Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
ennakot
Final Fantasy XV

Final Fantasy XV

Matkustin Los Angelesiin todistamaan paikan päältä Square Enixin Uncovered-tapahtumaa ja uusia Final Fantasy XV -paljastuksia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Neljäntoista Gamereactorilla työskentelemäni vuoden aikana en ole nähnyt Square Enixin Final Fantasy XV -esityksen veroista. Se todistaa erinomaisesti kehittäjän luottamuksen tuotteeseen ja että peli on suunnattoman tärkeä julkaisijalle. Final Fantasyn "isä", Hironobu Sakaguchi avasi tunnin mittaisen Los Angelesissa järjestetyssä tilaisuuden. Näimme paljon tuttua tavaraa, mutta aiemmasta poiketen pidemmälle vietynä ja monilla hauskoilla yllätyksillä ryyditettynä.

Final Fantasy XV: Platinum -niminen demo aloitti tapahtuman. Se on suunnattu ensisijaisesti niille, joille Final Fantasy ei ole vielä tuttu sarja. Järjestysnumero 15 voi olla uhkaavan oloinen joillekin uusille pelaajille, koska aiempia osia ja niiden kautta historiaa on niin valtavasti. Tätä korjatakseen Square Enix on luonut demon, joka on varsin erilainen edellisvuoden Duscae-palaan verrattuna. Siinä seikkaillaan Liisa Ihmemaassa -tyylisesti Noctis-hahmon unijaksossa Carbunclen esittämään "jänistä" seuraten. Pahiksia päihittääkseen nuori Noctis on varustautunut lelumiekalla ja narskuvalla kuminuijalla. Demo esittelee sekä ohjattavuuden kaltaisia perustoimintoja, ja miten kellonaika tai sää vaikuttavat peliin.

Final Fantasy XVFinal Fantasy XV

Maailmaan on siroteltu nappeja, joiden päälle hyppäämällä auringonpaiste muuttuu kovaksi sateeksi reaaliaikaisesti. Hienointa oli nähdä auringon asennon siirtyvän varjojen kanssa pikakelauksena keskipäivästä pilkkopimeään yöhön muiden valonlähteiden ottaessa taivaan tulipallon roolia.

Tämä on mainos:

Demo oli hyvin lyhyt, mutta antoi tilaisuuden testata monia lopullisen pelin elementtejä kuten ajamista, heittoaseita, taisteluliikkeitä, salaisuuksien löytämistä ja pomotaistelua. Eeppinen kohtaus sisälsi lisäksi tutun Leviathanin häämöttävän hahmon horisontissa sekä muuta, jota ei kannata vielä paljastaa.

Pressikonferenssi seurasi demoa. Tapahtuman kokoluokka oli jo ennalta tiedossa, sillä siihen oli mahdollista ostaa lippuja vaikkei lehdistöön kuuluisikaan. Gamereactor striimasi kaiken livenä (nähtävissä alla). Square Enixin vuokraama Shrine Auditorium oli ääriään myötä faneja, jotka olivat kestäneet pitkät jonotukset paikalle päästäkseen.

Olin henkilökohtaisesti hieman pettynyt FFXV:n Duscae-demoon, joka tuntui siirtyneen liian kauas Final Fantasyssa rakastamistani asioista. Sarja sai minut jopa opiskelemaan japania vain siksi, että pääsisin pelaamaan pelejä ennen kuin ne oli lokalisoitu. Hironobu Sakaguchin näkeminen oli sen takia erittäin vapauttavaa ja hänen mukanaolonsa vakuutti että Square Enix on ottanut kritiikistä opikseen.

Nettikuuluisuudet Greg Miller ja Tim Gettys juonsivat tapahtuman kovaääniseen mutta asialliseen tyyliinsä. Etukäteen vuotanut julkaisupäiväkin käsiteltiin aseita riisuvalla tavalla. Suurin osa paljastuksia koski erilaisia trailereita, jotka Square Enixilla on kuitenkin suuria suunnitelmia pelin varalle. Ensimmäinen iso juttu oli viisiosainen, ilmainen animesarja, jonka ensimmäinen osa löytyy katsottavana alta.

Tämä on mainos:

Sarja nimi on "Brotherhood" ja esittelee meille pelin hahmoja ja heidän yhteistä historiaansa. En ole itse nähnyt vielä ensimmäistäkään osaa, mutta etukäteiskuvien perusteella se näyttää olevan viimeisen päälle toteutettu. Ensimmäisen osan julkisuuteen tuominen tapahtuman yhteydessä oli hieno lisä.

Kenties kaikkein suurin yllätys oli Kingsglaive - todella kaunis, tietokoneanimoitu täyspitkä elokuva. Ääninäyttelijöistä löytyy niin Game of Thronesista tuttu Lena Headey (Luna), joka esiintyi myös tapahtumassa kertomassa hahmostaan, joka on varsin erilainen Game of Thronesissa esittämästään Cercei Lannisterista. Jopa itse Sean Bean on mukana King Regisin roolissa Breaking Badista tutun Aaron Paulin esittäessä päähenkilö Nyxiä. Elokuvan ohjaa Takeshi Nozue ja se julkaistaan digitaalisena ja striimattuna versiona.

Tämän lisäksi Square Enix julkaisi Justice Monsters Five -nimisen mobiilipelin, joka julkaistaan FF XV:tä ennen. Peli vaikuttaa klassisen 2D-Final Fantasyn ja flipperin sekoitukselta. Monien muiden vastaavien oheispelien tapaan Justice Monsters Fivessa voi avata asioita pääpelin puolelle. Brittiläinen indie-rockbändi Florence + the Machine vastaa muuten FF XV:n teemakappaleesta (Stand By Me -cover). Aiemmin mainittu Platinum-demo on ladattavissa jo nyt. Tapahtumassa esiteltiin myös pelin Collector's Editionia, johon kuuluu esimerkiksi Kingsglaive-elokuva Blu-Raylla. Paljon on siis ahdettu samaan pakettiin.

Pelaamani ja näkemäni jälkeen suhtaudun nyt Final Fantasy XV:een aiempaa positiivisemmin. Pelihahmon näyttävät kenties vieläkin automatkalla olevalta poikabändiltä, mutta ohjattavuus on tiukka, pomomatsit ovat maittavia ja pelimaailma pursuaa ihastuttavia yksityiskohtia niin, että sanan "eeppinen" käyttö ei tunnu pelkältä kliseeltä. Final Fantasy XV on ehdottomasti peli, jota kannattaa pitää silmällä.

HQ
HQ
HQ
HQ
HQ
Final Fantasy XV
Final Fantasy XV
Final Fantasy XV
Final Fantasy XV
Final Fantasy XV
Final Fantasy XV
Final Fantasy XV
Final Fantasy XV
Final Fantasy XV
Final Fantasy XV
Final Fantasy XV

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä