Ready 2 Rumble Boxing -sarja on selvästi ollut Facebreakerin inspiraationa, joka jää kauas esikuviensa pelattavuudesta ja ylilyödystä huumorintajusta. Tyylitajuton Facebreaker on vastenmielistä sähläämistä, jossa hyvä hahmonluontieditori jää huonon pelattavuuden jalkoihin.
Facebreakerin taistelusysteemi on kamala. On ihmeellistä, että kaikki Fight Nightissa saavutettu ja opittu nyrkkeilymekaniikan taito on pystytty kauttaaltaan unohtamaan Facebreakerissä. Hahmoilla on ylä- ja alalyönnit, erikoishyökkäys sekä heittoliike. Yhdistelemällä lyöntejä torjuntanappiin hahmot väistelevät ja tekevät vastaiskuja. Omien hyökkäys- tai puolustusliikkeiden ajoittaminen on erittäin vaikeaa, sillä vastustajien epäselvästi ja tönkösti animoituja hyökkäysliikkeitä on tuskaista ennakoida tai erottaa toisistaan.
Pelin lohduton vaikeusaste on helpoimmalla asetuksella uskomattoman vaikea. Siitä kertoo paljon se, että helpoimman tason ensimmäisellä pelikerralla ensimmäinen vastustaja teki täystyrmäyksen 27 sekunnissa. Seuraavat vaikeustasot ovat vain pieniä vivahde-eroja "helposta". Kilpailuita ja saavutettavaa pelissä on niin vähän, että pelintekijät ovat alentuvasti ja nöyrästi tehneet huonoimman mahdollisen ratkaisun, ja ovat haasteen kautta keinotekoisesti pitkittäneet peliä.
Pelaaminen on ylitsepääsemättömän raivostuttavaa ja pian tajuaa, ettei taktisuudesta tai nyrkkeilystrategiasta ole hyötyä. Pelimekaniikka on niin typerää, että pelaaminen on suurimmaksi osaksi pelkää kahden napin mahdollisimman nopeaa vuoroittaista hakkaamista. Pelaaminen muistuttaa enemmän Track & Fieldiä -yleisurheilupelejä kuin nyrkkeilypeliä. Luotettavin keino voittamiseen on pelin takominen sormet tunnottomina, eikä hahmoaan tarvitse edes liikuttaa. Nettipelissä ja samalla koneella pelatussa kaksinpelissä taistelu oli hieman mielekkäämpää.
Pelin ulkoasu on pelattavuuden tavoin luvattoman huonoa. Stereotyyppiset nyrkkeilijät näyttävät rumilta ja yksityiskohtia on vain vähän. Kasvojenmurskaushidastuksiin ei ole saatu oletettavaa näyttävyyttä. Ääninäyttelijät työstävät amatöörimäistä ja tylsää dialogia, jolla ei saada liitettyä tunnetta tai uhkaavuutta taistelijoihin.
Facebreaker on ensimmäinen EA:n uuden Freestyle-brändin peli ja toivoa sopii, että tuotemerkin tulevat pelit onnistuvat huomattavasti paremmin rennon pelattavuuden tavoittelussa. Nyt rima on asetettu luokattoman alas. Sisällötön Facebreaker on sen asteen ääliömäinen julkaisu, että jopa ö-luokan julkisuudenhenkilö Kim Kardashianin esiintyminen pelattavana hahmona tuntuu loogiselta ratkaisulta.