Suomi
Gamereactor
arviot
Fallout: New Vegas

Fallout: New Vegas - Dead Money

Fallout: New Vegasin ensimmäinen lisäosa on ilmestynyt Xbox 360:lle. Eerik kolusi paketin läpi ja totesi, ettei rikos kannata.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Teoriassa - ja trailereissa - New Vegasin esikois-DLC kuulostaa loistavalta: Tehtäväsi on murtautua tarunhohtoisen Sierra Madren kasinon pankkiholviin ja rosvota se tyhjäksi. Osana vähintäänkin erikoista konnajoukkoa, johon kuuluvat mykkä kaljupäinen tyttö, jakomielitautinen muskelimutantti ja ghouliksi muuttunut entinen kultakurkku, pelaajan yhteistyökyky joutuu koetukselle: Mikäli tiimistä yksi kuolee, muiden kaulapantaräjähteet aktivoituvat muutamassa kymmenessä sekunnissa. Siispä, yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta!

Selvennettäköön aluksi se, että haastavat pelit ovat kyllä meikäläisen makuun, kunhan vaikeustaso rakentuu järkeenkäyvistä elementeistä. Pakolliset kävelyretket myrkkykaasupilvessä, lukuisat heikosti maastosta erottuvat ansat tai tekoälykaverin saattamiseen perustuvat tehtävät eivät ole sellaisia. Ja arvatkaapa, minkä pelin DLC tarjoilee kaikkea tätä. Enkä muistanut edes mainita sensoreita, jotka räjäyttävät kaulapannan sekunneissa, ellei niitä ehdi sitä ennen löytää ja tuhota. Ihanaa! Jouduin lataamaan tallennuksesta pelkän kuusituntisen Dead Moneyn aikana varmaan useammin kuin emopelissä, kunnes lopulta vaihdoin lähitaistelutaitoiseen kakkoshahmooni. Sierra Madreen siirryttäessä koko ase- ja tavaravarasto nimittäin tyhjenee viimeistä Stimpakia myöten.

Dead Moneyn parasta osa-aluetta ovat sen - Fallout-maailmalle tavanomaiset - höyrypäiset hahmot, kuten ehkä alkupuolen esittelystä saattoi huomata. Rötösherrat ovat varsinaisia persoonia koko joukko, mutta tukalasta tilanteesta pelastettava naikkonen oli ehdoton suosikkini. Ehkä puhekyvyttömyydellä nettosi sympatiapisteitä, tai sitten kalju oli muotia tänä talvena. Joka tapauksessa DM:n dialogi oli mielenkiintoista, ja sama päti myös muutamille hyvä-paha-valinnoille, joita tarinan edetessä saattoi tehdä. Lisäpaketin pelaa mielellään uudelleen vain nähdäkseen, mitä tapahtuisi, jos tekisi päinvastaiset valinnat. Tai siis pelaisi, mikäli 90 prosenttia Dead Moneysta ei olisi pujottelemista ansalankojen väleissä kaulapannan ollessa räjähtämäisillään.

"Loppuhuipennus" on varsinainen antikliimaksi ja siten ehkä jollain tavalla osuva päätös odotukset alittaneelle seikkailulle. Mahdollisuutta palata takaisin Sierra Madreen ei ole, eikä sitä välttämättä jää edes toivomaan. Dead Money on konseptiltaan varsin mielenkiintoinen lisäsisältöpaketti, josta löytää mukavasti dialogia ja tarinantyngän, joka on raapustettu varsin tasokkaasti kasaan. Tarinan puolesta Dead Moneyn pelaisi mielellään, mutta harmi kyllä, se aarre on päätetty suojata yksitoikkoisuuden ja huonojen pelisuunnitteluratkaisujen muurilla.

Tämä on mainos:
Fallout: New Vegas
Fallout: New Vegas
Fallout: New Vegas
Fallout: New Vegas
Tämä on mainos:
Fallout: New Vegas
Fallout: New Vegas
Fallout: New Vegas
Fallout: New Vegas
Fallout: New Vegas
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Idea
-
Toteutus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • PlaystationFreak
    Tajusin juuri etten ole tehnyt arviota tästä pelistä, ja mikä ettei, joten tässä nyt. Fallout: New Vegas (PS3/PC) Peli alkaa hitusen... 7/10
  • iPot
    Kuivan erämaan tuuli hioo kasvojasi hiekkapaperin lailla. Menneen maailman countrymusiikki soi korvissasi. Sormi liipaisimella kuljet kohti... 9/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Fallout: New Vegas - Dead MoneyScore

Fallout: New Vegas - Dead Money

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Fallout: New Vegasin ensimmäinen lisäosa on ilmestynyt Xbox 360:lle. Eerik kolusi paketin läpi ja totesi, ettei rikos kannata.Ladataan seuraavaa sisältöä