Suomi
Gamereactor
ennakot
FIFA 23

FIFA 23 toimii kuin se kirsikka kakun päällä

Kokeilussa useampi ottelu EA Vancouverin pelissä, ja lisää pitäisi jo saada.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

FIFA 23 julkaistaan 30. syyskuuta 2022, ja kyseessä on se EA Sportsin viimeinen FIFA-peli. Tulossa on 30. peli kaikkiaan 29 vuoden aikana. Pääsin kokeilemaan EA Vancouverin peliä, ja tuntuma oli kuin ensimmäistä kertaa olisi pelannut. Asian ytimessä on nyt se, että jo varhaisessa versiossa pelaaminen tuntui oikein hyvältä. Edistysaskeleita on otettu selvästi ennen kaikkea pelattavuuden osalta verrattuna edelliseen peliin FIFA 22.

Olen aina pitänyt FIFAn tuntumaa liian jäykkänä, automaattisena ja ilmavana. Toisin on nyt, sillä FIFA 23 tuntuu selvästi maanläheisemmältä ja sujuvammalta ainakin niiden 1v1-otteluiden perusteella, joita pääsin moninpelissä kokeilemaan. HyperMotion 2 -teknologia kera animaatioiden ovat varmaankin osasyynä, mutta joka tapauksessa tunsin olevani aiempaa paljon paremmin ohjaksissa kentän tapahtumien kanssa.

FIFA 23

Maanläheisempi tuntuma on mitä ilmeisimmin saatu aikaan liikeanimaatioiden ja HyperMotion 2 -teknologian turvin. Ja kun tähän vielä yhdistyvät graafiset tuunaukset niin... mutta valitettavasti en voi toistaiseksi kertoa enempää. Pidin myös uudenlaisesta ohjauksesta ja peliin tehdyistä muutoksista. Aivan erityisesti mieleeni oli vapaapotku, jossa oli mukana niin ajoitus kuin tunnetila sykkivän ja kutistuvan ympyrän muodossa. Siitä sitten vain valitaan, koska on paras hetki potkuun.

Tämä on mainos:

Kokeilin joukkueita PSG, Atlético, Real Madrid ja muutamaa muutakin. Kaikki tuntuivat käyttäytyvän tunnistettavalla tavalla. Uusi tehokkaiden potkujen tapa on kerrassaan mahtava, ja lisäksi hyvän hetken voi nähdä uusista liikeanimaatioista.

Ennen matkaani Kanadaan pelasin muutaman matsin FIFA 22 -pelissä muistia virkistääkseni, ja se kannatti. Toki uuden vuosipainoksen syvällinen testaaminen vaatii runsaasti tunteja alle, mutta ainakin näkemäni ja kokemani perusteella tekijät ovat ottaneet opiksi palautteesta.

Pelaamani ennakkoversio oli Playstation 5:llä, ja tulossa on se ensimmäinen ristiin pelattava FIFA koskaan. Playstation 5:llä pääsee pelaamaan Xbox Series X:llä (ja S:llä), PC:llä ja Google Stadialla pelaavia vastaan. Playstation 4:llä ja Xbox Onella on tyytyminen ilman HyperMotion 2 -teknologiaa, ja monet muutkin uudet parannukset loistavat poissaolollaan.

Hyvältä siis vaikuttaa. Itse asiassa todella hyvältä.

Tämä on mainos:

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä