Suomi
Gamereactor
arviot
Fight Night Round 4

Fight Night Round 4

Pugilismipelien aatelistoon lukeutuva Fight Night Round 3 oli ilmestyessään nykykonsolien komeimpia pelejä. Suosittu pelisarja tiputtaa tylsyyden kanveesiin kertaiskulla uuden osan myötä, sillä Fight Night Round 4 iskee kuin miljoona alakoukkua.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

EA Canada -studion uuden Fight Night Round 4:n perusteet ovat tutut kolmannesta erästä. Lyönnin tyyppi määräytyy tatin liikeradan perusteella, ja esimerkiksi oikea alakoukku lyödään loogisesti heilauttamalla tattia alaoikealta ylös.  Suojausta ja lyöntien väistelyä varten pelaajan tarvitsee painaa vain nappia, ja liikuttaa tattia oikeaan suuntaan. Hetken totuttelun jälkeen ohjaus istuu kuin nyrkki vastustajan silmään, ja useiden lyöntien yhdistelmätkin irtoavat helposti. Kehäketut omaksuvat vähän uudistuneen ohjaustavan hetkessä, eikä tulokkaiden tarvitse sparrata kauaa, sillä ohjaimen tatteja käyttävän ohjauksen oppii nopeasti.

Pelimekaniikassa suojauksen ja väistelyn merkitystä on korostettu, ja oikea-aikainen blokkaus avaa vastustajan suojauksesta tilaa, johon taitava nyrkkeilijä heittää moukarimaisen vastaiskun. Vastaiskut ovat myös tehokkaampi tapa tehdä vastustasta selvää, vaikka kunnon osuma voi tiputtaa heikomman vastustajan kanveesiin lähes joka tilanteessa. Kun kasvot ovat lattiassa, pitää pelaajan keräillä luunsa omatoimisesti nousemalla pystyyn tatteja liikuttamalla. Ensimmäisestä tipahtamisesta pääsee ylös jopa liiankin helposti, mutta väsyneempi kaveri kaatuu todennäköisemmin uudestaan turvalleen.

Oikeita nyrkkeilijöitä pelistä löytyy aimo liuta, ja Muhammad Alin ja Mike Tysonin kohtaaminen on vihdoin mahdollista edes virtuaalisesti. Ilahduttavan pitkältä nimilistalta löytyy myös todennäköisesti nykyhetken tunnetuin suomalainen aktiivinyrkkeiljä "Idi" Amin Asikainen. Uratilassa oikeiden nyrkkeilijöiden lisäksi rankinglistoja täyttää joukku pelin luomia satunnaisnyrkkelijöitä, jotta pelaajalle jäisi tekemistä mestaruusvöiden napsimiseksi. Kehittynyt uratila onkin yksinpelin suola, ja oman nyrkkeilijän kehityksen seuraaminen on jopa koukuttavaa puuhaa. Otteluiden välissä ottelijaa kehitetään erilaisilla harjoitteilla, joiden välinen tasapaino saisi kuitenkin olla hieman parempi. Osassa harjoituksista maksimikehityksen saa aikaiseksi muutaman yrityksen jälkeen todella helposti, kun jotkut harjoitukset kehittävät lähinnä pelaajan stressinsietokykyä.

Myös verkkomoninpeli käsittää rankinglistat, jotka on jaettu yksinpelistä poiketen vain kolmeen painoluokkaan. Verkkopelin toimivuuden testaaminen jäi vain haaveeksi, mutta verkkopeli näyttää varsin varteenotettavalta vaihtoehdolta jos peliseuraa ei löydy samalle sohvalle asti. Kaverin kurmottaminen saman konsolin ääressä on todella hauskaa, ja tasoeroa voi paikata antamalla aloittelijan vaikka pykälää raskaamman kaverin.

Tämä on mainos:

Neljäs erä on myös aikaisempia vaikuttavampaa katseltavaa, ja etenkin tyrmäysten uusinnat ovat kipeän komeita. Nyrkkeilijöiden housutkin heiluvat realistisemmin kuin koskaan, vaikka kyseinen seikka ei ehkä ihan olennaisin osa tappeluiltamaa olekaan. Grafiikka on joka tapauksessa todella näyttävää ja jatkaa tärkeimmän, eli pelattavuuden rakentamalle pohjalle. Musiikillinen anti on pitkälti rap-henkistä, ja joukkoon mahtuu niin tarttuvaa, kuin hieman unohdettavampaakin materiaalia. Selostus ajaa asiansa ottelun taustalla, vaikka lähes ottelua kuin ottelua tunnutaan hehkuttavan. Samat fraasit alkavatkin toistua jo muutamien otteluiden jälkeen.

Fight Night Round 4 on oikeastaan kaikin puolin edeltäjiään parempi nyrkkeilypeli, eikä realistisen ottelun ystäville jää montaa vaihtoehtoa. Jos varsinaista maristavaa pelistä pitää hakea, niin tekoäly päästää välillä pelaajan virittämään moukariaan liian helposti. Vika saattaa kuitenkin piillä arvostelijan liian helpossa vaikeustasossa tai arviokoodissa. Joka tapauksessa Fight Night Round 4:n julkaisua ei kannata hevillä ohittaa.

Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Tämä on mainos:
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
helposti omaksuttava, mutta syvällinen ohjausmetodi, näyttävä grafiikka, hauskaa niin yksin kuin kaverinkin kanssa
-
ajoittain nukahteleva tekoäly, ensimmäisestä kanveesikerrasta pääsee lähes väistämättä ylös
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Fight Night Round 4Score

Fight Night Round 4

ARVIO. Kirjoittaja Jukka Moilanen

Fight Night Round 4 on kaikin puolin tyylikäs paketti, jossa yhdistyy taitoa vaativa pelattavuus ja riittävästi tekemistä.Ladataan seuraavaa sisältöä