Suomi
Gamereactor
ennakot
FIFA 21

FIFA 21 (PS5 ja Xbox Series X)

Mitä uutta tarjoavat uuden sukupolven versiot Playstation 5:llä ja Xbox Series X:llä?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Gamereactorissa on jo arvioitu FIFA 21 -pelin päättyvän konsolisukupolven versio. Peli olisi voinut olla parempikin. FIFA 21 julkaistaan 4. joulukuuta Playstation 5:lle ja Xbox Series X:lle (ja S:lle) hintaan 79,99 euroa. Jos pelin on jo hankkinut edelliselle laitepolvelle, se päivittyy ilmaiseksi uudelle konsolille.

Onko kyseessä erilainen FIFA 21? Jossain määrin kyllä. Gamereactor pääsi ottamaan osaa EA Sportsin järjestämään ennakkotilaisuuteen. Pelattavuus ja pelimuodot ovat toki pitkälti ennallaan, mutta graafinen asu on kokenut kasvojenkohotuksen.

FIFA 21FIFA 21
Tämä on mainos:

Uuden sukupolven FIFA 21:ssa on aiempaa paremmin ja yksityiskohtaisemmin mallinnetut kuuluisat pelaajat. Erityistä huomiota on kiinnitetty hiuksiin ja partoihin. Jälki on selvästi parempaa kuin aiemmin. Pelaajien lihakset myös reagoivat dynaamisesti pelitapahtumiin, ja saman tekee vaatteiden kangasmateriaali. Jopa pallo muovautuu uusiksi potkun seurauksena menemättä enää pelaajan jalan sisään niin kuin ennen. Myös ruohoa, stadioneita ja yleisöä on paranneltu. Suurimman vaikutuksen tekee kuitenkin valaistus, joka tuo aiempaa paremman realismin koko peliin.

EA Sports onkin luonut joukon pelejä edeltäviä jaksoja, jotka tuovat parannellun grafiikan esiin. Tämä tehdään varsinkin kuuluisia pelaajia kuvattaessa. Joukkueiden bussit saapuvat paikalle, pelaajat ovat eri paikoissa ennen kentälle astumista, ja toki fanien reaktioita ennen tärkeitä matseja näkyy. Jos kyseinen maa moisen sallii, näkyy yleisössä myös savua ja muita ilotulitteita.

FIFA 21FIFA 21

FIFA 21 sisältää nyt myös kokoelman uusia tapoja reagoida tärkeisiin maaleihin. Mukana on erityisiä tuuletuksia, joihin ottavat osaa myös vaihtopenkki ja yleisö. EA Sports GameCam on puolestaan uusi kamerakulma, joka antaa aiempaa tasaisemmin aikaa niin kentälle, pelaajille kuin yleisöllekin.

Tämä on mainos:

Liikeanimaatiot ovat selvästi parempia kuin ennen. EA:n mukaan ennen uuden lisääminen tarkoitti jonkin vanhan ominaisuuden poistamista, mutta että nyt se ei ole enää tarpeellista. Tämä näkyy siinä, miten pelaajat reagoivat ollessaan ilman palloa ja pelaajan ohjausta. He saattavat vetää henkeä, korjata kenkiään, pyyhkiä hikeä ja niin edelleen.

FIFA 21FIFA 21

Fyysisiä kaksinkamppailuja on parannettu. Ja nyt tämä parannus koskee kaikkia kentällä olevia pelaajia. EA Sports onkin pystynyt lisäämään aiempaa enemmän ja parempia reaktioita pelaajille erilaisiin pelitilanteisiin. Näitä ovat muun muassa pallon pysäyttäminen rinnalla, puskulla, ja pallon haltuun ottaminen jalalla.

Toinen selvä parannus on pelin nopeus niin valikoissa kuin latausajoissakin. Valikosta pelaamiseen siirtyminen on käytännössä välitön, joskin EA Sports on päättänyt pitää Skill Gamesin ennallaan, joka siis yleensä tapahtuu juurikin lataustaukojen aikana. Erona on, että nämä hetket voi halutessaan ohittaa Playstation 5:llä ja Xbox Series X:llä.

Pelimuotojen suhteen ei ole mitään uutta kerrottavaa. Luvassa ovat ne täsmälleen samat kuin ennenkin. Voltassa ja Ultimate Teamissa mukana on sukupolvien välinen tallennus, joten edellisen sukupolven edistys kulkeutuu mukaan uuden sukupolven versioon.

FIFA 21FIFA 21FIFA 21

Playstation 5 -versiosta on mainittava tuki uudelle Dualsense-ohjaimelle. Toisin sanoen FIFA 21 hyödyntää sopeutuvia liipaisimia ja haptista värinää. Esimerkiksi oikealla jalalla tehty potku tuntuu värinänä ohjaimen oikealla puolella. Kun pelaaja väsyy, sitä raskaammalta juoksunappi (eli R2-liipaisin) tuntuu painaa.

Kaikki siis vaikuttaa hyvältä, mutta toistaiseksi ei ole mahdollista antaa lopullista tuomiota. Siihen varsinaiseen pelaamiseen päästään kunnolla käsiksi 4. joulukuuta.

FIFA 21FIFA 21

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä