Suomi
Gamereactor
arviot
F1 Race Stars

F1 Race Stars

Aina joskus hittejä liukuhihnalta takovalle peliyhtiölle tulee vastaan valintoja. Jatkaako menestyksekästä kaavaa, vaiko tehdä sisällöltään ja ominaisuuksiltaan köyhiä kauhistuksia? Codemasters on pahemman kerran langennut jälkimmäiseen F1 Race Starsin muodossa. Lyhyesti sanottuna peli ei tarjoa mitään, mitä ei olisi jo tehty paremmin muualla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Codemaster on viime vuodet suoltanut ulos jos jonkinlaisia ajopelejä, joihin kuuluu myös mainio kevytsimu F1 2012. Samaan lisenssiin nojaava F1 Race Stars on toista maata; sitä voisi teoriassa pitää haastajana Nintendon supersuositulle Mario Kartille. Kuitenkin jos näiden kahden välille ikinä tulee minkäänlaista kilpailua, ottaa Codemastersin häpeäpilkku pataansa ja kunnolla.

F1 Race Stars

Niin Mario Kart kuin esimerkiksi parin vuoden takainen Blur toivat omia hyvin toimivia lisämausteitaan kart-tyyppiseen kaahailuun. F1 Race Starsissa ei ole mitään, mikä edes etäisesti herättäisi kiinnostusta. Tässäkin normin kilvanajon värittäjinä toimivat radalta poimittavat power-upit, joilla hankaloitetaan vastustajien elämää kaikilla mahdollisilla tavoilla. Ongelmana vain on hengenvaarallinen turhautuminen, mikä on väistämätöntä.

Ensimmäiseksi eteen tulee sisällön puute. Tarjolla on periaatteessa vain muutama variaatio perinteiseen kisailuun - joko aikaa tai tekoälyä vastaan. Vaihtelua ei luo sekään, että pelattavia ratoja on naurettavan mitätön määrä. Mutta onhan mukana F1-sarjan nykyinen kuljettaja- ja tallikokoonpano pelattavana. Kuulostaa hyvältä, eikö? Väärin, sillä tällä saadaan ainoastaan ärsytettyä pelaajaa lisää. Ensinnäkin kaikki autot ovat identtisiä ohjattavuudeltaan. Toiseksi, Mario Kartista jälleen poiketen, kuskien ääniefektitkin ottavat aivoon.

Tämä on mainos:
F1 Race Stars

Autojen ohjattavuudesta ei ole muutenkaan mitään hyvää sanottavaa. Ei riitä, että kaarojen samanlainen käyttäytyminen verottaa vaihtoehtojen merkitystä, vaan ohjaaminen on lisäksi hankalaa. Oma kilpuri tuntuu halaavan seiniä enemmän kuin laki sallii. Huvittavaa on sekin, että tekoälykuskit vetävät pääsääntöisesti kurvit aina virheettömän sileästi ja rankaisevat pelaajaa pienestäkin virheestä. Useampaan otteeseen yhden mutkan erhe käänsi hyvän johtoaseman vähintään viiden sijan menetykseksi. Vaikeustaso on hämmentävän ankara miettien pelin selvästi perhelähtöistä kohdeyleisöä.

Sarjakuvamainen graafinen ilme itse asiassa sopii pelille ihan hyvin. Se onkin yksi harvoista asioista, joista tätä voi etäisesti kehua. Teemaan sopivaa iloista pimputusta on äänimaailmakin täynnä. Nämä eivät kuitenkaan onnistu nostamaan F1 Race Starsia siitä suosta, johon se on pahemman kerran mulahtanut.

Mukiinmenevästä grafiikasta ja menettelevästä äänimaailmasta huolimatta kokonaisuudesta on hankala löytää mitään positiivista. Oikeastaan ainoa mieleen tuleva asia on nelinpelin mahdollisuus samalla konsolilla. Eri asia onkin sitten se, saako huijattua tarpeeksi kavereita pelaamaan. Kaiken kaikkiaan F1 Race Stars on pettymys. Peli on kuin huonosti apinoitu versio paremmasta tekeleestä. Mario Kartin tasolle ei ole mitään asiaa.

Tämä on mainos:
F1 Race Stars
F1 Race Stars
F1 Race Stars
F1 Race Stars
F1 Race Stars
F1 Race Stars
F1 Race Stars
F1 Race Stars
F1 Race Stars
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
+
Nelinpelimahdollisuus ja teemaan sopivat grafiikat auttavat hieman
-
Kaikki muu on vedetty metsään
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
F1 Race StarsScore

F1 Race Stars

ARVIO. Kirjoittaja Joni Eriksson

Codemasters on pahemman kerran langennut väärälle reitille. F1 Race Stars ei tarjoa mitään, mitä ei olisi jo tehty paremmin.Ladataan seuraavaa sisältöä