Suomi
Gamereactor
arviot
F1 2021

F1 2021

Digitaaliformuloilla menee lujaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Olin nuorempana kova Formula 1 -fani. Jostain syystä vuosien saatossa intoni kyseiseen autourheiluun kuitenkin hiipui, yhtäaikaa jokavuotisten formulapelien kanssa. Niinpä F1 2021 on ensimmäinen formulapelini moneen, moneen vuoteen. Nyt jopa hieman harmittaa, etten ole hypännyt Codemastersin formulakelkkaan aiemmin.

F1 2021 pyrkii olemaan yhtä aikaa mahdollisimman autenttinen formulakokemus kuin mahdollista, silti kaikentasoiset pelaajat huomioiden. Simcade-lähestymistapa onkin varmasti oikea, mutta ratkaisussa piilee aina mahdollisuus liian keskitien ratkaisuun, jossa kumpaakaan ääripäätä ei huomioida tarpeeksi.

Tästä ei ole tällä kertaa pelkoa, sillä jokainen F1-fani saa pelistä varmasti irti jotain, mutta kaikkein paras yksityiskohta on se, että F1 2021 on todella hyvä autopeli itsessäänkin, jota niidenkin, jotka eivät formuloista välitä, kannattaisi kokeilla. Peli kattaa F1-sarjasta kaiken mahdollisen kausilta 2020-2022. Radat, kuljettajat ja tiimit ovat lisenssin mukaisesti viimeisen päälle oikeat ja esimerkiksi ratojen yksityskohdat ovat todella tarkasti mallinnettuja jokaista kuoppaa ja varikkoa myöten.

Realistisimmillaan F1 2021 on ehkä iRacingia lukuun ottamatta realistisin näkemys formulakisasta, mitä markkinoilta löytyy. Autojen asetukset, säännöt, vahingonmallinnus ja muut ovat tarkasti mukana. Myös ajettavuus vaihtelee paljon sen mukaan, millaisia ajoapuja käyttöönsä valitsee. Ajoavut ovat kerrankin toteutettu hyvin. Pelasin itse noin puolet ajoavuista päällä, mutta meno oli silti vauhdikasta ja ennen kaikkea hauskaa, eikä missään vaiheessa tuntunut siltä, että peli rajoittaisi keinotekoisesti etenemistäni.

Tämä on mainos:

Ajomallinnusta on pakko kehaista vielä kertaalleen. Codemasters on luonut erinomaisia ratasimulaatioita jo Toca-sarjasta lähtien ja sen huomaa. Ohjaus on jopa padilla erinomaista luokkaa, auto tottelee ohjausta juuri eikä melkein ja pienen harjoittelun jälkeen kuka tahansa pystyy sujahtamaan mutkista läpi kuin mikäkin Räikkönen, silti edun taitavammille kuskeille jättäen. Fiilis ajamisesta on aivan erinomainen.

F1 2021

Nettipeliä en vielä tässä vaiheessa päässyt kokeilemaan, joten rajoitan huomioni yksinpelin puolelle. Yksinpelin kohdalla tärkein uudistus viime vuosien versioihin, on Braking Point, tarinallinen yksinpelikampanja, joka lupaa viedä pelaajat keskelle kiihkeää F1-draamaa nöösikuljettaja Aiden Jacksonin näkökulmasta. Braking Point perustuu tietyiltä osin Netflixin F1: Drive to Survive -sarjaan ja ainakin käsikirjoitus on priimaa. Braking Point on oikeasti todella viihdyttävää pelattavaa, eri kuljettajien persoonallisuuksien päästessä esille ja tallikavereiden välisiä ristiriitoja kuvaten. Samalla erinomainen ajosimulaatio itse on tietenkin mukana. Yksin pelaavan kannattaa ostaa F1 2021 melkeinpä vain Braking Pointin vuoksi.

Mukana on luonnollisesti myös uratila, jossa voi luoda oman formulatallinsa ja porhaltaa menemään. Uratila pallottelee onnistuneesti manageroinnin ja kisaamisen välillä, mutta ei pääse aivan Braking Pointin viihdyttävyyteen. Kyseessä on tietysti simulaatiotila, joka suhtautuu itseensä vakavammin, mutta silti.

Tämä on mainos:

Tarjolla on myös audiovisuaalista karkkia. Peli näyttää todella hyvältä ja rullaa kuin unelma, ainakin Xbox Series X:llä. Äänet ovat just eikä melkein ja toteutus hivelee silmiä. Valikkoja myöten peli on erinomaisesti rakennettu paketti, jonka parissa viihtyy helposti pitkäänkin.

Olen aidosti yllättynyt. Kun formulapelit eivät ole vuosikausiin pelilautasellani pyörähtäneet, F1 2021 oli todella iloinen paluu F1-pelien maailmaan. Tuotanto on kautta linjan laadukasta ja kerrankin kyseessä on ajopeli, joka todellakin tarjoaa jokaiselle autopelifanille jotain. Simumiehet saavat simulaattorinsa, mutta myös kasuaalimmat pelaajat pystyvät pitämään pelin parissa aivan yhtä hauskaa. Braking Point on käytännössä ainoa uudistus viime vuoteen verrattuna, mutta se on hyvä ja viihdyttävä uudistus. Codemasters osaa hommansa.

F1 2021
F1 2021
F1 2021
F1 2021
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Nätti ja sujuva, erinomainen ajomallinnus, Braking Point on erittäin viihdyttävä kokonaisuus, kauttaaltaan laadukas paketti
-
Braking Point ainoa uudistus viime vuoteen verrattuna
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

F1 2021Score

F1 2021

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Digitaaliformuloilla menee lujaa.

GR Livessä tänään F1 2021

GR Livessä tänään F1 2021

UUTINEN. Kirjoittaja Tero Kerttula

F1 2021 on nyt tarjolla kaikille, deluxe-painoksen ollessa ulkona ennakkotilaajille jo muutaman päivän ajan. Peli on ensimmäinen Codemaster-peli EA:n alaisuudessa ja se...

Maanantain arviossa F1 2021

Maanantain arviossa F1 2021

UUTINEN. Kirjoittaja Tero Kerttula

Maanantai on formulapäivä, kun Tero huristelee pitkin asfalttibaanoja virtuaaliformulan kyydissä. Hieman yllättäen kyseessä on todella laadukas julkaisu. Arvion voit...Ladataan seuraavaa sisältöä