisuuksia. Parhaimmillaan toiminta muistuttaa Segan klassisesta Golden Axesta steroideilla, ja tämä on erityisen totta, kun peliä vääntää kolmen ihmispelaajan kanssa. Hahmoluokat tarjoavat yllättävän monipuolisia pelimekaniikkoja, ja peli myös odottaa pelaajien hyödyntävän näitä viimeistä piirua myöten.

   Jos japanilainen kehittäjä ei olisi keskittynyt niin typerän paljon rintoihin ja eroottisiin poseerauksiin, voisi tämä seikkailu olla suoraan kenen vain 2D-fanaatikon toiveunista. Dragon's Crown on ajoittain upean kaunis, eikä mitään yksityiskohtaa tai väriä ole vain heitetty siihen tarkempaa funtsimatta. Lohikäärmeet ovat valtaisia sekä majesteettisia, kun taas koppakuoriaiset, vampyyrit ja jättiläiset on piirretty järjettömän yksityiskohtaisesti.

   Dragon's Crown on saatavilla sekä Playstation 3:lle että PS Vitalle, mutta se sopii etenkin jälkimmäiselle, koska seikkailut eivät kestä yli 15 minuuttia aivan loppua lukuun ottamatta. Uusien varusteiden ja kykyjen viehätys pitää pelaajan koukussa, ja pelikavereiden kanssa pelaaminen on helppoa Playstation Networkissa. Tallennukset voi mukavasti siirtää alustalta toiselle, mutta peli pitää ostaa molemmille erikseen.

   Luolastokomppausta PS Vitalle kaipaaville Dragon's Crown on vähintään tutustumisen arvoinen tekele.

   Dragon's CrownDragon's CrownDragon's CrownDragon's Crown
   HQ
   08 Gamereactor Suomi
   8 / 10
   +
   Paljon syvyyttä, tuntikaupalla pelattavaa, enimmäkseen upea grafiikka, paljon hienoja ideoita sekä hyvä co-op.
   -
   Absurdeja ja täysin tarpeettomia graafisia elementtejä, heikko tekoäly.
   overall score
   is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

   Aiheeseen liittyviä tekstejä

   4
   Dragon's CrownScore

   Dragon's Crown

   ARVIO. Kirjoittaja Thomas Blichfeldt

   Dragon's Crown tarjoaa koukuttavan sekoituksen toimintaa ja roolipeliä, jos sietää pelin vääristyneitä naishahmoja.

   0
   Dragon's Crownille annettiin julkaisupäivä

   Dragon's Crownille annettiin julkaisupäivä

   UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

   Dragon's Crown on saanut osakseen jo suosiollisia arvioita, ja kuten Vanillavaren peliltä saattaakin odottaa, se on sangen komeaa katseltavaa, joskin naishahmojen yleisilme jättää toivomisen varaa.   Ladataan seuraavaa sisältöä