Suomi
Gamereactor
arviot
F1 Manager 2023

F1 Manager 2023

Frontier Developments on valmis ottamaan revanssin sarjan toisella pelillään, jonka avulla voit ottaa ohjat yhdessä maailman nopeimman moottoriurheilun joukkueista.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Ei ole helppoa rakastaa urheilua. On erityisen vaikeaa, kun suosikkijoukkueesi tai -tähtesi asiat eivät mene suunnitelmien mukaan, ja joskus on vaikea hillitä turhautumistasi tilanteisiin ja päätöksiin, jotka vaikuttavat idoleihisi. Siellä sohvan reunalla istuessa ei vain kestä enää, ja hetken helteessä on helppo päästää ilmoille satunnaisen vihainen huudahdus.

Ei suinkaan yllätä, että monet meistä toteavat aika ajoin "Olisin voinut tehdä tuon paremmin". Tämä on tietysti usein suora valhe, mutta pelien ihmeellisen maailman ansiosta saamme joskus mahdollisuuden omaksua rooleja, joita emme normaalisti koskaan saisi kokeilla tai kokea. Tällainen on F1 Manager, Frontier Developmentin kaiken kattava simulaattori, jossa hallitsemme kokonaista tiimiä ja sen monia muita osia - olipa kyseessä sitten kuljettajat, strategiat, talous tai monet muut asiat.

Kun kyse on tämäntyyppisestä pelistä, jolla pyritään simuloimaan suuren joukkueen varsinaista johtamista, Football Manageria pidetään usein kultaisena standardina, jonka kaikki haluavat saavuttaa. Se on loppujen lopuksi rakas sarja, joka on ollut olemassa 90-luvun alusta lähtien ja jonka tietokanta on niin täynnä hyödyllistä ja selkeää tietoa, että jopa alan ihmisten sanotaan käyttävän sitä. Yhdellä asialla F1 Manager tuskin pystyy ylpeilemään, sillä viime vuoden kyseenalaisen debyytin jälkeen julkaisulla on paljon todistettavaa meille urheilun faneille.

Tämä on mainos:
F1 Manager 2023

Niille teistä, jotka annoitte pelille mahdollisuuden viime vuonna, tämän vuoden versiossa on paljon vanhoja ja tuttuja asioita, kuten usein onkin vuosittain uusittavien pelien kohdalla. Mutta viime vuoden pelin perusta on edelleen melko vahva, eikä Frontier Developmentsilla ollut mitään syytä yrittää keksiä pyörää uudelleen F1 Manager 2023:n kohdalla. Sen sijaan he ovat keskittyneet erilaisten konseptien jatkokehittämiseen ja selkeämpien vivahteiden luomiseen peliin parannetun simulaation ja laajennettujen vaihtoehtojen kautta (melkein) kaikilla alueilla.

Meille tarjotaan myös joukko uusia kamerakulmia, tämän vuoden F1-kauteen mukautettuja sääntöjä ja yksi uusimmista lisäyksistä: sen nimi on Scenarios. Tämä pelitila mahdollistaa enemmän tai vähemmän kauden tapahtumien kirjoittamisen uudelleen eri vaikeusasteilla. Aivan kuin yrittäisi antaa Monacon voitto Fernando Alonsolle Max Verstappenin sijaan. Se on tervetullut ja jännittävä lisäys, jonka olemme nähneet useissa muissa managerointipeleissä vuosien varrella. Toinen uskomattoman tervetullut parannus edelliseen peleihin on mekaniikka, joka on enemmän mukana monimutkaisissa vaiheissa, kuten kriittisissä varikkopysähdyksissä, joita F1-autot pakotetaan tekemään.

Sinulle annetaan enemmän hallintamahdollisuuksia kouluttaaksesi mekaanikkojasi ja keskittyä eri näkökohtiin. Oletko keskittynyt enemmän nopeuteen vai tarkkuuteen? Vuorovaikutuksen parantaminen on yleinen aihe koko pelissä. Koska aivan kuten kommunikoit kuljettajien ja henkilökunnan kanssa, sinulla on mahdollisuus tehdä niin myös muiden tiimijohtajien kanssa. Saapuneet-kansiossasi on jatkuvasti käynnissä keskusteluja, ja jos esimerkiksi yrität houkutella kuljettajan toisesta joukkueesta, voit luottaa siihen, että reaktioita tulee.

Tämä on mainos:
F1 Manager 2023

Sosiaalinen kanssakäynti on jotain, joka saa pelin tuntumaan elävämmältä, ja Frontier Developmentin pitäisi ehdottomasti jatkaa kehitystä. Varsinkin, kun se tuntuu tällä hetkellä vielä melko pinnalliselta ja siinä olisi voinut olla enemmän syvyyttä ja monimutkaisuutta. Mutta en hirveästi valita, sillä on mukavaa, että ainakin on mahdollisuus vuorovaikutukseen tiiminjohtajien välillä. Loppujen lopuksi virtuaalinen sähköpostilaatikko ei ole paikka, jossa sinun pitäisi viettää paljon aikaa. Julkaisun tärkeimmät asiat keskittyvät enemmän resurssien suunnitteluun ja strategioiden maksimoimiseen kilpailujen aikana, ja suuri osa ajasta kuluu kehitysnäyttöä tuijottaen.

Täällä voit suunnitella auton ja sen monia eri puolia, kuten alustan, jousituksen, siiven ja kaikki muut komponentit, jotka muodostavat F1-auton. Lisäksi sinulla on myös mahdollisuus päättää, milloin haluat viettää rajallisen aikasi tuulitunnelissa, ja kaiken on lopulta oltava tasapainossa jatkuvasti tikittävän kellon ja kustannuskaton kanssa. Kehittäminen voi esimerkiksi olla kiireisempää, mutta se vastaavasti lisää kustannuksia. Lisäksi roolisi on varmistaa, että tiimin kahdessa autossa on hyvä komponenttitasapaino.

Useimmiten päädyt tilanteeseen, joka on kuin tilkkutäkki eri sukupolvien yhdistelmistä. Ne ovat usein myös täysin erilaisia ​​kahden auton välillä - varsinkin jos toinen niistä on ollut useammin osallisena onnettomuudessa kuin toinen. Tämä voi nopeasti kumota kalliit päivityksesi, ja ennen kuin huomaatkaan, sinulla on kaksi merkittävästi erilaista F1-autoa, joiden välillä suunnittelet strategioita. Tämä on kuin kiehtova, jatkuvasti kehittyvä taistelukenttä, joka on täynnä muuttujia, mahdollisuuksia ja (joskus) ihmeitä.

F1 Manager 2023

Välillä on suorastaan ihmeellistä, kuinka hyvin ja yksityiskohtaisesti F1 Manager 2023 onnistuu simuloimaan tämän vuoden kautta. Jotain voidaan nähdä sekä vahvuutena että heikkoutena, sillä jos jätämme huomiotta Red Bullin brutaalin teknologisen edun (kyllä, se näkyy myös täällä pelissä), jäljellä olevat joukkueet ovat melko tasaisia, ja sen seurauksena peli ei myöskään ole erityisen aloittelijaystävällinen. Se tuntuu enemmän väkivaltaisen monimutkaiselta, korkean teknologian tanssilta, jonka sisällä on inhimillistä draamaa. Nokkimisjärjestyksessä ylöspäin kiipeäminen on vaikeaa, ja erilaiset radat vaihtelevine sääoloineen voivat helposti pilata parhaatkin suunnitelmat.

Kun kilpailuviikonloppu koittaa, on kyse hallinnasta, ja sinulle annetaan mahdollisuus olla aivan sen ytimessä. Koet kaikki vaiheet harjoituksista aika-ajoon, ja huipennuksena kilpailu simuloidaan yllättävän vahvalla tekoälyllä. Kisaa edeltävän valmistelujakson aikana kuljettajat antavat myös palautetta asetuksista, joita voit sitten yrittää säätää valikoissa parhaan kykysi mukaan. Tämän lisäksi on myös mahdollista, tai pikemminkin odotettavissa, luoda yksilöllisiä strategioita kahdelle autolle ennen kilpailua. Tämä voi koskea pysähdysten määrää, millä renkailla autojen tulisi aloittaa jne.

Kuljettajiin on myös mahdollista vaikuttaa kilpailun aikana, joskin rajoitetulla tavalla. Voit esimerkiksi rohkaista heitä lisäämään nopeuttaan, kuinka he käyttävät ERS:ää tai voit pyytää heitä olemaan aggressiivisempia ja hyökkäävämpiä. Valinnat, joihin liittyy myös taustalla olevia riskejä, voivat johtaa kuljettajan virheisiin ja sijoitusten menettämiseen. Mikäli asiat menevät todella huonosti, auto vahingoittuu ja tämä johtaa kalliisiin korjauksiin. Tämä heijastuu suoraan​​kykyysi investoida komponenttien jatkokehitykseen.

F1 Manager 2023

Simulaatio ja sen monet näkökohdat ovat yksinkertaisesti loistavia, ja ainakin sen parissa viettämäni (noin) neljä pelipäivää ovat vakuuttaneet minut. Myös F1 Manager 2023:n ääniraita on todella mukavaa kuunneltavaa, sillä se sisältää runsaasti kaikilta kuljettajilta ja tiiminjohtajilta tallennettuja äänileikkeitä, mikä todella lisää realismia. Kohokohtia ovat ehkä yllättäen Yukin tapa kiroilla kuin merimies, johon on erittäin vaikea kyllästyä - ja totta kai otin elämäni tavoitteeksi liittyä ​​haparoivan AlphaTaurin taustavoimaksi.

Visuaalisesti peli on kuin sekalaisen sisällön pussi. Valikoissa, missä vietät suurimman osan ajasta, ovat kaikki monimutkaisuudestaan ​​​​huolimatta kauniisti esillä. Kilpailut taas ovat toinen asia, kun oikeita videoleikkeitä sekoitetaan pelin 3D-moottoriin vaihtelevin tuloksin. Vaikka peli pystyy toisinaan olemaan yllättävän kauniin näköinen, varsinkin kuljettajia ohjaamon sisältä katsottuna, saattavat erilaiset hetket, kuten juhlat palkintokorokkeella näyttää suorastaan ​​groteskeilta. Se ei kuitenkaan pilaa kokemusta, sillä näkymä saattaa jopa naurattaa.

Joten mikä on lopputulos, onko F1 Manager 2023 rahan arvoinen, vaikka kehittäjällä on erittäin tahriintunut maine viime vuoden pelin käsittelyn jälkeen? Rehellisesti sanottuna kysymykseen on vaikea antaa konkreettista vastausta, koska pohjimmiltaan tämän vuoden peli on todella, todella hyvä simulaattori. Tietenkin tietokoneohjatut ajajat voivat toimia kuin rystypäät ajoittain, ja visuaalisesti peli on osaltaan hitti, osaltaan huti. Mutta jos rakastat F1:tä samaan tapaan kuin minä ja haaveilet kokea, millaista on vetää kulissien takana jossakin kymmenestä joukkueesta, on tämän hankkiminen paras vetosi. Kuorrutuksena kakun päällä julkaisu sisältää F2- ja F3-luokat.

F1 Manager 2023

Lyhyesti sanottuna minun on vaikea olla rakastamatta F1 Manager 2023:a, mutta nyt on myös tärkeää, että Frontier Developments seuraa, tukee ja etenkin päivittää peliä kauden edetessä. Toisin sanoen, tätä runkoa ei pidä jättää tienvarteen rikkinäisenä ja ilman rengasta, koska pohjimmiltaan heidän tekemänsä työ on vakaalla pohjalla. Tämä on strateginen tanssi, johon sinut kutsutaan, ja se on sekä jännittävää että ihanan monimutkaista, mikäli sinussa on hieman F1-nörtin vikaa. Kokonaisuus on rakennettu viime vuoden vahvalle perustalle, rakentaen ja parantaen sitä lähes kaikilla tasoilla aivan loistavalla tavalla.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Maailman nopeimman moottoriurheilun monimutkainen ja mukaansatempaava simulaatio tarjoaa hämmästyttävän paljon syvyyttä.
-
Visuaalisesti hutera, toisinaan tyhmä tekoäly.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä