Suomi
Gamereactor
arviot
Farming Simulator 17

Farming Simulator 17

Virtuaali-maajussina touhuaminen on yllättävän hauskaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kaupan hyllyllä Farming Simulator -pelit ovat aina aiheuttaneet itselleni hilpeyttä ja pientä kuriositeettia siitä, että mistä oikein on kyse. Yllätyksenä ei tule, että peli vie pelaajan farminhoitopuuhiin mutta se, kuinka mielenkiintoisen aiheesta voi saada yllätti erittäin positiivisesti.

Varsin sankarimaisen traktorihekuma-alkuintron saattelemana, peli pistää pelaajan suoraan hommiin. Potentiaalia uhkuva maatila pitäisi saada loistoonsa ja sehän onnistuu tehden kaikkea asiaan kuuluvaa työtä, kuten esimerkiksi viljan kasvattamista, possujen ruokkimista ja lehmien lypsämistä. Kun työnsä tekee hyvin ja naapurin farmareitakin käy avittamassa, niin rahaa alkaa virtaamaan kassaan. Tällä sitten ehostetaan maatila loistoonsa, aina vain hienompia ja tehokkaampia työkaluja ostellen.

Farming Simulator 17Farming Simulator 17

Jos pelisarja ei ole entuudestaan tuttu, voi Farming Simulator 17 aiheuttaa alkuun kysymyksiä. Tutoriaalit tulevatkin tässä hätiin mutta valitettavasti nekin ovat vähän epäselvät ja puutteelliset. Tehtävänannon ollessa kirjoitettuna liian pienellä fontilla ja infojen hävitessä toiminnan alettua, jouduin muutamaan otteeseen ymmälle siitä, minne ne possut pitikään käydä heittämässä tai kuinka heinäpaalista saadaan pehmeä nukkuma-alusta. Pienen ihmettelyn ja selvittelyn tuloksena homma kuitenkin lähtee luistamaan ja sisäinen maajussini on valmis ottamaan maaseudun tarjoamat haasteet vastaan.

Tämä on mainos:

Peli taipuu varsin yksityiskohtaiseen säätelyyn erilaisten maatilan töiden parissa. Traktoreita, joita on hurjan paljon erilaisia, hallitaan ajamisen lisäksi ihan siihen kiinnitettävän työkalun korkeuden säätämisen asteella. Oikeaoppiset lannoitteet saavat aikaiseksi paremman sadon ja puhtaana ja möyhittynä pidetty nukkuma-alusta pitää possutkin iloisempana. Jos sisäinen viherpeukalo kasvaa vahvana, on pelissä vaikeustasoja valittavana kolmesta eri vaihtoehdosta, jolloin jokainen pelaaja pääsee kukoistamaan ihan omassa tahdissaan. Kuitenkin touhuamisen määrää on yllättävän paljon ja asioiden vaikuttaessa toisiinsa, pelistä kehkeytyy varsin monipuolinen strategiapeli, jota on mielenkiintoista seurata varsinkin kun pelaaja päästetään käsiksi lähes kaikkeen pienimmistä tehtävistä lähtien. Mukaan hauskanpitoon voi vielä kutsua konsolilla maksimissaan kuusi kaveria rengiksi netin välityksellä, joka tekee kokemuksesta entistä persoonallisemman.

Graafisesti Farming Simulator 17 on kohtuullisen yksityiskohtainen ja ennen kaikkea selkeä ilmeeltään. Tämä ehkä osittain johtaa siihen, että hauskasta sisällöstään huolimatta ulkonäkö on vähän kylmän opetusmainen ja persoonaton. Peliä kuitenkin katsoo mielellään ja hieman jäykkää tunnelmaa murentaa pelin toimiva fysiikkamoottori, joka saa pelin bugittamaan hauskasti esimerkiksi yrittäessä nostaa liian korkeaa heinäpaalinkerääjää pystyyn ladossa, jolloin koko paalikone heittää häränpyllyä pitkin ladon seiniä.

Farming Simulator 17 on hauska ja viihdyttävä tapa oppia maatilan toimintaa. Vaikka aihe ei kaikkia lämmittäisikään, kannattaa pelille antaa mahdollisuus, sillä rennolla ja sympaattisella tunnelmalla sekä monipuolisella sisällöllä on yllättävää vetovoimaa. Peli antaa rauhallisen ja rentouttavan vaihtoehdon hektisten nykypelien seassa. Aivan kuin olisi oikeasti keskellä maalaisidylliä mutta ilman ärsyttäviä pörriäisiä tai lannan lemua.

HQ
Tämä on mainos:
HQ
HQ
Farming Simulator 17Farming Simulator 17
Farming Simulator 17
Farming Simulator 17
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hauska & autenttinen tunnelma, monipuolinen ja yksityiskohtainen sisältö, puuhasteltavaa riittää
-
Vähän puutteelliset ja epäselvät tutoriaalit, jossain määrin kylmän realistinen grafiikka
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Farming Simulator 17 ja sen...junat

Farming Simulator 17 ja sen...junat

UUTINEN. Kirjoittaja Matti Isotalo

Giants Software julkaisi vastaleikatun ruohontuoksuisen ja rentouttavan trailerin tulevan Farming Simulator 17:n junista. Kiskoilla voi ajaa itse isojen viljamäärien...

Farming Simulator 17 päivättiin

Farming Simulator 17 päivättiin

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Focus Home Interactiven Farming Simulator 17 julkaistaan PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle 25. lokakuuta. Pelistä on myös esillä demo Kölnin Gamescomissa 17.-21. elokuuta....Ladataan seuraavaa sisältöä