Suomi
Gamereactor
arviot
Farming Simulator 22

Farming Simulator 22

Giants Softwaren simulaattorisarja jatkuu parantaen ja laajentaen jo valmiiksi monipuolista pohjaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vaikka ei olisikaan koskaan pelannut Farming Simulatoria, on silti varmaankin tietoinen siitä, miten iso sarjasta on ajan saatossa kasvanut. Giants Softwaren pelisarja on saavuttanut suuren määrän faneja, mitä ei voine pitää tyypillisenä simulaattoripelien lajityypille. Menestykselle on kuitenkin syynsä. Pelit ovat hyvin tehtyjä, ja paljon aikaa ja vaivaa on kiinnitetty maanviljelyn yksityiskohtiin.

Farming Simulator 22 parantaa jo entuudestaan hyvää pohjaa.

HQ

Heti aluksi on syytä painottaa, että ilman jonkinlaisia ennakkotietoja maanviljelyksestä on Farming Simulator 22 -pelin aloittaminen melkoisen hankala tehtävä. Haastavia eivät ole ne varsinaiset pelimekaniikat, vaan yksinkertaisesti sen tiedostaminen, mitä oikeastaan pitäisi tehdä. Mukana on jonkinlainen alkeellinen opastusosio perustoiminnoista ja maatilan koneiden käyttämisestä, mutta sen jälkeen pelaaja vain lasketaan vapaaksi maailmaan. Ilman syvällisiä ennakkotietoja maatalouden toiminnasta ja hoitamisesta pelin aloittaminen vastaa suurin piirtein samaa kuin kävelisi satunnaiselle maatilalle ryhtyen välittömästi tekemään kaikkea kuin vanha tekijä ikään. Alle viidessä minuutissa tulee jo tenkkapoo.

Tämä on mainos:

Mikäli tämän aloituskynnyksen yli pääsee - tai on jo valmiiksi hankkinut tarvittavat pohjatiedot - Giants Software on jälleen kerran luonut simulaatiokokemuksen, jonka monipuolinen kokonaisuus pitää pelaajan kiireisenä pitkään. Erilaisia koneita ja ajokkeja riittää, ja erilaista analytiikkaa on riittämiin. Toisin sanoen pelissä on sen tason syvyyttä, että se totisesti yllättää uudet tulokkaat.

Itse asiassa tarjolla on uusille tulokkaille liikaakin tietoa, sillä Giants Software on antanut pelaajille mahdollisuuden seurata suurin piirtein kaikkea mahdollista, mitä vain mieleen juolahtaa. Kuinka paljon olikaan vehnäsato? Mikä viljelykasvi kannattaa istuttaa elokuussa? Kuinka paljon tekoälytyöntekijöille maksetaan palkkaa? Tilastoja ja taulukoita riittää, ja niiden avulla asioiden hoitaminen on paitsi helpompaa, myös mahdollisimman tehokasta.

Farming Simulator 22Farming Simulator 22Farming Simulator 22

Tilastojen se varsinainen pelattavuus on niin ikään loistavaa. Kyse on simulaattorista, joka siis tavoittelee realismia. Kaikki onkin suunniteltu yksityiskohdat huomioiden, ja se näkyy. Vaikka ei maanviljelyksestä paljoa tietäisikään, oman maa-alueen hoitaminen on aidosti rentouttavaa, ja tunnit saattavat kulua kuin huomaamattaan.

Tämä on mainos:

Vaikka talon tavoille oppiminen onkin työlästä, se varsinainen Farming Simulator 22:n pelaaminen on hyvin yksinkertaista heti alusta alkaen. Erilaiset toiminnot ovat aina helposti ymmärrettäviä ja nopeasti opittavissa. Kiitos tästä kuuluu hyödylliselle ja monipuoliselle HUD-näkymälle, joka näyttää tarkat ohjaustoiminnot eri asioille.

Farming Simulator 22Farming Simulator 22
Farming Simulator 22Farming Simulator 22

Koska Farming Simulator 22 on se uusin osa pitkäikäiseen sarjaan, on mukana myös vanhalle pohjalle tehtyjä laajennuksia ja parannuksia. Tätä on tehty juuri niihin osa-alueisiin kuin voisi olettaakin (ulkoasu ja suorituskyky), mutta niiden lisäksi mukana on kokonaan uusiakin ominaisuuksia.

Pelaajat voivat nyt muun muassa kuokkia maata ja poimia kiviä viljan kasvamisen maksimoimiseksi, erilaisten eläinten lukumäärää on kasvatettu, ja mukana ovat nyt myös mehiläiset. Mukana on myös sen oman hahmon luomisen mahdollisuus, mikä on aina mukava juttu. Uudet lisenssisopimukset ovat tuoneet mukanaan uudenlaisia koneita, uusia viljelykasveja on lisätty (kuten viinirypäleet ja oliivit) ja mukana on peräti kolme erilaista maa-aluetta, johon oman maatilan voi pystyyn laittaa. Nämä ovat Elmcreek, Erlengrat ja Haut-Beyleron. Se isoin uusi ominaisuus on kuitenkin vuodenaikojen vaihtelu.

Farming Simulator 22 pakottaa ottamaan huomioon paitsi perinteiset maatalouden haasteet, myös vuodenaikojen vaihtelut. Talvinen lumisade ei tee viljelyskasveille hyvää, ja vetisempi kevätkausi on sekin huomioitava. Vaihteleva sää lisää mukaan tietysti aivan omat haasteensa, ja näin luodaan sitä realismia, johon tietenkin kaikessa pyritään. Onkin erikoista, miksei vuodenaikojen vaihtelua ollut mukana heti alusta asti.

HQ

Giants Softwaren tekemät uudistukset ja päivitykset takaavat sen, että Farming Simulator 22 on jälleen kerran yksi niistä parhaista simulaattoreista, mitä markkinoilla on saatavilla. Peli ei tokikaan sovi kaikille, mutta mikäli aihe kiinnostaa edes vähän, on luvassa jotain mahtavaa. Jos siis pääsee ensin sen aloituskynnyksen yli kunnialla.

Farming Simulator 22
Farming Simulator 22Farming Simulator 22
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Paljon tekemistä ja erilaista opittavaa, pelaaminen tuntuu hyvältä, uusia lisäyksiä jo valmiiksi hyvään kokonaisuuteen
-
Aloituskynnys on huiman korkea, opastusosio ei juuri auta talon tavoille oppimisessa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä