Suomi
Gamereactor
arviot
Family Ski & Snowboard

Family Ski & Snowboard

Family Ski & Snowboard on Wiille viime vuonna julkaistun Family Ski -pelin jatko-osa. Nimensä mukaisesti se lisää lumilla liikkumiseen myös lumilautailuvaihtoehdon. Tällä kertaa laskettavana on yhden sijasta kaksi vuorenrinnettä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Pelin rakennetta on hienosäädetty. Ensimmäisessä Family Skissä pelaajan piti löytää erilaisia tehtäviä vuoren rinteiltä vaihtelevista paikoista. Tällä kertaa kaikki tehtävänantajat pysyvät paikoillaan, ja tietyn tyyppiset tehtävät voi suorittaa vaikka peräkkäin. Tämä toisaalta nopeuttaa pelaamista, mutta löytämisen ilo jää vähäisemmäksi.

HQ

Tehtävät vaihtelevat syöksylaskukilpailusta kumparelaskun kautta tavaroiden noutamiseen tai ihmisten löytämiseen. Valikoima on siis hyvin pitkälti samanlainen kuin edellisessä osassa. Suoraviivaisemman tehtäväosion lisäksi vuoren rinteille on piilotettu erilaisia piilotehtäviä kuten omituisten laskijoiden bongaamista tai jyrkänteiltä hyppimistä. Pelin lokikirja pitää kirjaa pelaajan tekemistä tehtävistä, mutta tekemättömiä lisätehtäviä ei näytetä.

Uudistetun laskettelukeskuksen lisäksi tällä kertaa pääsee myös pöllyttämään puuteria takamaastossa. Merkkaamattomilla rinteilläkin on tehtäviä, jotka noudattavat suunnilleen samaa kaavaa kuin keskuksenkin aktiviteetit.

Graafisesti Family Ski & Snowboard on lähes identtinen edeltäjänsä kanssa. Japanilaistyyliset söpöt hahmot lipuvat pitkin "ihan kiva" -kategoriaan sijoittuvia rinteitä. Äänipuolella mukava lisäys on musiikkisoitin. Sisältönä oleva hissitekno ei kuitenkaan miellytä, ja omien biisien kuuntelumahdollisuutta jäi kaipaamaan.

Family Ski & Snowboardia voi pelata myös Wii-tasapainolaudan avulla. Tällöin laskijan kääntely siirtyy ohjainten kallistelusta vartalon kallisteluun, mutta muuten ohjaus pysyy täysin samana. Tasapainolaudan käyttö jää valitettavan vähäiseksi, ja rinteitä tykittää mieluiten tavallisella Wii-ohjainyhdistelmällä.

Tämä on mainos:

Ohjaus toimii yleisesti ottaen hyvin, mutta ajoittain temppujen tunnistamisessa on ongelmia. Turhan usein tehty temppu jää jonnekin liikemuistin uumeniin, ja laskija päättää tehdä ylimääräisen liikkeen murto-osasekuntia ennen laskeutumista. Uutena ominaisuutena peliin tullut putkilla ja bokseilla liukuminen ei sekään tunnu kovin luontevalta.

Family Ski & Snowboard vaikuttaa kovin puolivillaiselta jatko-osalta. Peli soveltuu hyvin rauhalliseen ajantappopelailuun, mutta haasteet on suoritettu viikonlopussa. Rinteiltä löytyy paljon tutkittavaa, mutta palkintona olevat uudet asut eivät ole kovin kummoinen porkkana.

Lumilautailu ei tuo peliin juuri mitään uutta, joten jos alkuperäinen peli löytyy jo hyllystä, kannattaa ostopäätöstä harkita tarkkaan.

Family Ski & Snowboard
Tämä on mainos:
Family Ski & Snowboard
Family Ski & Snowboard
Family Ski & Snowboard
Family Ski & Snowboard
Family Ski & Snowboard
Family Ski & Snowboard
Family Ski & Snowboard
Family Ski & Snowboard
Family Ski & Snowboard
Family Ski & Snowboard
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Laskemisen rauhallisuus, kaksi vuorta, musiikkisoitin
-
Ajoittaiset ohjausmurheet, lumilauta ei tuo peliin juurikaan uutta, hissitekno musasoittimessa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Family Ski & SnowboardScore

Family Ski & Snowboard

ARVIO. Kirjoittaja Jyri Paavilainen

Family Ski & Snowboard on Wiille viime vuonna julkaistun Family Ski -pelin jatko-osa. Nimensä mukaisesti se lisää lumilla liikkumiseen myös lumilautailuvaihtoehdon. Tällä kertaa laskettavana on yhden sijasta kaksi vuorenrinnettä.Ladataan seuraavaa sisältöä