LIVE
HQ
logo hd live | Kunitsu-Gami: Path of the Goddess
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   arviot
   Fast RMX

   Fast RMX

   Härskisti F-Zeroa kopioiva ajopeli tarjoaa vauhtia muutamaksi illaksi.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ

   Nintendo Switchin julkaisupelien kavalkadi ei ollut erityisen kattava korkeaman profiilin nimikkeiden puolesta, mutta onneksi puutetta paikkasivat lukuisat pienet latauspelit. Eräs näistä on saksalaisen Shin'en Multimedian vauhdikas ajopeli Fast RMX. Härskisti F-Zeroa kopioiva kaahailu tarjoaa kohtuuhintaan viihdettä muutamaksi illaksi, eikä se ilmeisesti yritäkään olla mitään muuta.

   Fast RMX menee suoraan asiaan. Alkuruudussa painetaan aloitusnappia, valitaan kisa ja ryhdytään ajamaan lujaa. Mitään tarinaa ei siis ole, eikä futurististen kilpa-ajojen perimmäisiä motiiveja millään tavalla avata. Palkinnonjakoa lukuun ottamatta pelissä ei ole edes välivideoita. Jopa autojen ja kilpailujen nimet ovat hämmentävän mielikuvituksettomia. Kaikki tämä kielii siitä, että Fast RMX on ehkä enemmänkin testi Switchin suorituskyvylle kuin täyspainoinen ajopeli. Tämä filosofia huomioidaan onneksi myös hinnassa: lataus maksaa vain parikymmentä euroa.

   Perinteiset kisat käydään Championshipissä, joka on jaettu kolmeen vaikeustasoon. Haastevalikon alla on kymmenkunta erillistä kilpailua, joista jokainen koostuu kolmesta radasta. Näin ollen erilaisia ratoja on yhteensä satakunta. Yhden kokonaisen kolmen radan kisan ajamisessa kestää viidestä kymmeneen minuuttia. Perinteisissä skaboissa avattuja kenttiä voi pelata uudestaan Hero modessa, jossa on sijoituttava ensimmäiseksi. Niin ikään kolarointi johtaa koko suorituksen palauttamiseen lähtöruutuun. Avattavia autoja on 15 kappaletta, ja niiden käytettävyydessä on joitakin pieniä eroja ulkonäön lisäksi. Koko pelin pystyy silti paahtamaan läpi käyttämällä yksinomaan heti alussa annettavaa kärryä.

   Verkkomatsitkin rullaavat. Kisat pyörivät nopealla tahdilla, ja väliajalla seuraavasta kentästä äänestetään. Meininki on täsmälleen samanlaista kuin yksin pelatessa, mutta nyt skabaillaan muita ihmisiä vastaan. Mainittavaa verkkoviivettä ei esiintynyt. Toisaalta nopeatempoisuuden ja kisojen lyhyyden vuoksi omasta sijoituksestaan ei viitsi muutenkaan stressata. Mitään avattavia saavutuksia tai tulostauluja ei ole.

   Tämä on mainos:
   Fast RMXFast RMX

   Varsinainen ajaminen on hyvin helppoa. Tatilla käännetään rattia, yhdellä napilla kaasutetaan, toisella jarrutetaan ja kolmannella annetaan ylimääräistä boostia. Toimintanappien paikkoja voi vapaasti vaihtaa alkuvalikossa, mikä on erittäin suositeltavaa. Oletusnapit ovat sen verran kummallisissa paikoissa, ettei ole syytä opettaa itseään niiden käyttöön lainkaan. Fast RMX:n oma juttu on "phase" eli Ikarugasta tuttu värin vaihtaminen. Radoissa on vuorotellen keltaisia ja sinisiä alueita, joihin tulee ajaa asettaen oma auto saman väriseksi. Siniseen sinisenä ajaminen antaa huiman lisävauhdin, kun taas väärällä värikoodilla matkanteko hidastuu mateluksi. Näin ollen avain voittoon on kahden erilaisen värivaiheen onnistuneessa vuorottelussa kentän mukaan. Fast RMX ei juurikaan neuvo pelaajaa, mutta sellainen ei ole tarpeellista. Homman nimestä pääsee jyvälle alle minuutissa, minkä jälkeen meno säilyy täsmälleen samana kaiken aikaa.

   Jostain kummallisesta syystä peliä ei voi pelata lainkaan kiinnittämällä Switchin joy-conit tablettiruudun sivuille. Vielä kummallisempaa on, että Fast RMX:ää käynnistettäessä tämäkin vaihtoehto tarjotaan kuvallisesti. Onnistunut pieni lisä on HD Rumblen käyttö. Epätasaisella pinnalla ajaminen tuntuu kämmenissä juuri siltä kuin oikealla autolla soralla kurvaillessa.

   Teknisesti Fast RMX on jossain entisen ja nykyisen konsolipolven välimaastossa. Ajoittain huomaa hienoja tehosteita tuulen suhistessa ja sateen piiskatessa tuulilasia. Tällaiset hetket ovat kuitenkin harvassa. Peli on optimoitu vauhtiin, ja siinä kyllä onnistutaan. Hintana yksityiskohtia ei ole liiaksi, ja törmäyksistä puuttuu potku. Äänimaailma onnistuu paremmin. Kurvailu kuulostaa enemmänkin lentokoneen nousukiidolta kuin ralliajolta, mutta se ei menoa haittaa. Kuuluttajan ääni on ilmeisesti varastettu sellaisenaan Nintendo Gamecuben F-Zerosta, tai ainakin siltä se kovasti kuulostaa.

   Tämä on mainos:

   Fast RMX on muutaman illan viihteeksi soveltuva ajopeli. Se tarjoilee kaiken tarvittavan, mutta ei yhtään enempää. Tämä on huomioitu paitsi pelin hinnassa myös siten, että kyseessä on digitaalisena ladattava peli. Tästä syystä arvosanassa on yksi lisäpiste.

   Fast RMXFast RMX
   HQ
   HQ
   HQ
   HQ
   07 Gamereactor Suomi
   7 / 10
   +
   Nappien paikat saa valita vapaasti, vauhdikas, edullinen hinta, helppo oppia
   -
   Yksinkertainen, ei tarinaa
   overall score
   is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

   Aiheeseen liittyviä tekstejä

   Fast RMXScore

   Fast RMX

   ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

   Härskisti F-Zeroa kopioiva ajopeli tarjoaa vauhtia muutamaksi illaksi.   Ladataan seuraavaa sisältöä