Suomi
Gamereactor
ennakot
Elden Ring

Elden Ring viimeisen kerran ennakossa

Gamereactor vietti vielä muutaman tunnin lisää From Softwaren luomassa uudessa avoimessa maailmassa. Tunnelmissa riittää kerrottavaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Elden Ring julkaistaan 25. helmikuuta 2022. Gamereactor pääsi kokeilemaan pelistä uutta ennakkoversiota, johon on lisätty ominaisuuksia beta-versioon saadun palautteen perusteella. Uusia pelialueita ei näkynyt, mutta jotain muuta uutta kuitenkin.

HQ

10 uutta aloitushahmoa

Ennakossa pääsi kokeilemaan peräti kymmentä erilaista aloitushahmoluokkaa. Oletettavasti nämä ovat samat kuin julkaisuversiossakin sitten aikanaan. Dark Soulsista tuttuja ovat muun muassa Deprived, Bandit ja Warrior, mutta nyt mukana ovat myös Astrologer ja Prophet (joka on taioissaan ja ihmeissään "aito"). Luvassa on niin ikään
Prisoner ja Intelligencer (jonka taika-aseet parantavat Faith-ominaisuutta).

Tämä on mainos:

Jotkut uudet hahmoluokat luottavat lähitaisteluun, kuten Hero (aluksi ominaisuudet ovat raskaissa aseissa ja Strength-kyvyssä), Vagabond (hyökkäykset paranevat Dexteritylla) ja viimeisenä Samurai (käytössä puoliksi Strength, ja puoliksi Dexterity eli niin sanottu "quality build"). Samurai aloittaa Uchigatanalla, joka osuessaan pahiksiin tuottaa blood loss -tuloksen. Valitsin aluksi Samurain, ja lopuksi myös Warriorin.

Elden Ring

Elden Ringin oikea aloitus

Uskon, että ennakossa näkemäni aloitus tulee olemaan samanlainen myös lopullisessa versiossa. Näin välivideoita, joissa kerrottiin tarinan taustoja, ja tietoa vastaan asettuvista pahiksista. Valitsemani pelihahmo ei aloittanut Cave of Knowledgesta, vaikka nopeasti sinne kuitenkin päätyi. Lyhyen opastusosion jälkeen ovet aukeavat, ja on aika tutkia pelin ensimmäistä aluetta nimeltä Limgrave.

Tämä on mainos:

Ohjaus ja se ensimmäinen kuolema

Heti alussa vastaan tulee se ensimmäinen vakavasti otettava pahis Tree Sentinel. Kyseessä on vahvasti haarniskoitu ritari, joka vartioi seuraavaan paikkaan johtavaa tietä. En halunnut häntä kohdata lainkaan, joten hiivin toista reittiä ohitse ja päädyin Church of Ellehille. Siellä Merchant Kale jo odottikin. Betan tyyliin hyödyllisiä "summoneita" ei voi nytkään ostaa, ja lisäksi Crafting Kitin hinta on korkeampi. Monen pelaajan matkan ehkä helpommaksi tekevät "summonit" eivät siis ole saatavilla alusta asti.

Elden RingElden Ring

Pohjoista kohti vaeltaessa vastaan tulee Godrick the Goldenin komentamia partioita. Ensimmäinen pomovastus odottaa Stormveil Castlessa, joten ryhdyin keräämään riimuja hankkiutumalla sotilaista eroon. Samalla sain tilaisuuden kokeilla Uchigatanaa ja jousta (joka Samurailla on toissijaisena aseena) kera pienen kilven. Vaihtaminen miekan ja jousen kesken on saumatonta. Näin pystyy vähentämään pahiksien elämäpalkkia mukavasti ennen lähitaisteluun käymistä.

Ratsu Torrentin saamisen jälkeen oli aika kohottaa kokemuspistetasoa Melina-neidon luona. Suuntasin takaisin Church of Ellehiin pikamatkustustoiminnon avulla, joka on käytettävissä milloin vain kesken olevaa taistelua lukuun ottamatta. Sitten oli aika kohdata mystinen Snow Witch. Häneltä saa kellon, jolla voi kutsua avukseen susia taistoon Tree Sentineliä vastaan. Useamman yrityksen jälkeen pomovastus kaatuikin.

Elden Ring

Tutkiminen ja uusien ystävien löytäminen

Vielä äskeisestä pomon kaatamisesta innoissani suuntaan linnassa eteenpäin. Sites of Grace -paikat osoittavat toivottua suuntaa, mutta tältä tieltä on hyvin helppo harhautua. Avoimessa maailmassa on vaivatonta lähteä johonkin kiinnostavaan suuntaan. Tällaista vapaata tutkimista ei ole nähty sitten pelin The Legend of Zelda: Breath of the Wild, joka onkin vahvasti toiminut Elden Ringin innoituksena. Jotkut kohdattavat henkilöhahmot osoittavat kiinnostavia paikkoja kohti, ja näin tutkiminen etenee edelleen.

Pahiksia on levitelty pitkin poikin pelimaailmaa, ja joku voi nähdä tämän hankaluutena hahmonkehityksen osalta. Huomasin kuitenkin, että joka puolella on kalloja, ja jotkut niistä hohtavat haaleaa valoa. Jos tällaisen kallon rikkoo, saa käyttöesineeksi riimuja, ja näin hahmonkehitys nopeutuu. En ehtinyt tarkistaa, ilmestyvätkö nämä samat kallot pelimaailmaan takaisin uudestaan. Joka tapauksessa nämä hohtavat kallot erottaa maastossa paremmin yöaikaan.

HQ

Seuraavalla Site of Grace -paikalla seisoskelin yöhön asti nähdäkseni, millä tavalla yö eroaa päivästä. Äkkiä ja pyytämättä pomovastus hyökkää lähistöllä olevista raunioista, joita tutkin päiväsaikaan. Deadbird on jonkinlainen sairas lintuolio, jota näyttää suoraan Bloodbornesta Elden Ringiin otetulta. En kuitenkaan ehtinyt käydä taistoon tuimaan.

Kaikesta päätellen Elden Ring on lunastamassa sille asetetut odotukset, joten helmikuun lopun odottelu tulee olemaan tuskallista aikaa.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Elden RingScore

Elden Ring

ARVIO. Kirjoittaja Onni Ratala

Elden Ring on haikea kokoelma FromSoftwaren parhaimpia ja huonoimpia ideoita.Ladataan seuraavaa sisältöä