Suomi
Gamereactor
arviot
Fall Guys

Fall Guys: Ultimate Knockout

Söpöjen papujen massakohellusta

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Niin sanotut Battle Royale -pelit ovat vallanneet moninpelaajien sohvat ja tuolit, mutta lajityyppiin on jo niin paljon tunkua, että pelit muistuttavat pahasti toisiaan. Devolver Digitalin julkaisema ja Mediatonicin kehittämä Fall Guys onnistuu kuitenkin erottumaan massasta tavalla, joka on saanut varmasti muut kehittäjät ihmettelemään, että "miksen minä keksinyt tätä aiemmin".

Fall Guysin idea on yksinkertainen ja selkeä ensimmäisen pelikerran jälkeen. Kuusikymmentä "papuhahmoa" taistelee ja koheltaa vahvasti fysiikkapohjaisessa pelissä kentästä toiseen, kunnes vain yksi saa kaikkien himoitseman kruunun hyppysiinsä. Nopeasti ohi olevissa kentissä on niin puhdasta tasoloikkaa, taktisempaa vääntöä, pientä pähkäilyä kuin joukkuepeliäkin. Jokaisen erän päätteeksi heikoimmin pärjänneet tippuvat, ja muut jatkavat kohti finaalia. Viimeisen kentän voittanut papuhemmo saa palkkioksi kruunun, jolla voi ostaa harvinaisempia kosmeettisia härpäkkeitä oman pelihahmonsa ehostamiseen. Kaikki palkinnot ovat täysin kosmeettisia, joten kilpailuetua kaaokseen ei saa kuin pärjäämällä paremmin ja olemalla seuraavalla kerralla onnekkaampi.

Fall GuysFall GuysFall GuysFall Guys
Tämä on mainos:

Kirjoitushetkellä tarjolla on 25 minipeliä, ja tarkoituksena on mitä ilmeisimmin sekä poistaa huonompia ja lisätä uusia tilalle pelin kehittyessä vielä julkaisun jälkeen. Osa minipeleistä on kiinni puhtaasti omasta itsestä, toiset pitkälti tuurista ja tiimikavereista. Jälkimmäisiin nojaavissa peleissä ärsytyskäyrä saattaa muuten leppoisassa pelissä käydä hitusen korkealla, kun omaan porukkaan arvotut törttöilevät miten sattuu, eikä koko joukkuetta voi kantaa yksin maaliin. Turnajaiset aloitetaan yleensä lyhyehkön kentän päästä päähän juostavalla radalla, jossa matkan varrella väistellään tuulimyllyjä, heittäydytään ovia päin, juostaan edestakaisin pyörivillä alustoilla ja niin edelleen.

Kun porukka vähenee ja pidot paranee, siirrytään joukkuetehtäviin kuten eräänlaiseen jalkapalloon tai häntien varastamiseen vastapuolen joukkueilta. Kohellusta riittää minipelistä riippumatta, eikä pärjääminen ole läheskään aina itsestä kiinni. Uuteen koitokseen pääsee onneksi nopeasti, sillä kentät latautuvat nopeasti ja pelaajia riittää ainakin tällä hetkellä valtavasti. Odottamattoman suuren pelaajaryntäyksen aiheuttamat palvelinongelmat näyttävät olevan nyt historiaa, eikä muutaman viime päivän aikana peli kaatunut tai yhteydet katkenneet enää kertaakaan. Kavereiden kanssa homma on luonnollisesti vielä piirun verran hilpeämpää, paitsi jos joku onneton on karsiutunut heti alkumetreillä. Hänen kohtalonaan on seurata muiden toikkarointia pehmonuijien ja limaesteiden läpi varsin pitkään, mikäli ei halua poistua ryhmästä.

Fall GuysFall GuysFall GuysFall Guys

Fall Guys on pirteä, hilpeä ja sopivan kilpailullinen suurten joukkojen moninpeli heille, jotka eivät ota itsestään johtumattomia tappioita liian vakavasti. Jokainen löytää minipeleistä omat suosikkinsa ja inhokkinsa, joita Mediatonic toivon mukaan "kauden" edetessä ehostaa entisestään. Pientä noottia peli ansaitsee maksullisuudesta huolimatta lisätystä mikromaksukaupasta. Maksutapana käytettyjä kolikoita saa toki ansaittua pelkästään pelaamallakin. Pirtsakka musiikki jää myös soimaan välittömästi päähän, mikä on henkilöstä riippuen hyvä tai kamala asia.

Tämä on mainos:
Fall GuysFall GuysFall GuysFall Guys
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Helposti ymmärrettävä ja pelattava, nopeat latausajat, pirteä ja huumorintajuinen
-
Julkaisun yhteysongelmat, mikromaksut, osa minipeleistä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä