Suomi
Gamereactor
ennakot
EA Sports PGA Tour

EA Sports PGA Tour haluaa olla se kehittynein golfpeli

EA aikoo kehittää historiallista urheilulajia, kun PGA Tourin lisenssi on nyt saatu takaisin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Urheilupelien saralla golf muistuttaa rallipelejä. Molemmissa voidaan nimittäin tavoitella realismia hyvinkin pitkälle. Mailaa ei golfpeleissä oikeasti heiluteta, mutta muuten kaikki kentän lukemisesta, tuulen suunnasta ja kaikesta muustakin ovat paikoillaan myös oikealla kentällä. Lisäksi golf on perusteiltaan hyvin helppo ymmärtää. Mitä vähemmillä lyönneillä saa pallon reikään, sen parempi.

EA on saanut takaisin PGA Tourin lisenssin, ja pelin pohjalla hyrrää Frostbite Engine. Pääsin näkemään peliä etänä ennakkoon, ja pelistä on muovautumassa hyvä.

HQ

EA:n mukaan kyseessä on kaikkien aikojen teknologisesti edistynein golfpeli. Moinen näkyy paitsi ulkoisesti, myös pelin monenlaisissa ominaisuuksissa. Frostbite mahdollistaa oikeiden golfkenttien mallintamisen peliin mahdollisimman tarkasti. Kun sitten lyö palloa St. Andrewsin yhdeksännellä reiällä, pomppii pallo samalla tavalla ennustamattomasti maaston epätasaisuuden vuoksi kuin oikeastikin. Näin ollen pallon liike on erilainen riippuen siitä, ollaanko Kaliforniassa vai Skotlannissa. Paneutuminen tällaisiin yksityiskohtiin tekee pelin kiinnostavaksi.

Tämä on mainos:

Myös yleisöä voidaan Frostbitella muokata siten, että katsojia on kuin oikeassa PGA Tourin turnauksessa. Toinen ääripää on, ettei ketään ole katsomassa. Mukana on kaikkiaan 30 oikeaa golfkenttää kautta maailman, sillä EA:lla on oikeudet Major-kisoihin kenttineen.

EA Sports PGA Tour

Pelattavuutta on kehitetty, ettei pelaaminen olisi enää ihan sitä samaa kuin aina ennenkin. Lyönnin kulman asettelu ja oikealla hetkellä osuminen puhumattakaan oikeasta määrästä voimankäyttöä ovat edelleen paikoillaan. Nyt erilaisia lyöntityylejä on peräti 20 erilaista, jotka ovat riippuvaisia käytetystä mailasta ja valitusta lyöntityylistä. Näin saadaan kaikkiaan yli 1300 lyöntiyhdistelmää. Mallintaminen on tehty aidolle elämälle uskollisesti Trackmanin ja ShotLinkin avulla. Toisin sanoen pallon pitäisi liikkua aidosti. EA:n mukaan tarkkuuden ansiosta ammattilaiset voivat käyttää peliä harjoitteluvälineenä ennen paikan päälle lentämistä.

Pure Strike mahdollistaa erilaiset vaikeustasot, jos siis haluaa helpottaa omaa pelaamistaan. Moinen ei ole välttämätöntä, sillä niin ruudulla näkyvä valikko kuin käyttöliittymäkin vaikuttavat helposti ymmärrettäviltä. Mukana on kuitenkin Professional Coaching -tila erilaisia haasteita varten, jota vieläpä päivitetään jatkuvasti. Näin uusilla tulokkailla aloittaminen pitäisi olla vähän helpompaa.

Tämä on mainos:

Career Mode mahdollistaa odotetusti eri tasoilla pelaamisen amatööristä PGA Touriin, ja oman aloitustasonsa saa valita. Mukana on roolipelielementtejä, jossa oman pelaajan kokemustaso karttuu kisoja voittamalla. Saatuja pisteitä sitten käytetään kykypuuhun, jolla omaa peliään voi parantaa sen eri osa-alueilla.

EA Sports PGA TourEA Sports PGA Tour

Moninpelaajille on mukana niin paikallinen kuin verkossakin tapahtuva moninpeli Socialissa ja Competitivessa. Kaikki moninpelimuodot keräävät puoleensa 16 samanaikaista pelaajaa reaaliajassa. Kilpailijat näkyvät niin sanottuina haamuina omassa pelissä. Toisin sanoen heidät voi nähdä, mutta vastustajan pelaaminen ei vaikuta omaan peliin. Selostajia on isompi joukko, jotka kertovat kommenttejaan. Pelata voi joko itse luodulla omalla hahmolla tai valita omansa joukosta ammattilaisia, kuten Rory McIlroy.

Se on sanottava, että vaikka peli itsessään näyttää hyvin kauniilta, ovat hahmomallit hyvinkin karkeita ja suorastaan rumia perinteiseen EA:n tyyliin.

EA Sports PGA TourEA Sports PGA TourEA Sports PGA Tour

Se suuri kysymys on tietenkin se, miten vahvasti EA aikoo pelinsä kyllästää kaikenlaisilla mikromaksuilla ja loot-laatikoilla. Tästä kehittäjät eivät halunneet kertoa paljoakaan. Luvassa on julkaisun jälkeistä lisäsisältöä, kuten uusia kenttiä, vaatteita ja niin edelleen.

EA Sports PGA Tour julkaistaan 24. maaliskuuta 2023 PC:lle, Playstation 5:lle ja Xbox Series X:lle (ja S:lle).

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä